Peter Breedveld heeft nu Yoeri Albrecht op de korrel

Peter Breedveld is een paranoïde megalomane logger die al jaren over zijn uiterste houdbaarheidsdatum heen is. Dat kan hij niet hebben en daarom probeert hij wanhopig de aandacht op zich gevestigd te krijgen, wat soms lukt, en vast te houden, wat minder vaak lukt. Meestal niet eigenlijk. In zijn eeuwige streven heeft hij nu een nieuw slachtoffer op de korrel, de ons overigens onbekende Yoeri Albrecht, tegen wien hij zogenaamd aangifte gaat doen, of misschien inmiddels al gedaan heeft. Doordat deze aankondiging door iedereen met hilariteit ontvangen is, heeft Peter ‘ik weet nooit wanneer het genoeg geweest is’ Breedveld zich genoodzaakt gezien nog iets over Yoeri Albrecht te schrijven. Het gevolg is dat wij nu de promotiedegradatiewedstrijd Bielefeld – Darmstadt niet met alle (Bielefeld scoort, 2-3) aandacht kunnen volgen, omdat wij zijn stukje gaan kloosrieden. Het heet ‘Iedereen is bang voor Yoeri Albrecht, maar ik niet‘.

Die titel is natuurlijk al meteen verkeerd, want vrijwel niemand kent Yoeri Albrecht en bovendien weten wij vrij zeker dat Peter ‘de angsthaas’ Breedveld als een van de weinigen wel bang is voor Yoeri Albrecht.

Yoeri Albrecht, die niet schroomt fysiek geweld te gebruiken en die mij door middel van laster en intimidatie probeert monddood te maken, is behalve directeur van De Balie en financier van De Jaap, zo lees ik op Wikipedia, ook voorzitter van Veronica, eigenaar, onder andere, van het ANP, en initiatiefnemer van de European Press Prize.

Het is toch wat. Als wij Yoeri Albrecht waren en Peter ‘bibberbibber’ Breedveld schade zouden willen berokkenen, zouden wij nu al aanleiding zien om naar de rechter te gaan, vanwege de valse beschuldigingen in deze ene zin. Volgens ons mag je niet zomaar iemand belasteren, namelijk.

Nu snap ik waarom iedereen zo laf de andere kant uitkijkt als Albrecht de bullebak uithangt op Twitter en mij continu en zonder aanleiding belastert.

Wij snappen het niet, maar misschien gaat Peter ‘het brein’ Breedveld het uitleggen.

Iedereen wil wat van hem, natuurlijk!

Zou dat het echt zijn?

Je kunt maar beter vriendjes zijn met Albrecht, en dat je daarvoor wat principes door de plee moet trekken, soit.

Wij hebben nu al geen idee meer waar hij het over heeft, en dat terwijl we toch doorkneed zijn in het doorworstelen van zijn geraaskal. Het wordt werkelijk steeds erger met die jongen.

We blijven wel Nederlanders, natuurlijk.

“We”? Wie “we”? (Niet te geloven: Darmstadt maakt alsnog de 4-2. In de blessuretijd van de verlenging. Als Bielefeld nou nog niet degradeert, weten wij het ook niet meer).

Albrecht heeft zelfs aan Oxford gestudeerd, lees ik, en daar college gegeven in geschiedenis en filosofie!

Wij weten niet of Peter ‘ik ken een beetje Japans’ Breedveld gestudeerd heeft, en of hij zijn studie heeft afgemaakt, maar wij weten vrij zeker dat hij niet in Oxford heeft gestudeerd en er ook nooit college gegeven heeft. Hij noemt zichzelf journalist, maar de vraag is of dat niet heel erg naar boven afgerond is, dus misschien is hij wel een beetje jaloers op Yoeri Albrecht.

De man kan nog geen d van een t onderscheiden en ik vond hem altijd wat tegen het debiele aan, beetje het niveau van Chris Rutenfrans zeg maar.

Wij kennen Chris Rutenfrans niet, maar wij weten wel dat wij als het om iemands geestelijke vermogens gaat, geen vertrouwen hebben in het oordeel van Peter ‘gaga’ Breedveld.

Ik beschouwde hem als de domrechtse excuustruus van Vrij Nederland, de voorganger van Elma Drayer.

Elma Drayer, het vorige slachtoffer van Peter ‘ik pak ze allemaal terug’ Breedveld.

Ik wist niet dat-ie zó machtig was.

Wij ook niet. Wij weten het eerlijk gezegd nog steeds niet.
(Darmstadt 98 promoveert, want de wedstrijd is afgelopen en het is 2-4 gebleven).

En hij heeft dus colleges gegeven in Oxford.

Ja, dat had je al gezegd.

In Oxford!

Waar zegt u? Oxford? In Oxford? Yoeri Albrecht? Yoeri Albrecht in Oxford? Colleges gegeven? En, om het nog een keer in te wrijven, want Peter ‘ik heb nergens college gegeven’ Breedveld kan het duidelijk niet hebben: Yoeri Albrecht heeft colleges gegeven in Oxford, schijnt.

Hoe kan iemand, die nog geen fatsoenlijk argument kan formuleren als zijn leven ervan afhangt, en die er sowieso een grammaticaal bloedbad van maakt, colleges filosofie geven in Oxford?

Tsja, Oxford’s wegen zijn ondoorgrondelijk.

It boggles the mind.

Misschien was het Engels van Yoeri Albrecht beter dan dat van Peter ‘ik ken Engels, maar Engels kent mij niet’ Breedveld. Dat helpt al.

Ik heb Albrecht een jaar of zeven, acht geleden ontmoet.

Dat was dus voor de Grote Draai. Dat gegeven is van belang, dus onthoudt u dat. Dank u.

Door Ger van Wulften van uitgeverij Xtra, de uitgever van Theo van Gogh, werd ik meegenomen naar het kantoor van trendwatcher Adjiedj Bakas om met Albrecht en een andere meneer, een uitgever van Panorama-achtige bladen over misdaad, geloof ik, te praten over een nieuw op te zetten tijdschrift.

Dat zal dan wel op het hoogtepunt van de twijfelachtige roem van het weblog Frontaal Naakt geweest zijn. En het zal wel zijn afgeketst op het feit dat Peter ‘de zelfoverschatter’ Breedveld journalistiek gewogen en te licht bevonden is. Wij weten het niet, maar we gokken het.

Het was mij, en volgens mij ook de andere aanwezigen, al snel duidelijk dat we niet veel gemeen hadden.

Ziet u wel, het is afgeketst.

Ik wilde opiniejournalistiek maken à la The New Yorker, vooral The Talk of the Town maar dan met een flinke scheut politiek incorrecte Frontaal Naakt-humor, maar dat vond Albrecht saai.

Wij denken dat degene die over het geld ging, zag dat Peter ‘warhoofd’ Breedveld te weinig realiteitszin had om zelfs maar het clubblad van de plaatselijke korfbalvereniging te kunnen vullen zonder wartaal uit te slaan.

Hij wilde iets Harper’s Bazaar-achtigs, geloof ik.

Wij geloven het niet, puur omdat Peter ‘het vleesgeworden geloofwaardigheidsprobleem’ Breedveld het zegt.

Die andere meneer zat zich alleen maar op de borst te kloppen.

Peter ‘de journalist’ Breedveld heeft de belangrijkste afspraak van zijn journalistieke leven, waarvan afhangt of hij de Grootste Journalist der Lage Landen gaat worden, en hij is te dom om even op te schrijven met wie hij te maken heeft. Dat zegt wel iets, denken wij.

Die had het ene na het andere succes geboekt, vertelde-die.

Dat zal dan wel. Of niet.

Ik vroeg me af waar hij ons dan voor nodig had.

Dat leggen wij dan even uit, sukkeltje: mensen die goed zijn in geld verdienen, zijn niet automatisch goed in andere dingen. Als je geld wilt verdienen met een tijdschrift en je kunt zelf bijvoorbeeld niet schrijven, huur je voor het schrijven anderen in, die goed zijn in schrijven. En als ze zakelijk niet best onderlegd zijn, zijn ze in het gunstigste geval goed en goedkoop.

Dat werd dus niks.

Sneu hoor.

In plaats van Harper’s Bazaar moet u het met De Jaap doen maar gelukkig hebt u Frontaal Naakt (zij het niet op glossy papier), al zouden Yoeri Albrecht en zijn vrienden dat graag anders zien.

Wij lezen De Jaap niet, maar Frontaal Naakt helaas wel en wij durven ongezien te beweren dat De Jaap minimaal even goed en waarschijnlijk beter is. Er is ook niet zo veel voor nodig om minder slecht te zijn dan Frontaal Naakt.

Albrecht heb ik sindsdien nooit meer gesproken, nooit contact mee gehad, totdat hij een jaar geleden, toen Carel Brendel, Elma Drayer, Het Parool, Elsevier, de Roze Khmer en een enorme hooivorkenbrigade op Twitter me letterlijk tot waanzin dreven met hun bizarre beschuldigingen, me er opeens van begon te betichten hem te hebben bedreigd, gestalkt en belasterd.

Wij hebben begrepen dat het met die waanzin van Frontaal Naakt enorm meeviel, want het bleek te genezen door een bezoekje aan de dierentuin van Tokio, of zoiets en van de beloofde zelfmoord is ook nooit iets terechtgekomen.

Ik heb daar indertijd niks van meegekregen, omdat ik me in een Tokiose hotelkamer had afgesloten voor elk signaal uit Nederland, maar anderen vertelden het me later.

Als u helemaal nix te doen heeft, kunt u misschien even kijken of hij in zijn Tokiose hotelkamer nog heeft zitten twitteren. De uitgebreide versie van zijn zeikverhaal over zijn Enorme Leed hebben we uit elkaar getrokken in ‘De kutsmoes van Peter Breedveld‘.

Desgevraagd wilde Albrecht zijn beschuldiging best herhalen.

Tsja, waarom ook niet?

En toen nog eens en toen nog een keer en hij krijgt er geen genoeg van.

Wat erg.

Zaterdag deed-ie ‘t weer en begon-ie me ook van antisemitisme te betichten.

Kijk, nou komen we ergens. Of Peter ‘ik ben te laf om iemand te bedreigen’ Breedveld Yoeri Albrecht bedreigd heeft, zal ons onze rug roesten, want dat is helemaal hun probleem, maar dat Peter ‘jodenval‘ Breedveld een antisemiet is, staat vast.

Antisemitisme by proxy, want iemand, die ik niet ken maar die volgens Albrecht een ‘vriendje’ van mij is, schold hem uit voor ‘slachtofferjood’.

Ach jee. Wat naar nu.

Die persoon heb ik meteen veroordeeld en geblockt want ik heb een hekel aan racisten en antisemieten.

Ja, dat zeg je nou wel, maar is dat ook wel zo? Blanke Nederlanders zijn bij Frontaal Naakt altijd de lul en dat komt door hun huidskleur, krijgen wij de indruk. Over het antisemitisme hebben we het net al gehad, dus we gaan verder:

In tegenstelling tot Yoeri Albrecht, die De Balie maar al te graag het podium laat zijn voor racisten als Joost Niemöller (‘Negers zijn dom en verkrachten graag vrouwen‘) en Annabel Nanninga (kotst van ‘gemengde relaties‘), en wiens vriendjes onder meer dit en dit en dit uitbraken over hun Twitter-volgers, zonder dat Albrecht daar iets van zegt.

Een aantal boude beweringen, die wij volgaarne voor rekening van meneer Breedveld laten. Jammer dat zijn slachtoffers hem niet serieus nemen, want anders zaten er weer een paar leuke rechtszaken aan te komen.

En Albrechts vriend Jan Bennink riep vandaag opeens op mij ‘een pak rammel‘ te geven, gewoon op Twitter, onder eigen naam en alles en waarom ook niet?

Niet geheel toevallig hebben wij gezien wat Jan Bennink twitterde:

@monterebotte die gast verdient een pak rammel. En dat is geen bedreiging want ik zal het niet doen. Maar hij verdient het wel.

Peter Breedveld solliciteert naar een pak slaag

Peter Breedveld solliciteert naar een pak slaag

Wij denken dat Peter ‘treiteren, schelden en zuigen zijn mijn hobbys’ Breedveld al heel lang solliciteert naar een stevig pak slaag, maar kunnen in deze twiet toch echt geen oproep zien. Wel vragen wij ons af hoe Peter ‘met het rood voor ogen’ Breedveld met de kennis van nu deze twiet beoordeelt:

Types die roepen dat anti-zwartepieters racisme zelf uitlokken, zien rood voor ogen als je zegt dat Danny Ghosen z’n pak slaag zelf uitlokt.

Peter Breedveld solliciteert naar een pak slaag

Peter Breedveld solliciteert naar een pak slaag

We gaan verder met zijn stukje:

De politie doet toch niks en vrijwel niemand zegt er wat van, en dat steekt me nog het meest van alles.

Het kan betekenen dat ze hem niet serieus nemen of dat ze hem zo’n pak rammel best gunnen. Of dat ze hem wel serieus nemen en hem zo’n pak rammel best gunnen. Het betekent in ieder geval niet dat iedereen bezorgd is om het welzijn van Peter ‘ik ben mateloos populair’ Breedveld.

Die laffe, hypocriete, labbekakkige houding van iedereen.

Nou, nou, nou, moet dat nou?

Ja, ik bedoel u inderdaad, en u, en jou ook.

Zou hij ons ook bedoelen?

Want je komt wel met je vingertje zwaaien als ik iets terugzeg.

Ach, hij bedoelde ons niet. Nou ja, dan niet.

Dat is immers hartstikke veilig, want ik ben niemand, ik heb geen macht, geen invloed, dus moet ik wél voortdurend worden gecorrigeerd en gereprimandeerd.

Voor ons ligt het simpeler: uw en onze captain heeft iets beloofd en daar hebben wij ons aan te houden.

Maar ik heb niks van Albrecht nodig en ik ben ook niet bang voor hem en zijn enge, racistische, gewelddadige vrienden.

Vertaald: “Ik kom er bij Albrecht niet aan te pas en ik schijt tweehonderdzesenvijftig bruintinten voor iedereen die een hekel aan mij heeft.”

Ik ga hem zijn beschuldiging laten inslikken, woord voor woord.

Benieuwd hoe hij dat denkt te gaan doen.

Als de politie niks doet, stap ik naar een advocaat en al kost het me al mijn spaargeld en moet ik mijn huis verkopen, ik laat me niet belasteren door een stuk schorem als Yoeri Albrecht.

Jeetje. Hij is heel wat van plan. Laat ons hopen dat het hem zoveel tijd en geld gaat kosten, dat hij zijn webzijde uit de lucht haalt, zodat wij voortaan rustig voetbal kunnen kijken.

Ik heb godverdomme ook rechten.

Dat is waar.

Ons is opgevallen dat er steeds minder mensen reageren op Frontaalnaakt.nl, en wij hebben de hoop dat er een causaal verband is tussen het dalende aantal respondenten en het steeds woester wordende geraaskal van Peter ‘Frontaal Naakt, c’est moi’ Breedveld. Wij zijn derhalve benieuwd hoeveel lezers hij kwijtraakt als gevolg van zijn kruistocht tegen Yoeri Albrecht.

20-05-2014 0.53 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Personen, Twitter, Voetbal, Webzijden

Er zijn 8 reacties op “Peter Breedveld heeft nu Yoeri Albrecht op de korrel”

 1. Ruud Harmsen says:

  > Bielefeld scoort, 2-4

  > Niet te geloven: Darmstadt maakt alsnog de
  > 4-2. In de blessuretijd van de verlenging.

  Ik begrijp weinig van voetbal, maar dit lijkt me niet logisch. Moet dat eerste niet 2-3 zijn?

  * Antwoord: Verrek. Je hebt gelijk. Einde antwoord *

 2. Jack L. says:

  Breedveld: “…ik ben niemand, ik heb geen macht, geen invloed, dus moet ik wél voortdurend worden gecorrigeerd en gereprimandeerd.”

  Het kan aan mij liggen, maar de logica van deze redenering ontgaat me volkomen.

  Ik zou zeggen dat juist de machtigen gecorrigeerd zouden moeten worden. Daarom controleert de Volksvertegenwoordiging ook de regering, en kan deze de regering ook ter verantwoording roepen. Maar dat is tenminste zoals ik het heb begrepen. Is er hier nog iemand die Breedveld wél begrijpt?

 3. Peter-John says:

  Vroeger betaalde Breedveld zijn advocaat nog uit donaties.
  https://twitter.com/FrontaalNaakt/status/345587521335459841

 4. dick jansen says:

  Breedveld is bezig aan zijn zwanenzang, of kraaienmars zo u wilt. De enigen die nog reageren zijn een handvol linksdraaiende staatsruifvreters, nu en dan een godsdienstwaanzinnige en nog wat hardleerse lieden.
  Iedereen die wat had te melden, heeft of een ban gekregen of is, verstandiger nog, zelf weggegaan.
  Lang geleden een van de betere blogs, doodzonde.

 5. Jack L. says:

  ///Lang geleden een van de betere blogs, doodzonde.///

  Vind je dat echt, dick?

  Op 17 juli 2007 schreef Peter ‘ik hou niet van gênante ruzies’ Breedveld dit (‘Joodschristelijkislamitisch’):

  ’Be very careful what you wish for, mevrouw Vogelaar. De islam is nu nog een zielig puppie met zielige-puppie-ogen dat door lieve oude vrouwtjes wordt beschermd en betutteld en gevleid met lieve woordjes (‘Poele-poele-poele och wat een schatje is-ie dan kom eens bij het vrouwtje ja lik het vrouwtje maar hier waar ze die kalfsleverworst heeft gesmeerd die je zo lekker vindt toe maar aaah ja wat is dat fijn zeg je maakt het vrouwtje helemaal gek’) maar als dat puppy echt deel gaat uitmaken van onze cultuur (en daar komt geen overheidsvijfjarenplanner aan te pas, dat gebeurt of dat gebeurt niet) dan is het echt gloves off en misbruiken in elke opening die we kunnen vinden, als in een Amerikaanse gevangenisfilm. Eerst tanden eruit slaan met een loden staaf, zodat het lekkerder pijpen is, en dan maar gaan. Zo hebben we dat ook met de joods-christelijke traditie gedaan.

  Nog zin? Ik in elk geval wel!

  Een Nederlandse islamitische traditie, dat is minstens een moskee in elke gemeente, halalvlees in de schappen van Albert Heijn en tijdens de ramadan dag-in-dag-uit ramadan-gezeik op de televisie en in de kranten (onze verdiende straf voor de onvermijdelijke alomtegenwoordigheid van kerstmis, zullen we maar zeggen), maar bij die traditie hoort ook het woord geitenneuker, en de cartoons van Gregorius Nekschot.

  Inmiddels heeft Peter ‘ik ben nooit veranderd van mening’ Breedveld de bijbehorende tekst van zijn site afgehaald. De tekst wordt echter door Peter ‘echt niet’ Breedveld zelf nog trots op een ander blogje geciteerd om te laten zien dat hij echt nog wel kritisch tegenover de islam staat. Zie ook http://keesjemaduraatje.blogspot.nl/2007/09/wroeten-in-huwelijken.html

  Maar dat terzijde: ik kan een blog, waar de hoofdredacteur de erotische en gewelddadige fantasieën over Ella Vogelaar het citeren waard vindt,nu niet “een van de betere blogs” noemen.

  Of we moeten misschien NOG verder terug om te zien hoe goed FN ooit geweest was?

 6. dick jansen says:

  Wordt Vogelaar hier geciteerd? Het waren dus haar woorden?

  En je kunt een bericht waar je het niet mee eens bent niet representatief vinden voor het hele blog.
  Geen koe zo bont…

 7. stoethaspel says:

  Snorremans Nietzsche liet zijn Zarathustra al eens opmerken:

  “Viele sterben zu spät, und einige sterben zu früh. Noch klingt fremd die Lehre: ‘stirb zur rechten Zeit!'”

  Vaak als Breedjes zelfmoordbelofte weer eens voorbij komt moet ik aan Zarathustra denken…

 8. Jack L. says:

  Dick, dat was Peter Breedveld die Peter Breedveld citeerde. Hij vond dat zelf blijkbaar een goed stukje van zichzelf.

  Ik weet ook wel dat PB beter op dreef is als hij over stripverhaaltjes schrijft. En dat deed hij in het verleden tot mijn plezier dan ook. Echter, als het over politiek, religie en maatschappij moet gaan, kan ik elders betere artikelen vinden.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties