Peter Breedveld is bang voor negers

Peter Breedveld blijkt helaas minder eingeschüchtert dan wij gehoopt hadden, met als gevolg dat hij wederom een dom stukje heeft afgescheiden, hetgeen wij nu gaan kloosrieden. Het heet ‘Reality check‘. Aangezien Peter ‘het is mijn wereld en die vorm ik naar mijn beeld’ Breedveld er een zodanig merkwaardige relatie met de werkelijkheid op nahoudt dat wij ons afvragen of hij de werkelijkheid zou herkennen als hij erdoor in het gezicht geslagen werd, denken wij niet dat de titel van zijn stukje ergens op slaat. Neen. We zeggen het maar zoals het is.

Ik raakte gisteren in verwarring door de bovenstaande cover van de Volkskrant.

Volgens ons is Peter Breedveld al jaren heel erg in de war, maar kennelijk was het voor hemzelf nog erger dan anders. De desbetreffende voorpagina bevat een foto van de rug van de Italiaanse voetballer Balotelli, met daarbij wat text, waaronder de mededeling “Dit is een Italiaan”. Aangezien iedere voetballiefhebber de blote rug van Balotelli ogenblikkelijk herkent en er weinig voetballiefhebbers zijn die niet weten dat Balotelli een Italiaan is, is die mededeling tamelijk overbodig. Maar ja, het is natuurlijk wel de de Volkskrant en deVolkskrantlezers zijn nu eenmaal geen voetballiefhebbers, doch gemankeerde pseudoïntellectuelen en verpleegsters. Dat laatste was althans nog zo toen wij de de Volkskrant opzegden, wegens dat Ben de Graaf altijd van die zure stukjes over voetbal schreef en dat is lang geleden, dus dat kan veranderd zijn.

Een grote zwarte man, van achteren gezien, enorm gespierd, met een mohawk.

Waar voetballiefhebbers Balotelli zien en anderen een hen onbekende Italiaan, ziet Peter ‘het racisme is mij met de gereformeerde paplepel ingegeven’ Breedveld “een grote zwarte man”. Mario Balotelli is een meter negenentachtig, waarmede hij twee centimeter kleiner is dan bijvoorbeeld Stommeling Jones, dus zo groot vinden wij dat niet. Mario Balotelli is overigens een neger, dit voor degenen die hem niet kennen en niet weten waarom Breedveld het heeft over “een grote zwarte man”.

Een gevaarlijke zwarte man dus, laten we er geen doekjes om winden.

Peter ‘maar Hassnae is kleiner’ Breedveld is zelf een meter vijfendertig, hebben wij ons laten vertellen, dus dan vind je iemand van een meter negenentachtig al gauw groot, maar dat hij het meteen over “een gevaarlijke zwarte man” heeft, is alleen en uitsluitend toe te schrijven aan zijn racisme. Dat Balotelli niet spoort en in dier voege inderdaad gevaarlijk is, is Peter ‘ik hou niet van voetbal’ Breedveld vermoedelijk onbekend.

Het type zwarte man waar de meeste Volkskrantlezers, schat ik zo in, ‘s avonds de straat voor oversteken om er niet langs te hoeven.

Peter ‘negers zijn eng’ Breedveld is bang voor negers en denkt dat iedereen dat is, of althans iedere lezer van de de Volkskrant. Wij denken dat dat best meevalt en houden de mogelijkheid open dat er onder de lezers van de de Volkskrant zeker een paar zitten die niet bang zijn voor een neger van een meter negenentachtig omdat ze zelf een neger van twee meter zijn.

En over die foto van die imposante zwarte man staat in grote, witte letters: ‘Dit is een Italiaan’.

Zo imposant lijkt Balotelli helemaal niet op die foto. Hij ziet er weliswaar gespierd uit, maar is niet mooi droog en wij menen zelfs het begin van een vetrolletje te zien. Dat hij een Italiaan was, hadden we al gezegd, dus dat had u moeten weten.

“Holy shit, wat een expliciet racisme in de Volkskrant“, dacht ik.

Je moet zelf toch wel heel erg racistisch zijn om bij iedere foto van een neger meteen aan racisme te denken, dacht u niet?

“Wat een oubollig racisme ook, niveautje Een neger in het dorp!.

Waarschijnlijk moeten we de oorzaak van Peter ‘daarom ben ik ook bang voor Zwarte Piet’ Breedveld’s racisme zoeken in een jeugdtrauma. Hij zal wel uit een gereformeerd dorp komen, waar ze tot diep in de jaren tachtig nog nooit een neger gezien hadden, en heeft misschien een keertje en klap gehad van Zwarte Piet.

Is het voor iemand nog nieuws dat een zwarte man of vrouw een Italiaan kan zijn?”

Neen, dat is voor niemand nieuws. Voor veel mensen is het ook geen nieuws dat Balotelli een Italiaan is. Maar Peter ‘feiten zijn lastig’ Breedveld is liever meteen geschokt dan dat hij eerst eens kijkt waarom die foto en die text op die voorpagina staan.

Toen las ik de rest van de tekst op de foto en zag ik dat het over voetballers met dubbele nationaliteiten ging, dat de man op de foto tevens Ghanees is.

Mario Balotelli is geboren en getogen in Italië en heeft sinds zijn achttiende de Italiaanse nationaliteit. Of hij de Ghanese nationaliteit nog heeft, weten wij niet, maar wij weten wel dat hij zelf denkt dat hij een Italiaan is, dus wat dat betreft zit de de Volkskrant er helemaal niet zo gek ver naast:

Sono italiano, mi sento italiano: mai voluto il Ghana

Verder met Peter ‘negers zijn eng’ Breedveld.

Ik dacht: “Misschien heb ik mezelf teveel geconditioneerd, denk ik te snel dat er sprake is van racisme.

Laat dat “misschien” maar weg.

Ik moet niet meteen overal alarm over slaan.”

Goed zo.

Ik dacht: “Ik ben een beetje raar.”

“Een beetje” is danig onderdreven. Peter ‘de gek’ Breedveld is volslagen geschift.

Vandaag zag ik echter op Twitter dat ik de enige niet ben die de foto met bijschrift smakeloos vindt.

Tsja, gekken heb je overal en op Twitter in het bijzonder.

Er was zelfs iemand die het lef had om ondubbelzinnig te verklaren dat-ie de foto racistisch vond.

Dat was dan een heel dom iemand. Die foto is niet racistisch en wordt het ook niet door die text. Balotelli is een neger, dat kun je zien, en Balotelli is een Italiaan, dat kun je niet zien.

Iemand anders beweerde dat zo’n voorpagina niet zo heel lang geleden in een regen van opzeggingen zou hebben geresulteerd, dat iedereen dit normaal vindt, tegenwoordig.

Zo, werd dat beweerd? En nu?

En ik dacht ja, dat is waarschijnlijk waar.

Wij denken van niet. Weliswaar hebben wij geen hoge pet op van lezers van de de Volkskrant, maar ze zijn over het algemeen minder dom dan Peter ‘het vliegende olifantje’ Breedveld, waar dan ook maar heel weinig voor nodig is.

Maar ik maak me al jaren druk om het toenemende racisme in Nederland en het zijn niet de domste mensen die zeggen dat ik overdrijf, dat ik niet overal racisme achter moet zoeken.

Peter ‘de islam is een ras’ Breedveld maakt zich sinds zijn Grote Draai vooral druk over mensen die eerlijke of lelijke dingen (“Is dat geen pleonasme?” “Zou best kunnen”) over de islam zeggen en noemt alles waar hij het dienaangaande niet mee eens is racisme.

Dat ‘islamkritiek‘ moet kunnen, dat ‘dobbernegers‘ satire is.

Het zou ons verbazen als er echt iemand is die dat tegen hem zegt. Wij kunnen ons niet voorstellen dat er behalve zijn moslimvrouwtje nog iemand is die over wat dan ook serieus met hem in discussie wil. Wij kunnen ons namelijk wel voorstellen dat een discussie met hem op huilbuien en stampvoeten zijnerzijds uitdraait en dat niemand daar zin in heeft.

En door die Volkskrant-cover besefte ik dat die muur, die wordt opgetrokken zodra ik over racisme begin, me wezenlijk heeft veranderd.

Ziet u wel: ze trekken een muur op. Wij zijn benieuwd wat er veranderd is.

Want zodra ik iets racistisch zie, leg ik mezelf meteen het zwijgen op.

Dat is goed, al was het maar omdat hij overal racisme ziet en anders de hele dag iedereen daarover zou lopen lastig te vallen, of te lastigvallen, zoals sommige mensen zeggen.

Niemand hoeft meer tegen me te zeggen dat ik overdrijf, dat ik lijd aan politiekcorrecte verkramptheid.

Daar is iedereen al jaren geleden mee opgehouden, wegens hopeloos.

Dat doe ik zelf meteen al.

Maar nu even niet.

“O, vind je dát nu ook al racistisch?

Wij horen het ze zeggen. Ze het zeggen. Nou ja, we horen het.

Straks mogen Jodenkoeken ook niet meer.

Dat zou zomaar kunnen. De Negerzoen is ook al van naam veranderd.

En wat dacht je van blanke vla?”

Peter ‘typisch gevalletje hopeloos’ Breedveld lijkt ons wel van de soort die zich over dat soort dingen opwindt.

Vorige week had ik het ook al.

Vandaag heeft hij het nog steeds en morgen heeft hij het weer.

Toen liep ik ergens langs waarvan ik dacht: “Dit kan echt niet.”

Maar dan zegt hij nix, want dat heeft hij een tijdje geleden al uitgelegd:

Al wordt er iemand tegenover me aangerand: ik ga wel in een andere coupé zitten, om er geen last van te hebben.

En wat deed hij nu? Het volgende:

Maar ik besloot er niks van te zeggen, want dan was ik het weer die erover begon.

Peter ‘lafbekje’ Breedveld heeft op papier een enorme muil, maar is in werkelijkheid een heel verlegen mannetje.

Pas toen iemand anders er stennis over maakte, dacht ik: “O, dus tóch.”

En een meelopertje, dat is hij ook.

Ik vertrouw mijn eigen oordeel niet meer.

Dat is goed, want dat eigen oordeel van hem deugt over het algemeen voor geen meter.

En er is wel degelijk sprake van gewenning in de samenleving.

Is dat zo?

Op de site Mediacourant.nl staat onder een stukje over Humberto Tan: ‘Tan ziet er alleen maar goed uit als hij aan een boom hangt, omringd door mensen, getooid met witte puntmutsen‘.

Wij zouden Mediacourant.nl toch niet maatgevend willen noemen voor de samenleving.

Tan is uiteraard verontwaardigd.

Uiteraard: Tan vindt van zichzelf vermoedelijk dat hij er altijd goed uitziet en wij menen ons te herinneren dat hij wel eens tot Bestgeklede Persoon benoemd is, al zouden we zo gauw niet weten door wie.

‘Mediacourant vindt dit prima’, tweet hij.

En is dat waar? Heeft Mediacourant daar iets over gezegd?

Dat weet ik allang.

Hoe weet hij dat? Heeft hij dat nagevraagd bij Mediacourant.nl?

Bijna elke dag lees ik in de krant alarmerende berichten over het toenemende antisemitisme, maar wie racisme aankaart, wordt voor gek verklaard.

Daar gaan we weer: Peter ‘de antisemiet‘ Breedveld vindt dat de media niet aardig genoeg zijn voor moslims; niet aardig zijn voor moslims is in zijn ogen racisme; niet aardig zijn voor moslims is volgens hem hetzelfde als antisemitisme omdat het racisme is. Wij hebben het niet verzonnen, maar zo werkt dat bij die man.

Of voor ‘nikker lover‘.

O ja joh?

Racisme bestaat niet in Nederland, en wie beweert van wel, is zelf een racist.

Er bestaat wel degelijk racisme in Nederland. Het is ons bijvoorbeeld opgevallen dat de Zwartepietdiscussie geheel drijft op racisten (wij kunnen u dan ook van harte aanraden er niet aan mee te doen) en iemand als Peter ‘negers kunnen geen racist zijn’ Breedveld wijt alles wat er fout is in de wereld aan de blanken, wat volgens ons best een racistische instelling is.

Maar de schokkendste ontdekking die ik vandaag deed, is dat ik er zelf aan mee begin te doen.

Hoe dat?

Door stelling te nemen tegen racisme heb ik me de afgelopen jaren een berg moeilijkheden op de hals gehaald.

Onzin.

En nog veel erger is dat ik anderen ermee in moeilijkheden heb gebracht.

Gelul.

Ik ben bedreigd, maar mensen in mijn omgeving zijn ook bedreigd.

In tegenstelling tot sommige anderen geloven wij hier geen barst van.

In dagblad Trouw zijn mijn geliefde en ik voor antisemieten uitgemaakt.

Maar dat was omdat hij en de onbetrouwbare Hassnae Bouazza antisemieten zíjn, nergens anders om.

En het resultaat is nul komma nul.

Sneu hoor.

Ik heb niets bereikt.

Ach jee, wat naar nu.

Het racisme is alleen maar toegenomen.

Lullig voor je.

In Vrij Nederland staat deze week een interview met Zihni Özdil, die min of meer dezelfde dingen beweert als ik al jaren doe.

Zihni Özdil is een idioot. Dat neemt niet weg dat Peter ‘ik ben journalist hoor’ Breedveld natuurlijk stikjaloers is omdat die idioot geïnterviewd wordt door Vrij Nederland en Peter ‘ik ben veel belangrijker’ Breedveld niet.

Het racisme van de media, de hypocrisie, ook de politiekcorrecte houding ten aanzien van intolerante moslims.

“De politiekcorrecte houding ten aanzien van intolerante moslims”. En dat van de man die zelf schreef: “Die jihadstrijders, die dóen tenminste iets” en die nog steeds op geen enkele wijze afstand van die uitspraak genomen heeft. Zou die man last hebben van zijn kortetermijngeheugen, zijn langetermijngeheugen of van een vorm van schrijfdiarree die op het geheugen slaat, zodat je niet meer weet wat je ooit geschreven hebt?

Ik vraag er al jaren aandacht voor.

Zou hij dat zelf geloven?

Maar tegen mij zeggen mensen dat ik ermee moet ophouden, dat ik spoken zie, dat ik overdrijf.

Als er iemand iets tegen hem zegt, zou het best zoiets kunnen zijn.

Dat ik extreemrechts ben, dat ik extreemlinks ben.

Dat hij dom is, dat hij sneu is, dat hij een eikel is, ach, er valt zoveel meer over hem te zeggen.

Zihni wordt ervoor geprezen.

Ziet u wel: jaloers.

Hij staat zelfs op de cover van Vrij Nederland!

Ontzettend jaloers.

En ik weet dat het heel klein van me is, dat ik een kleinzielig, sneu mens ben, een deerniswekkende miezer, maar ik denk dan: “Waarom hij wel en ik niet?”

Wij denken dan: misschien omdat hij niet al jarenlang iedereen loopt te vervelen met zijn huilverhalen en zelfmoordaankondigingen, zodat ze hem nog wel enigszins serieus nemen, al is het dan ook ten onrechte?

Ik ben aan mezelf gaan twijfelen.

Dat had hij veel eerder moeten doen.

Ik bedoel, als zelfs een hyperprogressief Gutmensch in het kwadraat als Asha ten Broeke zegt dat ik niet zo zwaar moet tillen aan de racistische verkrachtingsfantasieën van de rechtse medemens, dan moet ik echt zijn doorgeschoten in mijn antiracisme, nietwaar?

Asha ten Broeke deugt niet, dus wij denken niet dat haar oordeel veel waard is.

Daardoor ben ik mijn mond gaan houden.

Was het maar waar.

Ik had het nooit voor mogelijk gehouden, maar ik ben ook een passieve toeschouwer geworden.

Zo zie je maar, het leven zit vol verrassingen.

Althans, ik ben hard op weg er één te worden.

Meteen terugkrabbelen, ook weer.

Ik word gehersenspoeld waar ik bij sta.

Door wie?

Straks ga ik nog tweeten dat Quinsy Gario onze kinderen hun feestjes wil afnemen en dat Humberto Tan geen gevoel voor humor heeft.

Dat zou kunnen, maar dat is dan nergens voor nodig, want die beide feiten zijn algemeen bekend. Zou Peter ‘ik ken geen moppen’ Breedveld trouwens die mop kennen van die grote neger met die maandkaart?

10-06-2014 12.34 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Godsdienstwaanzin, Kranten, Moppen, Personen, Twitter, Voetbal

Er zijn 2 reacties op “Peter Breedveld is bang voor negers”

  1. dick jansen says:

    Psychiaters kunnen schatrijk worden aan die man. Ook aan een aantal volgelingen trouwens.

  2. Ruud Harmsen says:

    Maar het zijn allemaal zorgmijders, dus dat lost niks op.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties