Peter Breedveld zet zichzelf te kakken

Het is nooit nieuws als Peter ‘huiliehuilie’ Breedveld huiliehuilie doet en inmiddels kan ook iedereen weten dat genoemde huilebalk zichzelf nogal hoog heeft zitten. De man is bepaaldelijk niet vies van zelfpromotie en in dat kader heeft hij vandaag het stukje ‘Vaarwater‘ op internet gepletterd.

Peter ‘de wraakzuchtige’ Breedveld is kennelijk boos op de ons overigens onbekende Stan Verdult en als Peter ‘de vuisten der gerechtigheid’ Breedveld boos op iemand is, gaat hij er een huilstukje over schrijven. De eerste alineas slaan we over en we komen er kloosriedend in bij:

Toch wel goed gedaan dus, van die vreemde vogel.

“Die vreemde vogel” is Peter ‘de kreupele loopvogel’ Breedveld en hij heeft een complimentje gehad van eerdergenoemde Stan Verdult. Daar is Peter ‘de vier vuisten van de duivel’ Breedveld blij mee en trots op, ongeacht het feit dat hij Stan Verdult maar een min mannetje vindt.

Nu durft Stan zelf ook wel.

Peter ‘de grote kontschopper’ Breedveld vindt Stan Verdult een lafbek.

Stan is het helemaal met me eens, want ‘het was dan ook werkelijk belachelijk wat Sebastien Valkenberg voor Trouw in elkaar had geflanst.’

Het lijkt net of Peter Breedveld het niet fijn vindt dat Stan Verdult het met hem eens is.

Vervolgens citeert hij uitgebreid met instemming uit mijn stuk, om te besluiten dat ik heb gedaan wat Stan misschien eigenlijk had moeten doen, ‘maar ja in zulk vaarwater als dat van de genoemde sites wil ik met mijn blog liever niet terecht komen.’

Wij kunnen ons zomaar voorstellen dat iemand graag met een enorme boog om webzijden als GeenStijl en Frontaal Naakt heenloopt en er zeker geen ruzie mee wil hebben, want voor je het weet krijg je tonnen bagger over je uitgestort.

En there’s the rub.

“En daar is de massage”? Wij weten niet precies wat er hier is misgegaan, maar wij denken dat Peter ‘Hassnae was niet thuis, vandaar’ Breedveld een masseuse aan huis besteld had, de bel hoorde gaan en gedachteloos “daar zul je haar hebben” inklopte, maar dan in het Engels.

Stan vindt zichzelf te sjiek om af te dalen tot het grauw van de blogwereld, he don’t swim in that shit.

“Hij zwemmen niet in die stront”? Wat zou Peter ‘mijn Japans is beter hoor’ Breedveld daar nou weer mee kunnen bedoelen? Zou hij zichzelf ondergescheten hebben tijdens de massage?

Maar hij vindt het wel fijn dat iemand anders de hete drollen voor hem uit het vuur haalt, want het is toch ook wat om die onzin in Trouw zomaar onweersproken te laten.

Toen Peter ‘het was geen massage’ Breedveld gemasseerd werd, is er iets gebeurd met poep, dat kan niet anders. Of hij had net iets gelezen over biobrandstof, maar dan had hij geweten dat je de hete drollen niet uit het vuur moet halen, omdat de energieopbrengst van een koude drol aanzienlijk minder is dan van een brandende.

Ik vind het best, hoor, ik ben het inmiddels wel gewend om het vuile werk te doen terwijl omstanders hun sjieke morele oordeeltjes over me staan te vellen.

Peter ‘de schoolkrantredacteur’ Breedveld die “het vuile werk” doet? Wanneer moet dat geweest zijn? Dat moeten wij dan net even gemist hebben. Of zou hij het het berijden van zijn stokpaardjes als vuil werk beschouwen? Is “Peter Breedveld is paranoïde en zou zich moeten laten opnemen” een moreel oordeel? Of is dat meer een sjiek medisch oordeeltje? Geen idee. Gauw verder.

Maar mag ik dan misschien wel een beetje respect?

Neen. Respect moet je verdienen.

Twee maanden nadat Stan deze site op één lijn zette met GeenStijl, de Jaap en De Dagelijkse Standaard, vocht ik tegen een depressie vanwege de bagger, die ik dagelijks over me heen krijg omdat ik me wél uitspreek tegen de hufterigheid, de normalisering van racisme en de intimidatiepraktijken van de rechtse pers en van juist díe websites waarbij ik door Stan wordt ingedeeld.

Peter ‘ik had geen nieuwe koek, zodoende’ Breedveld komt nu met wel erg oude koek aankakken, en wij gaan die oude koek niet nog een keertje herkauwen, maar we willen wel even zeggen dat die “depressie” van hem nooit een echte depressie geweest kan zijn. Een echte depressie gaat namelijk niet over door een bezoekje aan de dierentuin van Tokyo, zoveel weten we er nog wel van.

Stan heeft niks te vrezen, die past ervoor om met zijn blog ‘in zulk vaarwater’ terecht te komen.

Peter ‘ik wou dat ik wat te vrezen had’ Breedveld heeft ook nix te vrezen. Hij zou wel willen, maar omdat hij en zijn vrouw niet interessant genoeg zijn, wil het maar niet echt lukken.

Wie zich wel in zulk vaarwater begeeft, kan rekenen op zijn diepe minachting, maar tegelijkertijd is hij blij dat je het doet.

Wie met bagger omgaat, wordt ermee besmet en wat dat betreft kunnen wij ons voorstellen dat Stan liever ziet dat Peter ‘ik doe het graag’ Breedveld in de stront gaat varen dan dat hij het zelf moet doen. Dat hij daarbij een diepe minachting voor Peter ‘dat hebben meer mensen’ Breedveld heeft opgevat, kunnen wij ons trouwens ook wel indenken. Peter ‘ik ben geweldig’ Breedveld zelf natuurlijk niet, en daarom is hij boos. Stan had op zijn blote knieën heel hard dankjewel moeten komen zeggen en liefst ook Peter ‘de man met de poepfixatie’ Breedveld’s reet moeten komen likken. Dan had Peter ‘weet je wel wat dat kost?’ Breedveld die masseuse ook niet nodig gehad, per slot van rekening.

Tot een paar jaar terug was ik altijd degene die mensen aansprak op hun huftergedrag in de trein, of op straat.

Een mooi voorbeeld van hoe dat werkte kunt u lezen in ‘Frontaal Naakt over het grootste gevaar‘.

Ik zie iedereen zich altijd ergeren aan de hufters, maar niemand zegt ooit wat, behalve ik.

Peter ‘ik heb al een plek uitgezocht’ Breedveld verdient een standbeeld.

Natuurlijk kreeg ik steevast ruzie, want hufters hebben er een hekel aan om terechtgewezen te worden en ze weten dat verder toch niemand iets durft te zeggen.

De gedachte dat hij steevast ruzie krijgt omdat hij een onaangenaam persoon is en zelfs mensen die het met hem eens zouden willen zijn tegen zich in het harnas jaagt, komt niet in Peter ‘ik ben perfect’ Breedveld op.

De onvermijdelijke uitkomst was dan dat ik door de omstanders werd gemaand mijn kop te houden, want zo gaat het altijd: niemand zegt wat als een agressor zijn goddelijke gang gaat, maar als jij er wat van zegt, dan gaat dát de omstanders altijd te ver.

Het wil ook wel eens gebeuren dat de agressor zelf denkt dat hij niet de agressor is en dat de omstanders hem proberen te corrigeren door hem te manen zijn kop te houden, zoals dat kennelijk in het geval van Peter ‘de onbegrepen agressor’ Breedveld meer dan eens gebeurd is.

Dan hervinden ze hun moed altijd weer.

Hij bedoelt: “tegen mij durven ze wel en het is niet eerlijk en ze zouden mij moeten bedanken en dat gaan ze uiteindelijk doen ook en dan krijg ik de roodkoperen fluit van verdienste en de chef zal zeggen Dreutel we hebben je onderschat en aanvaard alsjeblieft onze nederige excuses”. Of woorden van gelijke strekking.

Kort en goed: op zeker moment besloot ik nooit meer iets te zeggen tegen een straat- of treinhufter.

Gek is dat. Als wij menen een misstand of wangedrag te zien, zeggen wij er altijd iets van, of er nou omstanders zijn of niet. Wij doen dat namelijk omdat wij vinden dat het zo hoort en niet voor de show of de roodkoperen fluit van verdienste. Wij krijgen daarbij nooit ruzie. Dat zal wel komen doordat wij het iets beter brengen dan Peter ‘de roodaangelopen fluitketel van verdienste’ Breedveld, die ongetwijfeld meteen hysterisch begint te krijsen, want zo iemand is het wel. Dat wij twee hoofden groter zijn, helpt misschien ook.

Wordt een vrouwelijke medepassagier lastig gevallen?

Peter ‘de schijtluis’ Breedveld steekt geen poot uit.

Ik kijk de andere kant op.

Kunnen we dat standbeeld nog afbestellen?

Al wordt er iemand tegenover me aangerand: ik ga wel in een andere coupé zitten, om er geen last van te hebben.

Is dat niet strafbaar?

Aan mijn lijf geen polonaise.

Wat een sneue kneus, die man.

Zoek het maar lekker uit.

En intussen iedereen de maat nemen. Die Peter ‘bangepoep’ Breedveld toch. Zou die man zijn stukje niet even hebben overgelezen voor hij het plaatste?

Stan Verdult. Wat een hypocriete druiloor.

Wij begrijpen eerlijk gezegd niet waarom Peter Breedveld de moeite heeft genomen zichzelf op deze manier in zijn hemd te zetten, maar kunnen ons voorstellen dat er kortgeleden een incident heeft plaatsgevonden waarbij Peter ‘ik heb nix gezien’ Breedveld had moeten ingrijpen, maar dat niet durfde. De wroeging daarover heeft hij dan nu van zich afgeschreven in een poging Stan Verdult met terugwerkende kracht de schuld te geven. Peter Breedveld. Wat een sneue kneus.

27-11-2013 17.39 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Juridisch, Personen, Webzijden, Wetenschap

Er zijn 8 reacties op “Peter Breedveld zet zichzelf te kakken”

 1. Geert says:

  Applaus!

 2. Hannibal says:

  Lâ maar. Niemand neemt zelfs nog de moeite er (Vaarwater)onder te reageren. De enige die zich lullig voelen moet is Milo Manara.

  Leuk stukje over niets, eigenlijk.

 3. Sasha Beukman says:

  Er zijn veel klachten dat Breedveld zelf ook zit te stinken in de trein naar beschimmelde Marokkanen kut, maar daar hoor je hem dan weer niet over.

 4. nieuwsbreker Alex says:

  Fuck Breedvelt opinielul. Ik gaat je slopen.

 5. Jack L. says:

  Jammer. Samenvattend kunnen we dus stellen dat Peter Breedveld nog steeds niet met complimentjes kan omgaan.

 6. Geert says:

  Ik zie dat Breedveld GeenStijl nu de maat neemt over de ‘Defember’ thema-maand. Hollandse Hufters-promotor Breedveld, die ook nog eens kwistig met de persoonsgegevens van o.a. Loor strooide “in ophitsende stukjes” en Robert Engels werkgever Avans bestookte met mails zodat de cursus die Engel wilde geven werd geschrapt, moet zijn grote mond houden.

 7. Geert says:

  En dan gaat er ook nog het verhaal rond dat hij en Hassnae de vakjury van de Democracy Ribbon trachtten te bewerken waardoor Raja Felgata die prijs bijna misliep. Een van de leden van deze jury kwam met dit verhaal naar buiten. Raja Felgata heeft erover geschreven maar dat verslag is offline gehaald.

  http://www.elsevier.nl/Cultuur–Televisie/nieuws/2011/9/Columnist-krijgt-geen-lintje-voelt-zich-slachtoffer-hetze-ELSEVIER316784W/

 8. Peter-John says:

  Breedveld, die GeenStijl nu de maat neemt over de ‘Defember’ thema-maand. Dat is diezelfde Breedveld die in november 2007 van de rechter 500 euro moest betalen aan een medewerkster van Vodafone die hij op zijn weblog Frontaal Naakt ter verantwoording had geroepen.
  Breedveld: “Het gaat mij erom dat ik mensen individueel verantwoordelijk kan stellen voor wat zij doen”.
  http://webwereld.nl/overheid/36014-frontaal-naakt-moet-500-euro-schade-vergoeden


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties