De kijkcijfer-analyse van Peter Breedveld

En wéér gaat Peter Breedveld creatief met de feiten om. In het stukje ‘Porno voor islamofoben‘ van 13 mei schrijft Breedveld in de conclusie:

Het lachste is nog dat al dat gescheld op Seks en de Zonde, dat drie jaar geleden begon, de makers geen windeieren heeft gelegd. Bijna een miljoen kijkers, zondagavond en iedereen praat erover. Dat maakt dat neerbuigende advies van die Jaap-krabbelaar aan Halsema om eerst eens te leren documentaires te maken, onbedoeld grappig.

Ik laat de Koot-en-Bie-copyright-schending voor wat betreft het “lachste” even buiten beschouwing. Het gaat even om de claim van “bijna een miljoen kijkers.”

Als we kijken bij de cijfers op de kijkcijfer-website , zien we een totaal van 729.000 kijkers. Nu is dat voor een documentaire een mooi aantal kijkers, en ik gun de makers van de documentaire het allerbeste, maar dat is de vraag niet.

De vraag is, hoe onze FN-kriebelaar kijkcijfers van bevriende programmamakers afrondt, als hij maar liefst 271.000 kijkers naar boven afrondt…

Immers, als hij per 100.000 kijkers zou afronden, had hij moeten zeggen dat “ruim 700.000 mensen hebben gekeken.” Maar dat schreef Peter Breedveld dus niet.

Als Breedveld per 250.000 kijkers zou afronden, had hij kunnen zeggen: “bijna 750.000 kijkers, zondagavond en iedereen praat erover.” Maar dat schreef Peter Breedveld dus ook niet.

En als Breedveld dan in halve miljoenen zou rekenen, was de claim dat “veel, veel meer dan een half miljoen kijkers zondag hebben kunnen genieten van deze pracht-documentaire.” Maar ook dit schreef Peter Breedveld dus niet.

De enige conclusie moet dus zijn dat Breedveld in miljoenen denkt.

Overigens keken afgelopen zondag 511.000 kijkers nog naar het programma Seks en de Zonde. Afgerond in miljoenen is dit nog steeds “bijna een miljoen”, om Breedvelds afrondingsmethode te gebruiken. En daarmee een continu succesverhaal.

22-05-2014 9.40 | Door: Jack L. | Categorie: Polls, enquêtes en rapporten, Televisie, Webzijden

Er zijn 2 reacties op “De kijkcijfer-analyse van Peter Breedveld”

  1. Ruud Harmsen says:

    > Ik laat de Koot-en-Bie-copyright-schending voor wat betreft het “lachste” even buiten beschouwing.

    Kende ik niet en op een enkel woord kan geen auteursrecht zitten zelfs niet als het creatief is.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties