Peter Breedveld is een inconsequente smeerlap

Peter Breedveld is een smeerlap, zoals u weet. In zijn enthousiasme om mensen te beschadigen vergeet hij wel eens wat hij tot nog toe al over ze gelogen heeft en dat leidt tot hilarische inconsequenties. Een onzer lezers is zo goed geweest er een paar te laten zien. Wij geven zijn reactie hier integraal weer:
Peter Breedveld heeft zijn stuk ondertussen moeten aanpassen naar aanleiding van deze tweets van Peter Siebelt:
‘ Je blijft een ziek laf mannetje.’
‘!! @FrontaalNaakt Hee manneke Breedveld ga naar de oogarts Je wijst citaten toe aan iemand die er niets mee te maken heeft Ze komen van mij’

Dat Breedveld met opzet de citaten zo had geplaatst om Elma Drayer en Loor in een bepaald daglicht te plaatsen blijkt uit zijn antwoord:
@petersiebelt Dat weet ik: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/jew-watch.html …

Toch maar eieren voor zijn geld gekozen.

Daarnaast zit deel 2, net als deel 1, vol met inconsistenties. Teveel om op te noemen. Twee wil ik niet onvermeld laten. Maar als het één waar is, kan het ander niet waar zijn. Het komt van dezelfde auteur met drie dagen ertussen…

Elma Drayer 1 (16 maart 2014):

‘Maar goed, er is verder nog heel veel besproken, het duurde wel anderhalf uur en ik zal niet elk detail uitspellen, al moet het aanbod van Lammers, om voor Trouw te gaan bloggen, niet onvermeld blijven.’
‘Ik deed dus net of ik het niet had gehoord en we namen afscheid.’

Op het boekenbal:

‘en daar was ze: La Drayer.
Ze pakte mijn arm, wreef erover. “Eigenlijk ben jij gewoon een hele aardige gereformeerde jongen”, zei ze. “Maar ik begrijp niet waarom dat zo moet, op jouw site. Die toon, zo grof en zo hard. Mensen voor ‘rioolrechts’ en dergelijke uitschelden. Doe dat toch niet.”

‘Ik zocht Hassnae op, we gingen op het balkon in de grote zaal zitten. Daar zag ik Drayer beneden met Theodor Holman praten. Glimlachend streek ze met haar hand over zijn wang.’

Elma Drayer 2 (19 maart 2014)

‘Drayer had dus gewoon al die tijd zitten huichelen, met haar ‘aardige gereformeerde jongen’ en ‘kom toch bij ons bloggen!’’
‘“Je hebt zoveel talent, je moet echt voor Trouw komen bloggen, dit is je kans”, had Drayer tegen me gezegd op het Boekenbal maar ze heeft er nooit een ruk van gemeend.
‘Ik vond de verontwaardiging van Drayer over de grofheid van Frontaal Naakt opmerkelijk, aangezien ze op het Boekenbal tegen Theodor Holman stond op te rijden,…’

Het zogenaamde aanbod van Lammers is nu ineens gedaan door Drayer op het Boekenbal? Twee keer zelfs? Ondanks dat ze hem te grof en te hard vindt? Is het nu gedaan door Lammers bij Trouw of door Drayer op het Boekenbal? Of gewoon niet?

‘Met haar hand over zijn gezicht strijken’ is ineens ‘tegen hem oprijden’ geworden. Tsja. Wat is dan ‘over mijn arm wrijven’?

Een jaar nadat Hassnae en hij zijn betrapt slaat Breedveld nog steeds wild rancuneus om zich heen. En zijn argumenten worden per blog ongeloofwaardiger.

21-03-2014 15.35 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Personen, Reacties

Er zijn 3 reacties op “Peter Breedveld is een inconsequente smeerlap”

 1. dick jansen says:

  Ach, je moet maar zo denken, hij kan het niet helpen. Zijn publiek is van hetzelfde laken een pak.

 2. Ruud Harmsen says:

  Lijkt allemaal erg op de inconsequenties die ik vaststelde in http://rudhar.com/recensie/pbreedv/2110927b.htm, een stukje dat heel toepasselijk Tegenspraken heet. Al weer 2,5 jaar geleden.

  Loor werd er tot mijn verbazing heel boos om en blockt me to this day op twitter nog altijd. Snap ik niet goed maar moet zij weten. Ik ken haar verder niet en dat mag wat mij betreft ook zo blijven. Ik denk niet dat ze me ligt, te oordelen naar de voor mijn gevoel nogal oninteressante stukjes die ze soms schrijft. Wat dat betreft ben ik het dus eigenlijk eens met Peter Breedveld, alleen uit ik het minder hufterig.

  Fatsoen moet je doen. Balkenende was eigenlijk best een toffe peer toch? Maar is hij eigenlijk gebleven? Ooit schreef ik nog een narrenstuk tegen hem aan de koningin: http://rudhar.com/politics/devmrdzk/2071011b.htm http://rudhar.com/politics/devmrdzk/20071012-RH-aan-Balkenende-CC-Beatrix-HirschBallin.doc

 3. Ruud Harmsen says:

  In tegenstelling tot Peter Breedveld doe ik niet aan geschiidvervalsing en laat ik alles staan, ook dingen van 7 of 8 jaar geleden waar ik misschien wel niet meer geheel achtersta, en zelfs dingen van 25 of 26 jaar geleden publiceer ik expres alsnog. Vanwege de hostorische context. (Hostorie ja, dat is een soort van katholieke gescheidenis, met hosties.)

  Een re-evaluatie kan, zwijgen kan, maar je eigen waarheid van toen verwijderen, nee dat vind ik niet kunnen. Geweest is geweest, altijd.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties