Kinderen, dronken mensen en Peter Breedveld

Kijk, wij weten best dat Peter Breedveld een zielig zeikerdje is en dat onze Grote Vrager met Grote Tegenzin zijn opdracht uitvoert, maar dan nog. Sommige dingen vallen gewoon niet in de categorie ‘Vuil werk, maar iemand moet het doen’. Niet eens in de categorie werk. Of in de categorie ‘iemand moet het doen’. Ach welnee. Sommige dingen vallen gewoon in de categorie ‘dermate sneu dat we zo iemand gewoon wel even de grond in moeten trappen, of we willen of niet’. En laat nu net Peter ‘ik ben geweldig’ Breedveld, Peter ‘ik ben een Japanse superheld‘ Breedveld, Peter ‘ik werk op zich voor de schoolkrant van een godsdienstwaanzinnige universiteit dus dat ik niet goed bij mijn hoofd ben staat sowieso al vast en daarnaast heb ik wel eens een stukje geschreven voor Stripschift’ Breedveld zo’n stukje geschreven hebben.

De Grote Vrager kan de pot op. Dit is onze The Famous Grouse, dit is onze nachtdienst en dit is onze kloosried. Wij hebben godverdegodverdehierengundernogantoe de cursus geschreven. Sorry.

De kloosried:

Bovenstaande cartoon slaat op dit verontrustende bericht.

Peter ‘ik ben nu eenmaal dom’ Breedveld snapt niet dat mensen die hem geciteerd zien niet per se de bijbehorende plaatjes of skakels tot hun beschikking hebben. Wat een sukkel, die Breedveld.

De laatste jaren is het traditie om stennis te schoppen omdat de moslims weer ergens een kerstboom zouden hebben verboden, maar als de Amerikanen het doen, hoor je Bert Brussen, Bas Paternotte en de Roze Khmer er niet over.

Peter ‘ik heb er echt wel meer hoor’ Breedveld heeft een probleem. Zijn probleem is, dat hij alles wat hij verzint meteen voor waar aanneemt. Dat zou hij niet moeten doen en als hij dat niet zou doen, zou hem dat een hoop tijd en ergernis besparen. Wij leggen uit. Volgens onze waarneming zijn de meeste Nederlanders niet geïnteresseerd in kerstbomen. Volgens onze waarneming is een kerstboom alleen interessant of leuk op het moment dat hij in de hens gestoken wordt of dreigt te gaan worden. Als hij in de hens staat ook wel, maar dan waren wij er net te laat bij en daarom hebben wij het daar liever niet over. Volgens onze waarneming is er geen enkele Nederlander die zich ook maar enigszins opwindt over het al dan niet verbieden van een kerstboom.

Ook de Nederlandse moslims die wij kennen (vooral vaders en moeders die wij tegenkomen als wij het dochtertje van onze stagiaire naar school of naar zwemles brengen, wat wij helemaal niet zouden hoeven doen, maar dat doen wij geheel belangeloos, want zo zijn wij en bemoeit u zich even lekker met uw eigen zaken, dank u wel) winden zich niet op over de kerstboom, maar halen er zelf een in huis, vanwege de gezellige lichtjes, of niet. Over verbieden horen wij niemand.

En Apple probeert ons ook al haar bekrompen seksuele moraal op te leggen.

Wij hebben werkelijk helemaal nix met Apple, dus het zal ons een rotzorg zijn wat Apple allemaal probeert. Kan het ons schelen. Maar Peter ‘het zielige zeikerdje’ Breedveld weet van zichzelf niet wat hij moet denken, en uit zichzelf ook niet. Die man is godsdienstwaanzinnig grootgebracht, terwijl zijn vader atheïst was, of zoiets, dus die heeft zich altijd door een ander laten voorschrijven wat hij moest denken en toen hij bedacht had dat dat niet zo slim was, sloeg hij helemaal door en ging hij proberen andere mensen voor te schrijven dat ze niet moesten denken wat andere mensen ze voorschreven dat ze moesten denken, behalve als die andere mensen die ze voorschreven wat ze moesten denken of wat ze niet moesten denken Peter Breedveld waren. Of zo.

Daar begreep niemand iets van en sindsdien is Peter ‘mijn vrouw begrijpt mij niet’ Breedveld heel erg eenzaam. En sneu. Maar sneu was hij altijd al, dus dat telt niet. En eenzaam zal hij ook altijd wel geweest zijn. Denken wij. Wij zouden bijna medelijden met hem krijgen, maar wij zijn strontlazerus, dus dan hebben we zelfs al medelijden met het buurmeisje wier kat sinds gisteren vermist is. Maar daar hebben we ook medelijden mee als we nuchter zijn, dus dat telt ook niet. Er telt wel meer niet. En alles wat heel erg telt als je stomdronken bent, telt helemaal niet als je weer nuchter bent. Nou ja, wij hebben tenminste een excuus.

Stop de Amerikaanse bezetting van de vrije wereld!

Met de val van de Berlijnse Muur is de Amerikaanse bezetting de facto opgeheven. Dat is Peter ‘geen historisch besef’ Breedveld een beetje ontgaan, maar het is wel zo.

Haagse Harry is een creatie van Marnix Rueb (hij heeft ook een Facebook-pagina).

Wij kennen Haagse Harry al jaren en Haagse Harry is erg leuk. Dat Peter ‘geen gevoel voor humor’ Breedveld Haagse Harry ook leuk vindt, heeft ons aan het denken gezet en wij zijn tot de conclusie gekomen dat Peter ‘had ik al begrepen dat ik dom was?’ Breedveld Haagse Harry gewoon niet snapt. Wij hadden de vorige zin willen besluiten met een “maar daar komt hij nog wel achter”, doch hadden op tijd door dat Peter ‘snap ik niet’ Breedveld dat gevaar niet loopt.

Kreeg ooit jaarlijks een brief van de Bond Tegen Het Vloeken, maar die heeft zijn handen allang van hem afgetrokken.

Geen idee of het waar is, maar Peter ‘de herhaling is de kracht van de herhaling’ Breedveld zet dat bij ieder plaatje van Haagse Harry. Het zal wel.

Publiceert een wekelijkse cartoon in Den Haag Centraal.

Het zal wel.

Lees mijn intâhview met de meester.

Waarom?

En zo weet Peter ‘het is een gave’ Breedveld een best aardig getekend grapje toch nog te verkloten. Het is inderdaad een gave, maar hij zou het niet zo moeten uitmelken, die gave van hem. En u weet: kinderen en dronken mensen spreken de waarheid. Van die kinderen zijn wij niet overtuigd, maar dat is een heel ander verhaal.

21-12-2013 1.49 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Aardrijkskunde, Geschiedenis, Godsdienstwaanzin, Personen, Strips

Er zijn 3 reacties op “Kinderen, dronken mensen en Peter Breedveld”

 1. D. G. Neree says:

  Voor ik me weer aan de dagelijkse zelf-opgelegde queestes overgeef is een aantal glazen geestrijk vocht idd bijna een noodzaak. Vissen en bergbeklimmen is ontspannender.

  Het lezen van de kloosrieds op dit blog zijn daarentegen altijd weer een genoegen. Zelfs als hiermee mensen met wie ik sympathiseer ‘gefileerd’ worden. Ik denk er ook aan om de cursus binnenkort eens in de praktijk te gaan brengen.

  PS: op google zijn wel anti-katermiddeltjes te vinden. een tweetal rauwe haringen doen geen kwaad.

 2. D. G. Neree says:

  Over de cursus gesproken: is er al een cursus kloosrieds kloosrieden?

 3. vanhetgoor says:

  Peter Breedveld heeft een middelmatige toekomstverwachting achter zich gelaten, hij heeft nooit iets ingelost of waar gemaakt. Het had misschien wat kunnen worden, maar het is niets waard gebleken. Peter Breedveld is iemand die zich nogal eens vergist en in plaats van zich te corrigeren en verbeteren volhard hij in zijn foute inzichten. Er zijn mensen die afgeknipte teennagels bewaren in speciale doosjes, en zijn ook mensen die gebruikte tampons bewaren. Dat is net zo interessant als Peter Breedveld.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties