Het bewijs is geleverd: Belgen zijn echt ongelofelijk dom

In België gaan ze homeopathie erkennen. Homeopathie. Erkennen. Dat geloof je toch niet? Nou, wij wel, want het staat hier: ‘Vlak voor verkiezingen regelt Onkelinx erkenning homeopathie‘. De Belgische minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) heeft per koninklijk besluit laten weten dat oplichters en kwakzalvers niet alleen erkend worden, maar ook dat die oplichters en kwakzalvers uitsluitend erkend worden als ze ervoor hebben doorgeleerd.

Het besluit zegt vooral wie onder welke voorwaarden geregistreerd kan worden als homeopaat: dat zijn in beginsel alleen artsen, tandartsen en vroedvrouwen, en die moeten naast hun gewone opleiding aan een universiteit of hogeschool nog een opleiding homeopathie gevolgd hebben.

Hoewel het slechts om oplichting en kwakzalverij gaat, kost de opleiding meer tijd dan bijvoorbeeld de Nederlandse opleiding voor een heftruckcertificaat, want daar ben je in een zaterdag mee klaar:

Dat zijn 400 uren theorie en 200 uren stage voor een arts. Verder wordt bepaald hoeveel uren bijscholing ze elk jaar moeten volgen.

Bijscholing. Voor een oplichter annex kwakzalver.

Wij hebben lang gedacht dat De Grote Vrager gelijk had toen hij zei dat niet alle Belgen dom waren:

Wij houden niet van Belgenmoppen en wij hebben bijvoorbeeld nog eens een nachtje lekker zitten zuipen met een paar Belgische sterrenkundigen, waarmee we maar willen aangeven dat de gedachte dat alle Belgen dom zouden zijn aan ons niet besteed is, maar door dit soort taalverhalen voelen wij ons er wel altijd op gewezen dat België een heel raar land is en dat we blij mogen zijn dat we er al bijna honderdtachtig jaar niets meer mee te maken hebben.

Maar eerlijk gezegd beginnen we nu toch wel heel erg te twijfelen.

13-05-2014 7.00 | Door: Stommeling Jones | Categorie: België, Bezopen, Wetenschap, Zweefkezerij

Er heeft iemand gereageerd op “Het bewijs is geleverd: Belgen zijn echt ongelofelijk dom”

  1. johan says:

    Homeopaten zijn bepaald geen kwakzalvers, in tegendeel, veel mensen hebben er baat bij!

    * NOOT VAN STOMMELING JONES: Respondent laat zien dat niet alleen Belgen ongelofelijk dom zijn. Of respondent is een Belg, dat kan natuurlijk ook. EINDE NOOT *


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties