Wat een zeikerd, die Peter Breedveld

Omdat we wel iets beters te doen hadden, hebben we het stukje ‘Een nieuw jaar, hetzelfde gezeik‘ van Peter Breedveld even gelaten voor wat het was, maar nu we even vijf minuutjes hebben, gaan we het toch maar met u kloosrieden.

Zo! Daar staan we dan, aan het begin van weer een nieuw jaar, op de helft van een traditioneel grijze Nieuwjaarsdag (hé, daar breekt opeens de zon door!).

Wij kloppen onze texten liefst zittend in, maar als hij dat staand wil doen, moet hij het vooral niet laten. Waar zou hij gestaan hebben?

Weer een jaar overleefd, maar just barely.

Peter ‘ik wil dood’ Breedveld is een mislukte zelfmoordenaar, die vooral mislukt is doordat hij eigenlijk helemaal niet dood wil, maar wel wil dat zijn lezers medelijden met hem hebben omdat iedereen zo gemeen tegen hem doet dat hij dood wil. Als u begrijpt wat hij bedoelt.

Murw gebeukt door Haatrechts, opgejaagd door het droesem van wat in Nederland voor ‘journalistiek’ doorgaat, helemaal gek gemaakt, letterlijk gek gemaakt door types die geen enkel mededogen hebben, geen enkele scrupules.

Jammer genoeg is hij niet echt murw gebeukt, met als gevolg dat hij in de meeste van zijn stukjes maar blijft doorjanken over hoe murw gebeukt hij wel niet is en hoe gemeen iedereen tegen hem doet. Zelf heeft hij het afgelopen jaar al meer dan eens de oplossing van zijn zelf gecreëerde probleem aangedragen: stoppen met Frontaal Naakt. Helaas heeft Peter ‘Nederland kan niet zonder mij’ Breedveld zichzelf ervan overtuigd dat hij per se moet blijven doorgaan, omdat Nederland, of althans de wereld, niet zonder hem kan. Zijn veelvuldig gehoorde verzuchting dat hij liever in Japan zou wonen moet dan ook met een korreltje zout genomen worden, want hoewel hij zijn sneue webzijde natuurlijk ook vanuit Japan draaiende zou kunnen houden, leeft hij in de overtuiging dat hij hier onmisbaar is. Wat dat betreft valt het te hopen dat hij het slachtoffer wordt van de volgende ontslagronde aan de universiteit waar hij nu nog zogenaamd werkt.

Die het een overwinning vinden als ze iemand het zwijgen hebben opgelegd.

Hij bedoelt: mensen die blij zijn als Peter ‘de dwangmatige leugenaar‘ Breedveld eindelijk ophoudt met zijn gejammer.

Ik ben zo bang geweest, ben me kapot geschrokken van het besef dat de media van je kunnen maken wat ze willen.

Hij bedoelt: ik kan er nog steeds niet over uit dat ik door Elma Drayer te kakken ben gezet als antisemiet.

Je wordt gewoon schuldig verklaard op basis van een paar door geestelijk gestoorde bloggers uit de context getrokken citaten.

Wie zou hij bedoelen? Als die man nou eens zou afleren in algemeenheden te praten, dan zou er al veel gewonnen zijn.

Vooral de beschuldiging van antisemitisme vond ik heel, heel erg.

Dat zal best. Maar dat is dan niet omdat hij geen antisemiet is, maar wel omdat hij geen antisemiet genoemd wil worden.

Als een gek heb ik het afgelopen voorjaar mijn site gezuiverd van alles wat maar door kwaadwillenden kan worden gebruikt om me van antisemitisme te beschuldigen.

Wat denkt u: als iemand ons zou beschuldigen van antisemitisme, zouden wij dan onze webzijde moeten gaan zuiveren? Of zouden wij kwaadwillenden op eenvoudige wijze van repliek kunnen dienen, doordat wij geen antisemiet zijn en het nooit geweest zijn ook? Nou?

Totdat ik op het punt stond een sarcastische reactie van mij te verwijderen op een gek die stelde dat de Nazi’s de Holocaust niet zomaar voor niks waren begonnen, en ik dacht: waar ben je mee bezig, vriend?

Peter ‘nadenken is heel moeilijk hoor’ Breedveld had zich beter iets eerder kunnen afvragen waar hij mee bezig was. Bijvoorbeeld toen hij zijn jodenval plaatste. Als hij die niet geplaatst had, had hij hem ook niet stiekem hoeven laten verdwijnen. Trouwens, toen hij hem weghaalde, had hij ook even moeten nadenken. Als hij dat gedaan had, had hij namelijk kunnen begrijpen dat het er op deze manier uitermate verdacht uitzag.

Geloof je soms zélf dat je een antisemiet bent?

Wij zien geen reden waarom hij het zelf niet zou geloven en wij hebben hem nog nooit geloofwaardig zien maken dat hij geen antisemiet is.

Dankjewel, Roze Khmer!

Het is niet de schuld van wat hij de Roze Khmer noemt dat Peter ‘de antisemiet’ Breedveld door de mand gevallen is, dus deze poging om die schuld af te schuiven is wat ons betreft mislukt.

Maar Frontaal Naakt leeft!

Helaas. En Frontaal Naakt blijft nog wel even leven ook, vrezen wij. Weliswaar hebben wij nu al vele malen laten zien dat Frontaal Naakt niet deugt, maar net als de volgelingen van Lou de Palingboer, L. Ron Hubbard en de rattenvanger van Hamelen worden de fans van Frontaal Naakt niet gehinderd door enig kritisch besef en zolang Peter ‘de prediker’ Breedveld nog fans heeft, gaat hij door.

En ik wil nog eens benadrukken dat Frontaal Naakt leeft dankzij de redactie van GeenStijl.

Het is toch wat.

Als die niet luid victorie had gekraaid toen ik besloot er de brui aan te geven, las u nu dit stukje niet.

Bij ons weten heeft er niemand “luid victorie” gekraaid toen hij beweerde dat hij ging stoppen, al was het maar omdat niemand hem serieus nam. In zijn belevingswereld is hij heel wat en draait alles, inclusief de redactievergaderingen van GeenStijl, om hem, maar in werkelijkheid valt dat reuze mee. Peter ‘niet weg te branden’ Breedveld heeft een smoesje nodig om zijn terugkeer te rechtvaardigen en hij wist niets beters te verzinnen dan dit, zo simpel is het.

Dus proost, Marck Burema en Bart Nijman!

Zouden die Frontaal Naakt nog lezen? Vast niet.

Zonder jullie was ik er niet meer geweest.

Dat wagen wij dus te betwijfelen, zoals u ongetwijfeld reeds begrepen had.

Niet dat ik niet uiterst voorzichtig ben geworden.

Wat zou hij daarmee bedoelen? Gauw verder lezen:

Ik durf op Twitter AbuPessoptimist niet eens te retweeten, die is veel te kritisch over Israël.

AbuPessoptimist is niet “veel te kritisch over Israël”, AbuPessoptimist is iemand die zijn antisemitisme probeert te verkopen als antizionisme en zijn antizionisme als kritiek op de staat Israël. Ongeveer hetzelfde wat Peter ‘huh?’ Breedveld zou willen doen als hij zou durven.

Als ik al iets sarcastisch tweet, zet ik er in capslock bij dat het een sarcastische tweet is.

Als je regieaanwijzingen nodig hebt in je twiet moet je je volgens ons afvragen of Twitter wel het juiste medium voor je is.

Niet om grappig te zijn, maar omdat ik nog steeds soms lig te zweten als ik besef dat iets, dat ik heb geschreven, op een manier kan worden uitgelegd die ik niet heb bedoeld.

Dan moet je gewoon geen dingen schrijven die voor tweeërlei uitleg vatbaar zijn en er bovendien rond voor uitkomen als je van mening veranderd bent. Wij zijn allen Cor Kieboom, per slot van rekening. Peter ‘de draaier’ Breedveld snapt dat niet, met als gevolg dat zelfs zijn grote draai volgens hem geen draai is, omdat het dat van hem niet mag zijn.

Wanneer ik een stukje over de beste strips van het afgelopen jaar schrijf, vraag ik mezelf of ik The Property echt zo goed vind, of dat ik alleen maar probeer te laten zien dat ik echt, heus, serieus waar helemaal niets tegen Joden heb.

Als je je dat moet afvragen, moet je je echt gaan afvragen waarom je je dat afvraagt.

Terwijl ik al jaren fan ben van Rutu Modan.

Rutu Modan? Nooit van gehoord. Van The Property trouwens ook niet, maar dat zal dan wel een stripverhaal zijn.

Het vreet aan je, die constante beschuldigingen en die laster.

Wat vooral aan hem vreet, is dat hij door de mand gevallen is. Hij kan het “constante beschuldigingen” en “laster” noemen, maar dat maakt het er echt niet minder op.

Ik plaats een stukje van René Süss, met wie ik al jaren bevriend ben, en die komt me vertellen dat ergens op een blog iemand schrijft dat Süss een seniele ouwe Jood is die door mij wordt gebruikt om mijn antisemitisme weg te poetsen.

Wij hebben geen idee wie dat van die “seniele ouwe Jood” gezegd heeft, maar de naam Süss zijn wij wel tegengekomen in verband met Frontaal Naakt. Sterker nog, wij hebben over Süss en Frontaal Naakt het stukje ‘De schaamteloze zelfpromotie van Peter Breedveld‘ geschreven.

Ik word daar fysiek misselijk van, maar denk erover na en vraag me dan af: wie is hier nou eigenlijk een antisemiet?

Een merkwaardige reactie. Zou hij zichzelf er niet echt van hebben weten te overtuigen dat hij geen antisemiet is?

Dat is nou eenmaal wat het Internet is.

Wat is het dan?

Een vrijplaats voor dwarse meningen en onorthodoxie, maar hier gelden zich ook de kwaadaardige imbecielen, en die zijn nou eenmaal met veel en veel meer.

Hij bedoelt: de meeste mensen zijn het niet met mij eens en iedereen die het niet met mij eens is, is qualitate qua een kwaadaardige imbeciel.

Het is een ontzettend gevaarlijke plek.

Niet half zo gevaarlijk als het oversteken van de straat op een woonerf.

Niet alleen omdat het voor het bedrijfsleven en de overheid ‘het meest complete controlemiddel is waar de mens ooit over beschikt heeft’, zoals Han van der Horst terecht stelt, maar ook omdat het voor de massa een middel is om individuen te slopen, zoals betoogd wordt in het uitstekende stuk op de Huffington Post, ‘Why We Should All Fear The Righteous Online Mob‘.

Han van der Horst en Frontaal Naakt zijn fans van elkaar, wat hun beweringen over elkaars werk twijfelachtig maakt. De Huffington Post is een zwaar overschatte website, die in zijn eerste even boude als onjuiste bewering bepaaldelijk niet gestikt is.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel meer angst ik heb voor onderbuikmedia als GeenStijl dan voor de overheid.

En dat terwijl hij van GeenStijl hoegenaamd niets te vrezen heeft.

De media, zelfs kranten als NRC Handelsblad, zijn gek op onrust op Twitter, en je hoeft dus maar een beetje lawaai te maken over een tweet van iemand en die persoon ziet zijn leven voor z’n ogen verkruimelen.

Even ter herinnering: Peter ‘PVVjers moeten dood’ Breedveld riep ooit op tot het doodschieten van PVVjers en is daar toen publiekelijk voor afgestraft. Daar is hij nog steeds niet overheen.

De Jan Benninks, de Burema’s, de Nijmans en de Brendels hebben zóveel macht en zijn volstrekt bereid om die macht te gebruiken om iemand kapot te maken omdat hun mening ze niet aanstaat, of hun etnische achtergrond, of hun geloof.

Peter ‘aluhoedje’ Breedveld overdrijft weer eens. Maar als de genoemde personen inderdaad zoveel macht hebben, waarom hebben ze hem dan nog niet kapotgemaakt? Willen ze dat dan niet? En als ze hem niet kapot willen maken, hoeft hij toch niet bang voor hen te zijn? Maar goed, de logica van een geesteszieke blijft voor ons onnavolgbaar.

Afgelopen jaar was voor mij persoonlijk een uiterst negatief jaar.

Mooi zo.

Naast het mediaoffensief van Haatrechts tegen mijn persoontjes was er ook nog de terreur van Robert van den Engel, die mijn geliefde en mij bedreigt en stalkt, en waar je je dan ook weer mee moet bezighouden.

Er is geen schijn van bewijs van stalking door Robert van den Engel en als wij Robert van den Engel waren geweest, hadden wij Peter ‘de smadelijke lasteraar’ Breedveld allang voor de rechter gesleept wegens smaad, laster en wat wij nog meer zouden kunnen verzinnen. Zie ook ‘Peter Breedveld doet het weer‘.

Wij hebben het trouwens net nog even gecontroleerd, maar Peter ‘schizofreen? Wij?’ Breedveld heeft wel degelijk “mijn persoontjes” geschreven. Zou dat een Freudiaanse verschrijving zijn? Of een opzettelijke verwijzing naar de grote aantallen alter ego die hij erop nahoudt?

En van den Engel is niet de enige.

Wie dan nog meer?

Dagelijks worden we belasterd en bedreigd via de mail, in de reacties op deze site, op Twitter en zelfs op mijn werk.

Daar geloven wij geen barst van. Hij wil het wel, maar het is niet zo, denken wij.

Er zijn heel erg veel mensen elke dag op een negatieve manier met ons bezig.

Bij ons weten zijn wij de ergsten en zelfs wij halen bij lange na niet elke dag.

En het had zo leuk moeten worden.

Wat had er dan zo leuk moeten worden?

Van Hassnae verscheen dit jaar een nieuw boek en ze heeft een belangrijke rol in een documentaireserie die Femke Halsema aan het maken is, maar zodra Hassnae in de media genoemd wordt, begint ook de lastercampagne weer.

Ook dat is niet waar. De onbetrouwbare Hassnae Bouazza is nauwelijks bekend en als zij in de media genoemd wordt, is dat helaas meestal niet negatief. Van een lastercampagne is bij ons weten geen sprake en Peter ‘beweringen zijn beter dan feiten’ Breedveld kan zijn opmerkingen dan ook niet staven.

Ziekmakend, en niet goed voor je mensbeeld, dat kan ik u verzekeren.

Wij zijn niet zo heel erg geïnteresseerd in wat er goed zou kunnen zijn voor het mensbeeld van een overjarige liefhebber van puberale superheldenstrips en Japanse pornofilms, wilt u dat wel geloven?

Want erger dan de stalkers, de lasteraars, de slopers, veel erger dan de totaal amorele leugenaars die ons belagen en bedreigen, zijn de zogenaamde ‘fatsoenlijke’ mensen die mij ‘net zo eng vinden’ als Robert van den Engel, omdat ik me kwaad maak om die continue terreur.

Wij hebben geen idee wie hij hiermee zou kunnen bedoelen.

De fatsoenlijke mensen die genoeg hebben van mijn ‘persoonlijke vetes’, die vaststellen dat ik er wel een beetje om vraag, omdat ik ‘zelf ook behoorlijk pittig kan zijn’.

Opnieuw geen idee. Iedereen heeft genoeg van zijn persoonlijke vetes en met zijn eeuwige gezeik vraagt hij vooral om aandacht, maar dat hij zelf “ook behoorlijk pittig” zou kunnen zijn, is iets wat hij zelf bedacht moet hebben, want anders weten we niet waar hij het vandaan heeft. Wij denken dat hij het stompzinnige gescheld waaraan hij zich bij tijd en wijle overgeeft abusievelijk aanziet voor pittig zijn. Of zo.

De mensen die me kapittelen omdat ik een enge stalker, die mijn vrouw wil laten verkrachten door ‘de spreekwoordelijke grotere neger’ en die herhaaldelijk oproept mij een nekschot te geven, een ‘griezel’ noem.

Er is niemand die hem zou kapittelen als hij een dergelijke stalker een griezel zou noemen. Wel zijn wij ongetwijfeld niet de enigen die hem gewoon niet geloven en die hem dat ronduit zeggen ook.

Voor al die mensen, en ze zijn met ontstellend veel, volgt hier mijn nieuwjaarswens:

Wij zijn benieuwd.

Lieve fatsoenlijke mensen,

Zou die man wel weten wat fatsoenlijk betekent?

Ik wens u in 2014 toe wat mij is overkomen in 2013

Pardon? Dat ze dus door hun werkgever geheel vrijgelaten worden, zodat ze onder werktijd kunnen twitteren en bloggen dat het een aard heeft en een reisje naar Japan kunnen maken als ze even een huilbui moeten overwinnen?

Damn right dat ik negatief ben.

Neen, echt?

Ik begin dit jaar met gevoelens van wrok, ik word ‘s nachts wakker met de gruwelijkste wraakfantasieën voor mijn geestesoog, ik denk elke seconde van de dag aan de mensen die mijn leven, en ook dat van Hassnae, het afgelopen jaar tot een hel hebben gemaakt.

Wij blijven erbij dat die man niet spoort, dringend moet worden opgenomen en in ieder geval met onmiddellijke ingang aan de zware medicijnen moet. Zo niet, dan voorzien wij ongelukken.

En niemand hoeft me te vertellen dat dat niet goed is.

Hij vergist zich. Men moet hem juist heel duidelijk vertellen dat hij ziek is.

Ik heb hier niet voor gekozen of zo.

Onzin. Hij heeft er indertijd willens en wetens voor gekozen aan Frontaal Naakt te gaan meewerken, hij heeft er bewust voor gekozen zijn vrouw te dumpen voor zijn Hassnae en hij heeft er, zoals hij zelf althans beweert, zeer bewust voor gekozen om ondanks zijn aankondiging van het tegendeel niet te stoppen met Frontaal Naakt. Dat hij er niet voor gekozen heeft geestesziek te worden, is waar, maar voor griep kies je ook niet, wat niet betekent dat je er niet van zou willen genezen.

Ik ga ook liever positief, vol optimistische plannen, het nieuwe jaar in.

Opname en medicijnen. Doe nou maar.

Maar het vreet aan me, als een kanker.

Hup, naar de dokter. Als er genezing mogelijk is, moet je daar zijn.

Goede voornemens heb ik niet.

Wie wel?

Ja, niet meer denken aan die nare mensen, de bagger van me laten afglijden, me loswrikken uit het drijfzand van de negativiteit.

Dat gaat niet lukken zonder hulp van buitenaf.

Maar ik heb vorig jaar ontdekt dat ik daar helemaal niet over ga.

Dat is niet helemaal waar. Een belangrijk deel van zijn ellende heeft hij echt helemaal over zichzelf afgeroepen. Stoppen met Frontaal Naakt zou al veel oplossen, geestesziek of niet geestesziek.

Het zijn de anderen die voor mij bepalen hoe mijn jaar wordt.

Niet waar.

Ik heb daar niets over te zeggen.

Ook niet waar.

Gelukkig waren er ook veel positieve gebeurtenissen in 2013, al kwamen die voornamelijk voort uit de negatieve.

Vertel?

Ik ben naar Japan gevlucht en heb daar momenten van intens geluk gekend, leuke mensen ontmoet, prachtige dingen gezien, me veilig gevoeld als een kindje in de baarmoeder.

Er zijn mensen die denken dat Peter ‘de aandachtshoer’ Breedveld een depressie heeft gehad, maar daar geloven wij geen barst van. Een depressie wordt niet verholpen met een reisje naar Japan.

Heel veel mensen hebben me gesteund en dit kan niet vaak genoeg gezegd worden: die steun is cruciaal geweest.

Ons valt in dezen gelukkig niets te verwijten.

Kijk niet weg bij zinloos geweld op het Internet.

Sluit dit ergens op aan?

Net als op het schoolplein gedijen bullebakken bij de stilzwijgende goedkeuring van de passieve omstanders.

Dit sluit waarschijnlijk aan op de voorgaande zin. Misschien bedoelt hij dat hij zielig is omdat iedereen hem loopt te pesten.

Laat mensen niet alleen.

Dit is dezelfde persoon die een tijdje geleden schreef:

Al wordt er iemand tegenover me aangerand: ik ga wel in een andere coupé zitten, om er geen last van te hebben.

Waarom zou iemand het in vredesnaam voor hem willen opnemen? De lul.

Met Hassnae heb ik het afgelopen jaar in fantastische restaurants gegeten, omdat we vonden dat we dat hadden verdiend.

Waarom zouden ze dat verdiend hebben?

Vooruit, heb ik toch een goed voornemen voor 2014: dat blijven we gewoon doen, het goede leven leven, veel bij Soenil eten, en bij De Leest.

Hij gaat zijn gang maar. En als hij zich een hartvervetting zit te vreten, zit hij in ieder geval geen stukjes te schrijven. Waarschijnlijk is het wel zo’n lul die onder het eten zit te twitteren, omdat hij en zijn tafeldame sowieso al jaren niet meer echt met elkaar praten, maar daar heeft niemand last van.

Veel naar Tokyo gaan, zo vaak als ik kan.

Hoe meer, hoe liever. En blijf maar lekker lang weg.

Interessante mensen blijven ontmoeten.

Daarvoor hoeft hij niet naar Japan: iedere willekeurige voorbijganger is interessanter dan hij, per slot van rekening.

En Frontaal Naakt blijven maken, tegen de verdoemenis in.

Dat is niet echt een goed voornemen. Dat is vooral een erg dom voornemen. Maar ja, hij wil nu eenmaal graag de martelaar uithangen en dat gaat alleen als hij zijn huilverhalen ergens kwijt kan, dus hij moet wel doorgaan met Frontaal Naakt, want niemand anders wil zijn gejank plaatsen.

Lieve leuke mensen,

Wie zou hij daarmee bedoelen? Zijn kritiekloze fans?

Ik wens u een fantastisch nieuwjaar!

We zullen zien.

6-01-2014 18.41 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Aluhoofddeksels, Personen, Strips, Twitter, Webzijden

Er zijn 2 reacties op “Wat een zeikerd, die Peter Breedveld”

 1. Geert says:

  Uitstekend verwoord, Grote Vrager! LOL!

  Breedveld schurkt al een paar dagen tegen ‘gestoorde islamofoob’ Theodor Holman aan.

  Hier:

  https://twitter.com/FrontaalNaakt/status/419795977327751168

  En hier:

  https://twitter.com/FrontaalNaakt/status/419795977327751168

  Wat is hij van plan, die ouwe draaiert? Gaat-ie nou dit stuk rectificeren? Anders zijn die excuses niet “welgemeend”:

  http://www.frontaalnaakt.nl/archives/go-go-go-theodor-holman.html

 2. Jack L. says:

  Ach, PB heeft tenminste zijn excuses gemaakt. Dat is al een hele stap.

  Voeg daarbij dat hij eergisteren ook nog best een goed artikel heeft geschreven (http://www.frontaalnaakt.nl/archives/quenelles-en-gaskamers.html ), en dan kun je voorzichtig zeggen dat hij toch wel vooruitgang lijkt te maken in het nieuwe jaar.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties