De grote frustratie van Peter Breedveld

Peter ‘luister nou eens naar me’ Breedveld is een sneu figuur in wiens droeve leven wij weinig lichtpuntjes vermoeden. Het is dat uw en onze captain iets beloofd heeft, en wat hij belooft, moeten wij doen, maar gottegottegot, wat een ellende is het om die stukjes van hem te moeten lezen.

Vandaag heeft hij er weer eentje, getiteld ‘Bukake‘. Dat komt namelijk zo, Peter Breedveld had een stukje gelezen van de ons overigens onbekende Jos Heymans, die een beetje zat te zeiken omdat de PVV niet lief tegen hem geweest was. ‘Honds behandeld door de PVV‘ heette dat stukje.

Peter ‘het vleesgeworden gebrek aan gevoel voor humor’ Breedveld vond het hilarisch, volgens eigen zeggen. Het stukje dat hij naar aanleiding van het stukje van Heymans geschreven heeft, gaat zoals gewoonlijk weer alle kanten op, behalve de goede, en is ongetwijfeld in de ogen van Peter ‘miskend talent’ Breedveld een meesterwerk, maar in werkelijkheid de moeite van het lezen, en dus het kloosrieden niet waard. Toch willen wij er, wat wij trouwens al aan het doen zijn, zoals u ongetwijfeld had gemerkt, even aandacht aan besteden, en wel hierom: Peter ‘de gefrustreerde’ Breedveld laat weer eens zien wat zijn grote frustratie is.

En weet u wat dat is? Dat hij geen journalist is en dat er niemand naar hem luistert. Sorry, zijn twee grote frustraties zijn dat hij geen journalist is, dat er niemand naar hem luistert en dat … Maar neen laten we het bij die eerste, of eerste twee, houden. En daarom pakken we er dit stukje eventjes uit:

en ik kan me dat goed voorstellen, want ik heb hetzelfde al zo vaak meegemaakt. Dan wordt in de media een verhaal over een verkrachtende moslim rondgepompt die er voor de rechter licht van afgekomen is omdat hij moslim is. Niemand die het vonnis even leest, behalve ik, waarna ik met citaten en links en alles snoeihard aantoon dat het een hysterisch onzinverhaal is en dan lees je de volgende dag gewoon nog een keer in de krant dat D66-rechters moslims ontzien.

“Niemand die het vonnis even leest, behalve ik.” Sneu hè? Het sneust is, dat hij het zelf gelooft.

“Waarna ik met citaten en links en alles snoeihard aantoon dat het een hysterisch onzinverhaal is”. Peter ‘feiten zeggen me nix’ Breedveld toont nooit iets aan, hetgeen veroorzaakt wordt doordat hij citaten verminkt en zelden of nooit aan bronvermelding doet. De enkele keer dat hij wel naar een bron verwijst, blijkt dat hij het verkeerd begrepen heeft. En dan vraagt hij zich nog af, waarom niemand hem serieus neemt, of als journalist beschouwt.

24-05-2014 14.30 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Personen, Twitter, Webzijden

Er heeft iemand gereageerd op “De grote frustratie van Peter Breedveld”


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties