Peter Breedveld is te laf om zelf iets te ondernemen

Wij gaan weer een stukje van Peter Breedveld kloosrieden.Het heet ‘Rode signatuur‘.

Blogger Barracuda vindt het opvallend dat je mij ‘zelden hoort‘ over de website Krapuul.nl.

Zo, vindt blogger Barracuda dat?

Ik zou niet weten waarom je mij zou moeten horen over Krapuul.nl.

Wij ook niet.

Het is één van de weinige fatsoenlijke Nederlandse sites, waar nog stelling wordt genomen tegen racisme en onverdraagzaamheid.

Peter ‘de fatsoensrakkerd’ Breedveld hanteert een geheel eigen definitie van fatsoenlijk.

Ja, u hebt gelezen dat het antisemieten zijn, daar bij Krapuul.nl.

Dat hebben wij niet gelezen, maar wij kunnen het ons voorstellen, aangezien Krapuul in de islamapologetische hoek zit, en is opgericht met het volgende doel (wij citeren uit ons eigen ‘Krapuul.nl‘):

Krapuul is opgericht met als enige doel Geert Wilders en de PVV te bestrijden, maar heeft in het huidige textje een poging gedaan die bestaansreden wat te verdoezelen.

Mensen die voor de islam zijn en tegen Geert Wilders, hebben vaak de neiging er een stevige dosis antisemitisme tegenaan te gooien. Wij weten niet of er hier sprake is van een causaal verband, maar er is zeker een stevige correlatie.

Maar dat is een verzinsel van Elma Drayer.

Boem. Het gaat dus niet om Krapuul, het gaat om Peter ‘Elma Drayer is de schuld van alles’ Breedveld. Wij denken dat Peter ‘ik ben nu eenmaal erg laf’ Breedveld het niet aandurft om nog een deel te schrijven in zijn serie lasterstukken over Elma Drayer, omdat hij haar in de eerste vier delen al voldoende materiaal voor een proces heeft geleverd, maar dat hij het toch niet kan laten haar te belasteren. Het zal wel in zijn ziektebeeld passen.

Die lijkt iedereen, die geen seksuele opwinding voelt bij het bombarderen van Palestijnse kinderen, een antisemiet te vinden.

Bij “seksuele opwinding” heeft Peter ‘de smeerlap‘ Breedveld een skakel aangebracht naar een stukje van hemzelf, getiteld ‘Loor Schrijft’. Daarmee geeft hij te kennen dat het hem uiteindelijk niet eens om Elma Drayer te doen is, doch om genoemde Loor. In ons eigen ‘Peter Breedveld is een antisemiet‘ kunt u daar meer over lezen. Wij wachten niet, maar u haalt ons wel in.

En Bas Paternotte van The Post Online, die heeft het ook voorzien op Krapuul.nl.

Er zullen er vast wel meer zijn.

En GeenStijl.

Ziet u wel.

Nou, dat lijkt me afdoende bewijs dat Krapuul.nl dik in orde is.

Ons niet.

Als nazi’s je haten en kapot proberen te maken, doe je iets heel erg goed.

Dus nu is Peter ‘leve de Palestijnse terroristen’ Breedveld plotseling niet alleen geen antisemiet meer, maar ook nog ontzettend pro-Israël? Het zou natuurlijk zomaar kunnen, want het zou niet zijn eerste grote draai zijn en een geile overjarige puber zonder ruggegraat draait nu eenmaal heel makkelijk, maar in dit geval denken wij toch van niet, omdat wij nog niet hadden vernomen dat Peter ‘ik ben niet overjarig’ Breedveld en de onbetrouwbare Hassnae Bouazza uit elkaar waren, en zolang zij hem niet gedumpt heeft, blijft hij antisemiet, wat wij u brommen.

Overigens heeft Peter ‘wie tegen mij is, is een nazi’ Breedveld het ook bestaan uw en onze captain voor nazi uit te maken, doch dit terzijde.

Hier is een stuk van de baas van Krapuul.nl waar ik het van harte mee eens ben.

Zo, is dat zo.

Het heet ‘Waarom Geenstijl dood kan vallen en Radio 1 een kutzender is’.

Wij gaan het niet lezen.

Volgens Barracuda zeg ik niks over Krapuul.nl vanwege de ‘rode signatuur’ van die site.

En dat is niet zo? Maar wat dan nog?

Ik heb lang gedacht dat Barracuda mij begreep, maar hier slaat-ie de plank mondsnoerend mis.

Ach jee. Wat naar nu.

Ik zeg het nota bene in het stuk waarnaar hij zelf linkt, over de oproep van The Post Online om aangifte tegen Krapuul te doen: ‘Wat mij betreft is Krapuul dus een heel wat fatsoenlijker blog dan TPO. Krapuul verzet zich tegen racisme en intimidatie, TPO omarmt beide hartstochtelijk.‘

Wij begrijpen dit niet. Wat denkt Peter ‘het is duidelijk’ Breedveld hier gezegd te hebben? Of bedoelt hij dat hij Krapuul.nl een keertje genoemd heeft en dat Barracuda dus niet moet zeuren? Dat had hij dan toch ook veel korter kunnen zeggen? Waarom voelt hij zich trouwens geroepen om te reageren op iets wat Barracuda zegt? En andersom: waarom neemt Barracuda de moeite iets over Peter ‘ach, was ik maar relevant’ Breedveld te zeggen?

Niks ‘rode signatuur’ dus.

Niet?

Antiracisme, daar gaat het me om.

Neen, het gaat hem altijd om Loor. Dat zit namelijk heel erg diep bij die jongen. Het lijkt verdorie Frank van Putten wel, al viel die meer op blond.

Maar misschien vindt Barracuda, net als de kudde zombies die elke dag op mijn virtuele deur staat te rammen, dat tegen racisme zijn links is.

Ja, misschien vindt Barracuda dat wel. Maar misschien ook niet. Misschien zou Peter ‘Vragen? Wat is dat?’ Breedveld het eens aan Barracuda moeten vragen.

Dat valt me dan van hem tegen.

Het leven is vol teleurstellingen.

Barracuda stelt ook dat ik me zou verzetten tegen de ‘populaire zienswijze onder opiniemakers dat de grenzen aan de vrijheid van meningsuiting streng moeten worden bewaakt en je geen aangifte tegen GeenStijl mag doen.’

Dus?

Nou nee, weer mis.

Mis?

Ik schreef nota bene: ‘Tighadouini vindt dat GeenStijl ook moet worden aangepakt.

Oh.

Niet alleen GeenStijl, zeg ik, maar ook alle andere media en niet via de rechter, maar door middel van debat.’

Dus hij vindt dat je geen aangifte tegen GeenStijl mag doen? Of hebben wij het verkeerd gelezen? Niet dat het veel uitmaakt, want van ons mag iedereen te allen tijde aangifte doen tegen iedereen, zodat er genoeg te lachen blijft in dit land.

Volgens Barracuda is GeenStijl satire en deden in de jaren zestig het televisieprogramma Hadimassa en het blad Propria Cures hetzelfde door zich schuldig te maken aan godslastering en majesteitsschennis en dergelijke.

Als Barracuda dat denkt, dan denkt Barracuda dat.

Die domme opvatting is Trouw-columnist Ephimenco ook toegedaan.

“Domme opvatting”? Leg eens uit?

Maar GeenStijl plaatst geen Mohammed-cartoons (daarvoor moet je toch bij het rode Frontaal Naakt zijn) en propageert het christendom zelfs als superieure godsdienst, waar we penicilline en het Internet aan danken.

Wanneer heeft Frontaal Naakt een Mohammed-cartoon geplaatst? We volgen de bijgeleverde skakel en komen terecht bij ‘Zwichten voor radicalen‘, zonder Mohammed-cartoon, maar met nieuwe skakel, zijnde een search op Gregorius Nekschot. Die levert een aantal treffers op, maar een Mohammed-cartoon zien we er zo gauw niet tussen zitten. Afgezien daarvan herinneren wij ons deze nog:

Aha, dus Breedveld publiceerde Nekschot slechts uit protest? Nekschot was dus niet meer dan een vaandel in Breedveld’s protestmars? Dat is Peter -draaikont- Breedveld ten voeten uit. De marginale journalist die zich graag tooit met andermans veren in hoop de aandacht op zichzelf te vestigen. Femke Halsema kan erover meepraten.

Ja, wie wat onthoudt, die weet wat. Verder met het gelul van Peter ‘ik pak er even een stokpaardje bij’ Breedveld.

Er gaat geen dag voorbij of op GeenStijl gaat het over het gevaar van allochtonen, die onze roomblanke dochters aanranden, die roven, moorden, geiten neuken, vrouwen slaan en parasiteren van uw belastingcenten.

Als wij de hondelulle van GeenStijl waren, zouden wij in dat voortdurende gelaster van Peter Breedveld voldoende aanleiding zien om juridische stappen te ondernemen. Het moet voor die mensen toch ook wel eens leuk zijn om een rechtszaak met twee vingers in de neus te winnen, dacht u niet?

Ik kan daar met de beste wil van de wereld geen satire in zien.

Dat verbaast ons nix. Peter ‘als een ander het doet is het erg, als ik het doe is het satire’ Breedveld hanteert ook een geheel eigen definitie van satire. Daar is hij trouwens een keertje voor veroordeeld, wist u dat? En zijn ‘satirisch bedoelde’ twiet over het doodschieten van PVVjers viel ook al verkeerd.

Het doet me eerder denken aan Der Stürmer dan aan Propria Cures.

Het is toch wat.

Het is allemaal bedoeld om het publiek op te zetten tegen een bevolkingsgroep, het is haatzaaierij.

Haatzaaierij nog wel.

GeenStijl is de Radio Milles Collines van Nederland.

Dat is wat overdreven, lijkt ons.

Ondanks dat wezenlijke gevaar voor de vrede en veiligheid vind ik toch niet dat aangifte tegen GeenStijl de goede weg is.

Toch niet? En dat terwijl GeenStijl, als het Radio Milles Collines der Lage Landen, bezig is op te roepen tot genocide? Als je dat echt denkt, moet je als de sodemieter aangifte gaan doen, of, als je geen vertrouwen hebt in het Nederlandse systeem, het heft in eigen hand nemen en de burelen van GeenStijl opblazen, zodat ze hun giftige racistische moordgedachten niet langer kunnen ventileren, lijkt ons. Doe je dat niet, dan ben je toch medeplichtig?

Maar ik bewonder Nourdine Tighadouini, die wel heeft geprobeerd een aangiftegolf tegen GeenStijl te organiseren en die is overladen met haatbagger.

Als we er nog niet eerder op gewezen hebben dat Peter ‘de superheld‘ Breedveld een lafbekje is, in ‘t diepst van zijn gedachten, doen wij dat nu voor het eerst. Anderen opjutten en zelf nix doen. Bah.

Tighadouini is een held en zijn partner, Frank van der Linde, hebben in elk geval weer wat bewustwording gecreëerd bij de adverteerders.

Hoe dat?

In de Volkskrant van vandaag zegt de Rabobank dat die het betreurt als er een advertentie van haar op GeenStijl terecht is gekomen, omdat ze in principe niet adverteert op sites waar wordt gediscrimineerd.

Dat zou die Tighadouini en Frank van der Linde geld kunnen gaan kosten. GeenStijl kan met het Volkskrantstuk in de hand naar de rechter om te laten zien dat de adverteerders weggejaagd worden, en dat mag niet, voor zover wij weten. Het wordt steeds interessanter.

Powned!

Dus niet.

En wie zeurt over ‘NSB-praktijken’ en dergelijke: je houdt je mond als GeenStijl werkgevers belaagt van mensen met een onwelgevallige mening, dus hou nu je waffel ook maar.

Peter ‘democratie is dat iedereen doet wat ik zeg’ Breedveld denkt kennelijk dat hij door anderen dan zijn fans serieus genomen wordt. Sneu hè?

GeenStijl heeft inmiddels de adressen van Tighadouini en Van der Linden gepubliceerd en hen de oorlog verklaard.

Als dat zo is, is dat niet netjes, maar het zou ons verbazen als het zo was.

Same old, same old.

Wat betekent dat?

Maar Tighadouini lijkt niet bang te maken te zijn.

Vast niet. Een van onze redactiekatten was precies zo. Nergens bang voor. Dat is heel lang goed gegaan, maar op een gegeven moment is het beest wel onder een auto gesukkeld. Misschien is er wel een verband tussen ‘niet bang te maken’ en ‘uitgesproken dom’.

Die zou dus wel eens het pitje kunnen zijn waar GeenStijl-Führer Marck ‘Pritt’ Burema in gaat stikken.

Wij betwijfelen het ten zeerste.

Op metaforisch niveau, uiteraard.

Nieuw woord geleerd?

Want wij van Frontaal Naakt wensen Burema natuurlijk een lang en interessant leven toe.

Die opmerking zal dan wel weer satirisch bedoeld zijn. Of sarcastisch. Metaforisch. Vegetarisch. Ach, wat kan ons het schelen.

8-05-2014 16.13 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Israël, Juridisch, Personen, Webzijden

Er zijn 2 reacties op “Peter Breedveld is te laf om zelf iets te ondernemen”

  1. Peter-John says:

    Geert Wilders, Elma Drayer, Loor, Bas Paternotte van The Post Online, GeenStijl, Ephimenco, Powned, Marck ‘Pritt’ Burema.
    Is hij toch nog Bert Brullen vergeten.

  2. Geert says:

    En Bennink. Breedveld wordt oud.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties