Moet je maar geen agenten slaan

Via een twiet van Asha ten Broeke kwamen wij terecht bij ‘Ik laat mij niet tegenhouden door politie-intimidatie‘. Aangezien wij een pleurishekel hebben aan mensen die hun eigen heldendaden promoten op Internet en wij hier zo iemand vermoeden, gaan wij dat stukje nu eens fijn kloosrieden. Dat zal de schrijver leren.

Ik laat mij niet tegenhouden door politie-intimidatie

Wij ook niet, maar daar hoeven wij niet zo nodig een stukje aan te wijden.

Gisteren kreeg ik een telefoontje van de Korpschef Utrecht Stad.

De ikfiguur woont dus vermoedelijk in Utrecht, of heeft zich in Utrecht ergens schuldig aan gemaakt, waarbij hij zijn telefoonnummer heeft afgegeven.

Hij deelde mee dat mijn beveiligingspas met onmiddellijke ingang ingenomen wordt.

Beveiligingspas? Wat is dat? Moeten wij hieruit concluderen dat de ikfiguur, die zich Kno’Ledge Cesare noemt, een baantje heeft waarbij hij alleen toegang tot zijn werk heeft met een pasje? Dat kan natuurlijk en dan kan het ook nog een keertje van alles zijn. Bij veel bedrijven en instellingen komt het personeel alleen nog binnen met behulp van zo’n pasje, terwijl Alberto Stegeman en ander tuig gewoon zonder pasje naar binnen lopen. Wat voor werk zou Kno’Ledge Cesare doen? En waarom zou hij zijn pasje kwijt zijn?

De aanleiding: ik word door de Goudse politie aangeklaagd voor mishandeling van een agent en verzet tegen mijn arrestatie op 15 november jl., tijdens de nationale Sinterklaasintocht in Gouda.

Ach jeetje: Kno’Ledge Cesare is een antizwartepietactivist. Zou het dan een autochtoon zijn, met een baantje als hoogleraar in de een of andere pseudowetenschap aan de universiteit van Utrecht, of een allochtoon, met een baantje als schoonmaker op het politiebureau? Misschien is het wel een allochtone hoogleraar in de een of andere pseudowetenschap. Je weet het niet.

Het is te gek voor woorden dat juist ik aangeklaagd word voor mishandeling.

Waarom is dat te gek voor woorden? Mist de ikfiguur beide armen en beide benen?

De beelden en foto’s van mijn hardhandige arrestatie spreken voor zich.

Kennelijk niet en zoals iedereen weet zegt één woord meer dan duizend beelden. De woorden uit het procesverbaal zullen de beelden en fotoos dus wel overtuigend tegenspreken.

Iedere nuchtere Nederlander die deze beelden heeft gezien kan niet om het feit heen dat de politie hun frustratie op mij heeft botvierde en niet andersom.

“Heeft botvierde”? Hm. Dat klinkt niet echt als een autochtone hoogleraar, maar met die pseudowetenschappers weet je het nooit. Wil de schrijver hier overigens suggereren dat de Goudse politie in een permanente staat van dronkenschap verkeert en hem uitsluitend daardoor heeft aangeklaagd? Dat zullen ze dan in Gouda niet zo leuk vinden.

Na een onrechtmatige, gewelddadige arrestatie en onmenselijke behandeling op het politiebureau wilt men nu mijn baan afpakken.

“Wilt”. Nu weten wij het zeker: deze persoon heeft het Nederlands niet als moedertaal.

Dit is een waarschuwingsschot naar alle ‘activisten’.

Zeker. Ook ‘activisten’ mogen zich niet tegen hun arrestatie verzetten, dat klopt wel.

Ik moet als voorbeeld dienen voor alle andere moedige zusters en broeders.

Gatsie: “moedige zusters en broeders”. Dit is dus zo’n idioot die in de veronderstelling leeft dat de Nederlandse antizwartepietenbeweging een soort van broederschap is en dat er moed voor nodig is om kinderen tussen de 3 en de 10 jaar en hun ouders tegen je in het harnas te jagen. Wij hadden al iets gezegd over mensen die hun eigen heldendaden lopen te promoten op internet, maar als het dan ook nog dit soort sneue kneuzen blijken te zijn, mogen wij ze helemaal niet. Een beetje lopen schreeuwen bij de intocht van Sinterklaas en dan gaan slaan als je volkomen terecht gearresteerd wordt. Dan ben je geen held, dan ben je sneu. Echt wel.

Ik zal alle aantijgingen aanvechten, daar kun je blind op vertrouwen, en ik maak mij eerlijk gezegd niet druk om de uitkomst die min of meer al vaststaat.

De ikfiguur beseft kennelijk dat hij gewoon hartstikke schuldig is en doet hier een poging alvast een voorschot te nemen op zijn beoogd martelaarschap.

Wat me niet doodt, maakt mij sterker.

Een boude bewering, op dewelke echt wel het een en ander af te dingen valt, zoals iedereen die weleens een schouder uit de kom of een gebroken duim gehad heeft onmiddellijk zal beamen.

Ik red mij wel.

Een hele geruststelling.

Mijn kinderen zullen ook niks tekort komen.

Wij nemen zonder meer aan dat de ikfiguur het hier niet over bestaande kinderen heeft, aangezien gewelddadige actievoerders over het algemeen vrijgezelle jongemannen zijn zonder de verantwoordelijkheid voor een gezin.

Wat ze ook met mij van plan zijn, ik zal niet zwichten voor witte suprematie.

Witte suprematie? Zou die jongen nog niet lang genoeg in Nederland zijn om te weten dat witte mensen in Nederland in het ziekenhuis of het mortuarium terechtkomen en dat ze weinig reden hebben om zich superieur te voelen?

Ik ga niet breken, niet in 1000 jaar en zeker niet in dit leven.

De heldhaftigheid spat je tegemoet en doet sterk denken aan die van Eric Idle in ‘How to recognise different types of trees from quite a long way away’:

PRISONER: Well… I’d just like to say, m’lud, I’ve got a family… a wife and six kids… and I hope very much you don’t have to take away my freedom… because… well, because m’lud freedom is a state much prized within the realm of civilized society. (slips into Olivier impression) It is a bond wherewith the savage man may charm the outward hatchments of his soul, and soothe the troubled breast into a magnitude of quiet. It is most precious as a blessed balm, the savior of princes, the harbinger of happiness, yea, the very stuff and pith of all we hold most dear. What frees the prisoner in his lonely cell, chained within the bondage of rude walls, far from the owl of Thebes? What fires and stirs the woodcock in his springe or wakes the drowsy apricot betides? What goddess doth the storm toss’d mariner offer her most tempestuous prayers to? Freedom! Freedom! Freedom!

(Bron: Monty Python’s Flying Circus: Just The Words Volume One, ISBN 0-413-62540-0, pag. 29)

De rechter zal in het geval van onze held dan ook wel net zo reageren als die bij Eric Idle: “JUDGE: It’s only a bloody parking offence.” (Zelfde bron).

Verder met het stukje van de idioot:

Dit is de voornaamste reden dat de meerderheid van de zwarte Nederlanders liever hun mond houdt en gebukt gaat onder racisme op de werkvloer en in de samenleving.

Ach jeetje: deze idioot blijkt afkomstig uit de school van Quincy ‘halve’ Gario, die Nederland anno 2014 wenst te zien als een kopie van de Zuidelijke Staten van de V.S. in de jaren vijftig, wat het niet is. Uw en onze captain heeft dat op Twitter als volgt verwoord:

Volgens @Quinsyg en de zijnen is Nederland erger dan de VS in de jaren vijftig. Wel gek dat er hier dan geen dode negers in de bomen hangen.

Verder met de idioot:

Het verlies en de lijdensweg laten ze liever aan zich voorbijgaan.

“Verlies”? “Lijdensweg”? Waar heeft die gek het over?

Want er moet voor de kinderen gezorgd worden, of het is ‘hun’ land, of je kan toch niks veranderen, of mijn buren/collega’s moeten mij leuk blijven vinden, enzovoorts.

Wij denken zomaar dat die eikel niet alleen geen kinderen heeft, maar ook geen vrouw of vriendin en dat hij niet al te goed ligt bij zijn buren en collega’s. Voeg daarbij dat hij een klotebaantje heeft en je snapt waarom hij graag vol overtuiging de intocht van Sinterklaas gaat verstoren met een groepje soortgelijke kneuzen: dan hoort hij tenminste ergens bij. Als hij een beetje had kunnen voetballen, had het er allemaal heel anders uitgezien, durven wij te wedden.

Ik snap dat heel veel mensen hun battles kiezen en liever pas in actie komen als er niet teveel risico aan verbonden is.

Jeetje, wat een diep inzicht.

Echter, ik heb geleerd dat je onrecht gelijk moet aanpakken.

Het onrecht dat Zwarte Piet heet, is door hem gelijk aangepakt door de intocht van Sinterklaas te verstoren. Misschien heeft hij inderdaad wel geleerd dat je onrecht gelijk moet aanpakken, maar dan hebben ze hem er niet bij verteld hoe je dat het best kunt doen.

Je kijkt niet eerst of je niet te laat komt op je afspraak, of dat het toch wel meevalt.

Neen, dat doe je niet. Je gaat een demonstratie organiseren en dan ga je je niet aan de afspraken houden, zodat je gearresteerd wordt en dan ga je daarna een huilstukje schrijven op Faecesbook, waarin je de getormenteerde held gaat uithangen. Dat zal ze leren.

Je kijkt niet eerst in je agenda en je laat de strijd in jou niet afhangen van subsidie.

Moeten wij hieruit concluderen dat hij een agenda heeft en dat zijn baantje gesubsidieerd is? Zou het dan toch een hoogleraar in de een of andere pseudowetenschap zijn? Of iemand uit de Sociale Werkplaats?

Ik heb geleerd: “The time is always right to do the right thing”.

Wij hebben geleerd dat je ook altijd iets verkeerd kunt doen en dat het vaak voor iedereen het makkelijkst is als je gewoon helemaal nix doet. Kortom: van dat soort gemeenplaatsen zijn wij niet onder de indruk. Uit welke tweederangs actiefilm zou hij die uitspraak trouwens hebben overgenomen? Iets met Chuck Norris, denken wij.

Vanaf het begin wist ik dat de dag zou komen dat men zou proberen om me in mijn privéleven te raken.

Agossie.

Maar ik heb me hierdoor niet laten tegenhouden.

Geef die knul een standbeeld.

Ik volg mijn hart en mijn hart is mijn raadgever.

Dat verklaart veel. We hadden ook al niet echt het gevoel dat hij genoeg hersens had om zijn verstand te kunnen volgen.

Ik heb het velen malen gezegd en zal het nogmaals herhalen: deze strijd mogen wij niet doorgeven aan onze kinderen.

Gezien het feit dat hij geen kinderen heeft, moet dat voor hem geen probleem zijn.

Onze kinderen verdienen een samenleving die hen gelijk behandelt en hen niet als tweederangsburger wegzet.

Die samenleving hebben we en die heet Nederland.

Ik begrijp niet waarom beschaafd Nederland hier zoveel moeite mee heeft.

Beschaafd Nederland heeft er geen moeite mee, maar onbeschaafde schreeuwlelijken zoals Kno’Ledge ‘de idioot’ Cesare wel.

Dit zou toch het voornaamste streven van ieder zelfbenoemd beschaafde land moeten zijn?

Het is “ieder zelfbenoemd beschaafd land”. Een spelfout maken we allemaal weleens, maar als je je wilt voordoen als iemand die in een klotebaantje terechtgekomen is als gevolg van discriminatie en niet omdat hij te stom is om voor de duvel te dansen, moet je je texten toch iets nauwkeuriger opstellen, lijkt ons.

Maar misschien vergis ik mij en zijn wij niet zo beschaafd als wij denken.

Wij weten wel zeker dat de ikfiguur niet heel erg beschaafd is, maar wij weten niet in hoeverre hij zijn eigen beschavingsniveau overschat. Wel weten wij dat wij een heel stuk beschaafder zijn dan hij en dan hij denkt.

Zwarte Piet hoort niet in de 21ste eeuw.

Waarom niet?

Zwarte Piet wordt met politie-intimidatie en machtsvertoon niet minder racistisch.

Minder racistisch dan niet racistisch is ook niet goed mogelijk, lijkt ons.

Het is tijd voor verandering.

Wij zouden niet weten waarom, of waarom niet. Ons maakt het geen reet uit, want het dochtertje van onze stagiaire gelooft er toch al niet meer in en wij vinden dat hele Sinterklaasfeest een hoop gedoe om nix, eerlijk gezegd. De kerst vinden wij nog erger, maar dat is een heel ander verhaal.

23-12-2014 17.46 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Gekte en oplichterij, Geschiedenis, Juridisch, Taal, Televisie, Twitter, Voetbal

Er zijn 2 reacties op “Moet je maar geen agenten slaan”

  1. dick jansen says:

    Je wordt doodmoe van dat soort jankfiguren. Ik zou zeggen, lazer op en ga je eigen land opbouwen. Maar ja, dan moet je werken en hier krijg je de centen voor niks. En dat schijnt belangrijker te zijn dan het verschrikkelijke racistische klimaat hier in dit land. Kots.

  2. Abdelkader Stieltjes says:

    “In sommige delen van het taalgebied wordt de t in de spreektaal toegevoegd bij de derde persoon enkelvoud van willen: hij wilt. Deze vorm is geen standaardtaal.”

    http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/384/hij_wilt_wil/


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties