Peter ‘Bokito Halal’ Breedveld is nog dommer dan al-Qaeda

In ‘Boko Haram‘ verzucht Peter ‘islam is goed, terrorisme is beter’ Breedveld:

O, Boko Haram, waar was je al die tijd? Je hebt voor elkaar gekregen wat niemand, geen activist, geen politicus, geen organisatie ooit eerder is gelukt: betrokkenheid bij het lot van een groep Afrikaanse vrouwen.

Een merkwaardige verzuchting, al was het maar omdat dat lot van de desbetreffende Afrikaanse vrouwen alleen maar interessant is geworden doordat de islamistische terroristen van het aangeroepen Boko Haram ze hebben ontvoerd. Peter Breedveld vindt die ontvoering kennelijk een goede zaak.

In het AD van vandaag (14 mei 2014) staat op pagina 19 een stuk met de kop: ‘Zelfs fanatieke al-Qaeda walgt van Boko Haram’. Peter Breedveld niet. De subkop, of hoe je zoiets ook noemt, luidt: “‘Sympathie van moslims is verdampt'”. Die van Peter Breedveld niet. Peter Breedveld vervolgt:

Als ze in de Middellandse Zee verdrinken, worden ze voor hun moeite ook nog uitgescholden voor ‘dobbernegers‘ en aan de Europese grenzen wordt er zelfs op ze geschoten, maar zodra een islamitische terreurorganisatie aan ze komt, worden er hete tranen van heilige verontwaardiging geplengd.

Peter ‘alles om terrorisme goed te praten’ Breedveld ziet hier over het hoofd dat niemand genoemde dobbernegers dwingt om te gaan dobberen. Bovendien worden de verzuipende dobbernegers over het algemeen, indien mogelijk, gered en in Europa aan land gebracht. Dat komt echter in het straatje van Peter Breedveld niet te pas, dus verzwijgt hij dat. Bij hem ligt de nadruk op ‘islamitische’ in “islamitische terreurorganisatie”. Wij hebben de gek Breedveld in het verleden wel een ‘islamapologeet’ genoemd, maar nu neigen wij toch meer naar ‘terreurapologeet’. Hij zegt ook nog:

Als de sweat-shops in Azië nu maar door Boko Haram werden gerund, dan was het snel afgelopen met de mensonterende werkomstandigheden daar.

Misschien denkt hij dat hij grappig is, of moeten we dit opvatten als dichterlijke overdrijving, satire of een stijlfiguur, maar wij krijgen voornamelijk de indruk dat hij heel erg nix bijgeleerd heeft. Wat dat betreft is hij dus dommer dan al-Qaeda. Wij citeren uit het ADartikel:

Zelfs voor al-Qaeda is Boko Haram met de ontvoering van 267 schoolmeisjes te ver gegaan. Collega-jihadisten willen niet meer geassocieerd worden met de Nigeriaanse terroristen.

Peter ‘Bokito Halal’ Breedveld dus nog wel.

[…] de Nigerianen hebben zich impopulair gemaakt. De leider dreigde de argeloze meisjes te verkopen als seksslavinnen. Deze
week dook een video op waarin te zien is dat ze koranverzen oplezen. Ze zouden zijn bekeerd tot de islam en worden pas vrijgelaten als Nigeria gevangen strijdmakkers laat gaan.Het wordt met afschuw ontvangen op internetfora waar extremistische moslims die geweld niet schuwen elkaar vinden.

Maar dus niet door Peter ‘moslimterroristen zijn lief’ Breedveld. Zijn stukje ging overigens maar heel zijdelings over Boko Haram, want het was vooral bedoeld om lelijke dingen te zeggen over Carel Brendel en Elma Drayer, benevens de televisieserie ‘Seks en de zonde‘ aan te bevelen.

14-05-2014 13.08 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Afrika, Arabische wereld, Beesten in het nieuws, Bezopen, Godsdienstwaanzin, Kranten, Personen, Televisie, Terrorisme, Webzijden

Er zijn 5 reacties op “Peter ‘Bokito Halal’ Breedveld is nog dommer dan al-Qaeda”

 1. Ruud Harmsen says:

  > Peter Breedveld vindt die ontvoering kennelijk een goede zaak.

  Rare conclusie, onnavolgbare redenering, haatpoëzie.

 2. Ruud Harmsen says:

  Citaat uit http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=13094
  ==
  Malle Hugo had last van hetzelfde euvel als dat waar Peter Breedveld onder gebukt gaat: gelijkhebberigheid gekoppeld aan humorloze grofheid.
  ==

  Jeetje, ik mag wel op gaan passen, want ik ben weliswaar meestal niet grof (hoewel, soms …) maar zeker wel gelijkhebberig en humorloos principieel. Een gevaarlijke combi, dat blijkt maar weer.

 3. stoethaspel says:

  Geen mailformulier? Dan maar zo…

  In het zinsdeel “als dichtelijke overdrijving” ontbreekt de R.

 4. Ruud Harmsen says:

  > en humorloos principieel

  en principieel humorloos.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties