Weer een leuk Peter Breedveldje

Weer een leuk Peter Breedveldje: Zie ‘http://www.frontaalnaakt.nl/archives/perverse-ironie.html‘.

Peter Breedveld:

De Anne Frank Stichting gaat de oorzaken van het antisemitisme onderzoeken en de berichtgeving in Het Parool wekt de indruk dat de aandacht daarbij vooral uitgaat naar allochtone jongeren. Opvallend, want in dit rapport van de Anne Frank Stichting staat ondubbelzinnig dat antisemieten meestal autochtonen zijn. Maar goed, het adagium van de hedendaagse antisemietenjagers is dan ook dat de ene antisemiet de andere niet is.

Wat lees ik vervolgens in de samenvatting van het rapport van de Anne Frank Stichting (pag 7)?

Etnische achtergrond van daders: voornamelijk autochtone Nederlanders
Naast antisemitische voorvallen die docenten het afgelopen jaar hebben meegemaakt, is ook gevraagd naar de kenmerken van het meest recente voorval. De daders zijn meestal autochtone Nederlanders, in bijna twee derde van alle meest recente gevallen.

En toen stopte Breedveld met lezen. Want wat staat er gelijk onder?

Docenten melden ook veroorzakers met een Marokkaanse of Turkse achtergrond. Gerelateerd aan de onderwijspopulatie, is er een relatieve oververtegenwoordiging van deze groepen binnen de daderpopulatie te zien.

Overigens bleken autochtonen zich meer tegen Joden te keren in de context van voetbal, terwijl allochtonen dat doen in de context van gebeurtenissen in het Midden-Oosten (zie tabel 7.3, pag 32). En wat de voetbal-context betreft: in die context had het net zo goed om iets anders dan Joden kunnen gaan. Australiërs bijvoorbeeld.(zie http://www.vpro.nl/lees/gids/dagtips/2013/34/zondag.html )

De ene antisemiet is inderdaad dus de andere niet, en de bewering dat de daders meestal autochtonen zijn, is ook niet zo ondubbelzinnig als PB wil doen voorkomen. Maar what else is new zoals de Engelsen zo treffend weten te zeggen.

24-01-2014 15.36 | Door: Jack L. | Categorie: Godsdienstwaanzin, Personen, Webzijden

Er heeft iemand gereageerd op “Weer een leuk Peter Breedveldje”

  1. Sasha Beukman says:

    Breedveld is * Dit deel van de reactie geschrapt wegens irrelevant * en * Dit deel van de reactie geschrapt wegens niet ter zake *.

    Verder geen aandacht besteden aan deze mislukkeling.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties