Stalinisten in Utrecht willen de stad failliet hebben

Wij zijn blij dat wij niet in Utrecht wonen en ook blij dat we zelden in Utrecht hoeven te wezen. Dat wij er wegblijven, is voor het gemeentebestuur nog niet genoeg: niemand van buitenaf is er welkom en het liefst zou men een hek om het dorp zetten om buitenstaanders buiten te houden. Die ontwikkeling is al jaren geleden ingezet en culmineert in nieuwe plannen om de Utrechtse binnenstad aan de westkant moeilijker bereikbaar te maken voor auto’s.

Dat krijg je als je een GroenLinkse zweefkezin op Verkeer zet. De winkeliers in de binnenstad, waarvan er de afgelopen jaren toch al steeds minder overgebleven zijn, zijn tegen de plannen, maar wethouder Van Hooijdonk heeft daar schijt aan. In het papieren AD van vandaag zegt zij:

Ik zie juist veel steun voor deze koers.

De doorsnee wethouder heeft stront in zijn ogen, en bij een wethouder van GroenLinks gaat het om buitengewone hoeveelheden macrobiotische stront. Als je daarmee dan ook nog uitsluitend in eigen kring kijkt, is de kans dat je iets ziet vrij beperkt. Desondanks denken wij dat de door de wethouder waargenomen steun niet eens geheel gelogen is, in dier voege dat er in Utrecht ontzettend veel studenten en andere armlastige idioten rondlopen die niet begrijpen dat degenen die de gemeentelijke belastingen moeten ophoesten hun geld ergens moeten verdienen en dat het dus niet slim is om de binnenstad onbereikbaar te maken voor mensen met geld.

In alle wijken van Utrecht neemt de automobiliteit af.

Doordat steeds meer mensen die wel een auto en een rijbewijs hebben verhuizen naar steden en dorpen waar men niet probeert ze weg te pesten.

Uit onderzoek blijkt dat de grote ‘spenders’ in de binnenstad met de trein komen.

Zonder onderzoek durven wij te beweren dat mensen met centen de Utrechtse binnenstad mijden als de pest.

De wethouder zegt ook nog:

Er wordt meer dan vroeger rekening gehouden met de woonomgeving. Dat landt nu en dat ga je duidelijk zien in de stad.

In hetzelfde katern Stad & Regio wijdt het AD twee stukjes aan de desbetreffende wethouder, en wat wij daarin lezen, verklaart een hoop: zoals je van een GroenLinkser kunt verwachten, is de wethouder volledig wereldvreemd. Zo blijkt zij bijvoorbeeld te denken dat mensen er in Nederland moeiteloos voor kunnen kiezen om in de buurt van hun werk te gaan wonen en dat zij als politica moet bepalen hoe burgers zich gedragen.

Zoals het een GroenLinkser betaamt, draagt zij haar meningen op Stalinistische wijze uit:

Vraag maar aan de bewoners van de Leidseweg, die zeer tegen hun zin rood asfalt voor de deur krijgen in plaats van de gewenste klinkers.

Dat de wethouder geen benul van economie heeft, is het resultaat van haar opleiding, of het gebrek daaraan, en het feit dat ze nooit echt werk gehad heeft:

Begin twintig, net afgestudeerd historica, kwam ze bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat solliciteren naar een baan als junior-speechschrijver.

Godsallejezus: dat ministers te stom zijn om hun eigen toespraken te schrijven, is al erg genoeg, maar dat er dus op zo’n departement niet alleen fulltimespeechschrijvers maar ook nog juniorspeechschrijvers rondlopen, is wel heel vreselijk. Ook wel erg dat Verkeer en Waterstaat al jaren een vrouwenbolwerk is, trouwens, doch dit terzijde.

Wij vragen ons af hoe het mogelijk is dat zo’n “klassiek activistische GroenLinkswethouder” (aldus Sander van Waveren van het CDA) haar plannen ter vernietiging van winkels en horeca in de Utrechts binnenstad erdoor heeft weten te drammen en denken dat “fractievoorzitter Dimitri Gilissen van coalitiegenoot VVD” gelijk heeft als hij zegt:

Er bestaat het risico dat ze niet door alle Utrechters wordt gezien als hun wethouder: Heeft ze steeds de belangen van alle Utrechters voor ogen of is ze vooral het partijprogramma van GroenLinks aan het uitvoeren?

Wij vragen ons verder af, waarom hij zich dat nog afvraagt: het mens is van GroenLinks, dus die heeft nooit het algemeen belang voor ogen gehad en is vooral het partijprogramma van GroenLinks aan het uitvoeren. Geen twijfel mogelijk.

4-04-2015 16.13 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Automobilisme, Bezopen, Gekte en oplichterij, Gemeentepolitiek, Toerisme

Er zijn 2 reacties op “Stalinisten in Utrecht willen de stad failliet hebben”

  1. Ruud Harmsen says:

    Rijden in grote steden als daar zijn Utrecht, Parijs, Lissabon en Rotterdam is geen pretje en doen Wij dan ook nooit. Moderne bussen zijn heel confortabel om in zitten, wist u niet?

  2. Ruud Harmsen says:

    > Ook wel erg dat Verkeer en Waterstaat al jaren een vrouwenbolwerk is, trouwens,

    Fintik nou qua wat betreft de naam weer niet zo vreemd, doch dat ter zijde.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties