Ronald Plasterk, of: het failliet van de Nederlandse politiek

Wij hebben Ronald Plasterk hier bepaaldelijk niet hoog zitten, en dan drukken wij ons heel voorzichtig uit. Wij hebben hem nooit anders gevonden dan een onuitstaanbare ijdeltuit en hebben het altijd een schande gevonden dat hij minister mocht worden omdat hij zo’n leuk gesproken columnpje had in een of ander televisieprogramma van de staatsomroep. Wij weten dat je nix hoeft te weten of te kunnen om minister te worden en dat is ook helemaal niet erg, omdat de ambtenaren toch al het werk doen, maar in dit geval was het gebrek aan kennis en kunde wel heel erg schrijnend, te meer daar het gecombineerd werd met een ontstellende hoop arrogantie en ijdeltuiterij. Wat een over het paard getilde eikel, die vent.

En nu had hij zich dan vreselijk vergaloppeerd, door de Kamer eerst voor te liegen en daar vervolgens pas voor uit te komen toen het niet anders kon. Zo’n man moet natuurlijk op staande voet ontslagen worden, en de premier erbij, want dat kan de Tweede Kamer niet ongestraft laten. O, dacht u dat? Dan bent u niet op de hoogte van de Nederlandse politiek. In de Nederlandse politiek mag zo’n man gewoon blijven zitten, namelijk, en wel omdat de regeringspartijen liever de regeringspartijen blijven dan zich aan de wet te houden of van een minister te eisen dat hij dat doet. Als je maar de juiste vriendjes hebt, mag alles, daar komt het op neer.

De minister beriep zich op het landsbelang, terwijl hij dat niet alleen niet had hoeven doen, maar volgens de regeltjes ook helemaal niet had mogen doen. En wat zeggen de regeringspartijen? Daar hebben wij schijt aan, dus we doen net alsof we nog vertrouwen in deze jandoedel hebben.

Wij hebben een deel van het debat gevolgd en via Twitter becommentarieerd. Aangezien u verstandig was en lag te slapen, heeft u dat gemist, dus bij wijze van service volgt hieronder een aantal van onze twiets. De oudste staat bovenaan.

#Plasterk staat bijna te janken in de Kamer, maar zijn verdediging komt erop neer dat alles de schuld van de Kamer is. Pikt de Kamer dat?
Minister #Plasterk heeft geen ministerraadsbesluit nodig om zich te beroepen op het staatsbelang. Hij zegt het, dus dan is het zo. Of niet?
@laurensboven Meneer #Plasterk vindt het helemaal niet belangrijk dat de Kamer niet is geïnformeerd. Hij huilt omdat hij in zijn hemd staat.
@hermzter #Plasterk was de slechtste minister van Onderwijs van de afgelopen 70 jaar en wat hij nou doet, doet hij ook niet goed. Domme man.
@boyscholtze #Plasterk moet opsodemieteren. De man is een volstrekt waardeloze ijdeltuit. Omdat die Kamerleden dat ook zijn mag hij blijven.
#Plasterk: “Ik mag jullie alles wijsmaken wat ik wil, maar ik mag het in het landsbelang niet corrigeren. Zo is de wet en jullie zijn dom.”
@Chrisje1966 @politiek24 Naar het schijnt is de 2dekamer in 1848 een kort moment geloofwaardig geweest, maar daarna nooit meer. #Plasterk
#D66 gaat moeilijk doen. Nou en? De #VVD en de #PvdA hebben de meerderheid en die laten die zak van een #Plasterk gewoon zitten. De eikels.
@Berentschot Als je #Plasterk wilt zien vallen, zul je hem zelf pootje moeten haken, want de Kamer gaat dat niet voor je doen.
Als #Plasterk mag blijven, worden zijn onuitstaanbare arrogantie en ijdelheid er ongetwijfeld niet minder op. Dat belooft wat.
Zouden er nou echt niet een paar kamerleden van de #VVD en de #PvdA zijn die met die motie van #Pechtold tegen #Plasterk meestemmen?
Waarom heb ik niemand horen zeggen dat @MinPres in het geval #Plasterk weer eens “de regie kwijt” was, of woorden van gelijke strekking?
En nou gaat die lul van een @Diederiksamsom #Plasterk even een veer in zijn reet steken. Goed zo: van de #PvdA blijft zo niets over.
En dan loopt die lul van een @Diederiksamsom ook nog weg met zo’n gezicht van: “dat heb ik weer eens mooi gezegd.”
Het enige positieve van het debat over #Plasterk is dat #VVD en #PvdA weer eens kunnen laten zien dat ze onbetrouwbare klootzakken zijn.
Als #Plasterk een beetje eergevoel had, stapte hij zelf op. Maar ja, dat heeft ie niet, dus dat doet ie niet.
Weet u wat leuk zou zijn? Als baantjesjagers als #Plasterk niet in het zadel gehouden zouden worden door andere baantjesjagers = Kamerleden.
Als Stommeling Jones er in 2009 op tijd bij was geweest, had #Plasterk al deze fouten nooit gemaakt. http://www.opinieleiders.nl/techlog/pivot/entry.php?id=5910
Gaat #Plasterk nu echt huilen? Neen. Hij weet dat hij mag blijven en dat hij van het weekend weer lekker de recepties kan aflopen. De lul.
En nu gaat #Plasterk uitleggen dat hij niet de eer aan zichzelf gaat houden, omdat het begrip eer hem nix zegt.
Het is jammer dat het @Geertwilderspvv is, maar wat betreft het advies aan #Plasterk om ‘de eer aan zichzelf houden’ heeft hij wel gelijk.
Die lul van een @Diederiksamsom en zijn collegalul van de #VVD zitten ingehouden te lachen. Een fraai staaltje democratie. #Plasterk
Een minister hoeft in Nederland het parlement niet te informeren, als hij maar roept dat het in het staatsbelang is. #Plasterk gaat feesten.
@RPlasterk Niet om het een of ander, maar als jij een beetje eergevoel in je donder had, was je zelf opgestapt. Zak. #Plasterk
@Frankeren Ik zou graag Minister van BZK zijn, want het betaalt goed en je hoeft er duidelijk niets voor te weten of te kunnen. #Plasterk
En toch had er iemand moeten zeggen dat het allemaal de schuld van @MinPres was en dat die eikel weg moet. Maar ja, lafbekken hè. #Plasterk

12-02-2014 9.21 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Bewindslieden, Kamerleden, Personen

Er zijn 2 reacties op “Ronald Plasterk, of: het failliet van de Nederlandse politiek”

 1. Ruud Harmsen says:

  > columnpje

  Ik dacht een tikfout, maar het is natuurlijk nog goed ook. Geweldig woordbeeld! Kampioen van de anti-assimilatie, met die n voor de p.

  Ooit had ik een collega die het colume heette, als in perfume.

  Qua Plasterk ben ik wel onverdeeld: http://rudhar.com/politics/plstrkfr.htm . Eigenwijs dus, dat bleek de afgelopen weken ook.

 2. Ruud Harmsen says:

  > […] over het paard […] vergaloppeerd […]

  Geinig!


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties