Jodenhater Peter Breedveld opnieuw in de fout

Peter Breedveld weet dat hij op zijn woorden moet passen sinds Elma Drayer hem te kakken gezet heeft als de antisemiet die hij is. Desondanks wil er wel eens een zinnetje doorheen slippen. In het stukje ‘Franse toestanden‘ is zulx ook het geval. Wij gaan niet het hele stukje met u kloosrieden, maar pakken er alleen even twee foute zinnen uit. Hier komt de eerste foute zin:

Joden dienen alleen maar als stok om moslims mee te slaan.

Is dat fout, of is dat fout? Volgens ons is dat fout. Hoe kom je erop? Welnu, daar kom je alleen op als je een jodenhatende islamapologeet bent, denken wij.

In Nederland wordt regelmatig een boel stennis om antisemitisme gemaakt, maar alleen als daarmee de moslims als zondebok kunnen worden aangewezen.

Is dat fout, of is dat fout? Volgens ons is dat fout.

14-01-2014 10.04 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Godsdienstwaanzin, Israël

Er zijn 2 reacties op “Jodenhater Peter Breedveld opnieuw in de fout”

 1. Jack L. says:

  Goh, ik wist niet dat Mart Smeets en Sylvia Witteman moslims waren..

 2. Jack L. says:

  Om een voorbeeld te noemen van de methode Breedveld:

  Als een roomblanke rechtse rakker, zoon van Nederlandse nazi’s nota bene, het in de Volkskrant heeft over ‘trossen Joden’ die de bankencrisis hebben veroorzaakt: stilte.

  Als bron haalt hij Hanneke Groenteman aan, die Rost van Tonningen citeert:

  ” …Ik heb veel met Joodse bankiers te maken. In grote zakenbanken zoals Goldman Sachs en JPMorgan zitten trossen Joden. Soms is bijna 90 % Joods. En ik snap dat: het zijn razendslimme mensen voor wie ik grote bewondering heb. (…) Kijk, als een Jood de zaak belazert in Griekenland, dan spreek ik hem erop aan. Maar daaruit mag je nooit concluderen dat alle Joden niet deugen.”(..)

  Maar Groenteman vergeet dit fragment te citeren:

  ‘Maar ik weet zeker dat er door de kredietcrisis bewegingen opkomen die net zoals mijn vader zeggen: ja zie je wel, het zijn de Joden, die deugen niet. Ze gaan op zoek naar schuldigen.

  Oftewel: wat Rost van Tonningen beschrijft, is het mechanisme dat er in tijden van crisis mensen als zijn vader zijn, die joden steeds maar weer van duistere zaken de beschuldigen.

  Oftewel: Rost van Tonningen zegt niet dat ‘trossen Joden de bankencrisis hebben veroorzaakt’; maar dat er mensen zijn die zeggen dat ‘Joden de bankencrisis hebben veroorzaakt.’

  Dus Breedveld maakt er weer eens zijn eigen verhaal van.

  Overigens komt het Goldman-Sachs-belazert-Griekenland-verhaal van de progressieve VPRO-jongens en meisjes van Tegenlicht: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Goldman-Sachs-en-de-vernietiging-van-Griekenland.html


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties