Bert Roetert gooit met modder

Zoals u weet, vinden wij dat Vitesse met onmiddellijke ingang uit de competitie genomen moet worden, alleen al omdat de club de schijn tegen heeft. Op de webzijde van Vitesse zagen wij een bericht van de voorzitter van de Raad van Commissarissen dat wij u niet alleen niet willen onthouden, maar dat wij ook even met u gaan kloosrieden. Daar gaat ie:

Gezien de onjuiste berichtgeving over Vitesse en de ontstane situatie van de afgelopen dagen wenst Vitesse via voorzitter Raad van Commissarissen, Bert Roetert, te reageren.

Als die berichtgeving inderdaad onjuist is, en anders ook, verwachten wij in ieder geval de aankondiging van een proces wegens smaad tegen Merab Jordania. Kan ook voor laster en smaad zijn, maar zoiets kun je als voetbalclub niet zomaar laten passeren.

De mededeling dat Vitesse geen kampioen mag worden lijkt bijna op een, zij het slechte, 1 aprilgrap.

Als het een 1 aprilgrap is, vinden wij het een hele goeie, want wij zijn er met open ogen ingetuind en dat doen wij niet gauw. Wel is het in dat geval jammer dat de De Telegraaf er vandaag nog serieus over doorgaat.

Worden we hier met z’n allen in de maling genomen?

Wij denken van niet. Het verhaal van Jordania bevestigt het vermoeden dat iedereen al had, namelijk dat Chelsea bij Vitesse de dienst uitmaakt, en het verklaart een paar merkwaardige gebeurtenissen en situaties. Wij zouden de visie van Fred Rutte of Peter Bosz wel eens willen horen. Fred Rutte schijnt zich er niet over te willen uitlaten, maar Peter Bosz misschien wel. Misschien ook niet, maar wij zouden bijvoorbeeld graag vernemen waarom hij zo merkwaardig laconiek is over het verspelen van alle titelkansen en het helemaal niet erg lijkt te vinden dat zijn ploeg ook niet in aanmerking gaat komen voor het spelen van voorronden Champions League.

Het competitie-element en de onvoorspelbaarheid zijn beginwaarden van sport.

Ammehoela. In het professionele voetbal draait alles om het geld, zeker bij een club als Vitesse, die dat met die deal met Chelsea al een paar jaar geleden bewezen heeft.

Juist de wedstrijdspanning en passie maakt sport immens populair.

Heel fijn.

Net als elke club wil Vitesse zo veel mogelijk wedstrijden winnen, met zo goed mogelijk spel.

Daar is inmiddels enige twijfel over gerezen.

De afgelopen drie jaar is Vitesse door de tomeloze ambities van Merab Jordania financieel dusdanig uit balans gebracht, dat bijna niet meer aan de regels van Financial Fair Play kon worden voldaan.

Had meneer Roetert daar, als voorzitter van de Raad van Commissarissen dan niet iets dichter bovenop moeten zitten, zodat het geen drie jaar uit de hand kon lopen? Bij de gemiddelde amateurclub wordt het bestuur, indien nodig, jaarlijks teruggefloten op de ALV en als de Kascommissie tussendoor merkt dat er iets mis is, gooien ze er een Bijzondere ALV tegenaan. Bij een miljoenenbedrijf zal toch ook wel een soort van toezicht zijn?

Korte termijn effectbejag en een mix van eigen- en clubbelang gingen voor continuïteit.

Waarom hebben we daar nooit iets over gehoord? Hebben wij niet goed opgelet, of zegt meneer Roetert dat nu pas, en dan ook nog alleen maar omdat hij meneer Jordania ongeloofwaardig wil maken? Als dat werkelijk het geval is, moet meneer Jordania meneer Roetert een proces aandoen, in plaats van andersom. Het woord proces is nog niet gevallen in het stukje van meneer Roetert. Dat is vreemd.

Met dat opportunisme is de club in problemen gekomen.

Dan heeft de Raad van Commissarissen dus lelijk zitten te slapen.

Uit respect voor Jordania heeft Vitesse deze aspecten nooit verder willen belichten.

Dat is mooi lullen achteraf, maar wij geloven er geen barst van.

De huidige eigenaar en directie hebben besloten om Vitesse een stabiele voetbalclub in de top 5 van de Nederlandse Eredivisie te laten zijn, maar wel binnen de regels van Financial Fair Play.

En vooral binnen de opdracht van de werkelijke eigenaar, zijnde: vooral geen Champions League spelen. Dat zegt meneer Roetert niet, want zijn stukje is juist bedoeld om die gedachte tegen te spreken, maar tot nog toe riekt het vooral zeer sterk naar kutsmoesjes en moddergooien.

De clubleiding heeft begrip voor de frustratie van Jordania vanwege het feit dat hij zijn persoonlijke ambitie niet kon waarmaken maar betreurt de verspreiding van onwaarheden in hoge mate.

Doe er dan iets tegen, zouden wij zeggen. Sterker nog: dat hebben we al gezegd. Voor de rechter met Jordania!

Met name voor onze trouwe achterban is de situatie uitermate vervelend en moeilijk te begrijpen.

Nog een geluk dat Vitesse nauwelijks een trouwe achterban heeft. Wij denken echter dat de situatie zoals geschilderd door de heer Jordania een stuk begrijpelijker is dan het stukje van meneer Roetert. Als je club op zo’n valse manier door het slijk gehaald wordt, maak je je er toch niet vanaf met een slap stukje op de webzijde? De goede naam van de club wordt te grabbel gegooid en de voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft begrip voor degene die die naam te grabbel gooit? Dat gelooft toch geen hond?

Als bestuur hopen we dat we met z’n allen zo snel mogelijk kunnen focussen op waar het om gaat: voetbal.

Dan zijn wij reuze benieuwd hoe jullie dat gaan doen.

We willen de basis leggen voor successen op de lange termijn.

En die beschuldigingen, wordt daar nog iets aan gedaan?

Om dat te kunnen realiseren bouwen we aan een sterk eerste elftal en technische staf.

Maar niet sterk genoeg om kampioen te worden, want dat schijnt niet te mogen van Chelsea, toch?

In het verlengde daarvan wordt geïnvesteerd in de voetbalacademie, scouting en innovatie.

Volgens Jordania moest Vitesse vooral een opleidingsclub worden. Heeft dat hier misschien iets mee te maken?

We willen continuïteit op de lange termijn.

Hartstikke mooi. Dus als jullie teruggezet worden naar de Eerste Divisie en in alle rust overnieuw kunnen beginnen, horen we jullie niet klagen. Misschien is de Topklasse dan nog een beter idee.

Een proces dat tijd kost, maar waarvan de eerste contouren al zichtbaar zijn.

Vertel?

Hè? Dat was het? Dat was het hele verweer van Vitesse? Hm. Dan zouden wij toch haast gaan geloven dat meneer Jordania niet heeft overdreven en dat Vitesse op dit moment slechts hoopt dat deze bui overdrijft (HAHAHAHAHAHA! Sorry).

2-04-2014 14.22 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Voetbal, Webzijden, Woordspelingen

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties