Ons eigen uitsterven is net iets belangrijker dan dat van exotische diersoorten

Wij hebben geen smartphone en wij hoeven er geen ook, want als wij onderweg zijn, willen wij niet bereikbaar wezen (standaardgrapje als wij hier de deur uitgaan: “Ben je verrijdbaar?” “Ja, ik ben verrijdbaar.” HAHAHAHAHAHA! Sorry) en hebben wij een eenvoudig mobieltje bij ons om indien nodig de Wegenwacht te kunnen bellen, maar dat uitsluitend als wij ons gemotoriseerd gaan verplaatsen. Omdat wij ook nooit buitenshuis per se internet op hoeven, hebben wij ook heel lang geen tablet gehad, daar een tablet nix anders is dan een smartphone waar je niet eens mee kunt bellen.

Door dat Qwareding van het dochtertje van onze stagiaire hebben wij nu echter wel gemerkt dat een tablet wel degelijk voordelen heeft, zelfs als het is voorzien van Android: wij kunnen er de krant op lezen, wat betekent dat wij niet meer hoeven te wachten tot de andere redactieleden hem uithebben. Nadeel is wel dat we de krant in hoge kwaliteit moeten neerladen, omdat we anders de strips niet kunnen lezen, en dat dat een hele poos duurt, vooral op zaterdag, omdat het hier altijd allemaal nix mag kosten en wij dus nog steeds de goedkoopste ADSL-verbinding hebben.

Dit nadeel is echter makkelijk te ondervangen door het apparaat op tijd te laten beginnen en in die tussentijd zelf iets anders te gaan doen: scheren, koffiezetten of de kliko aan de straat zetten, bijvoorbeeld. En als je je dan realiseert dat het geen enkele zin heeft om de kliko aan de straat te zetten op een dag dat hij toch niet wordt geledigd, loop je gewoon nog een keer, om hem weer binnen te halen en zo kom je je tijd wel door.

Wij moesten vandaag overigens met het dochtertje van onze stagiaire naar Zapp Your Planet en toen had ze haar tablet niet bij zich, omdat wij gezegd hadden dat dat nergens goed voor was. Dat bleek heel dom van ons, want nu kon ze geen selfies maken met alle Zappberoemdheden die daar rondliepen. Ze duidt het ons echter niet euvel en wel hierom: het begrip selfie is nog niet helemaal tot haar doorgedrongen en ze heeft een heleboel handtekeningen weten te vergaren, inclusief die van het Zappkonijn (het konijn waar op geschoten werd, niet te verwarren met de proefkonijnen van De Buitendienst, doch dit terzijde), dus haar dag kon ook zonder tablet niet meer stuk.

Wij hebben trouwens nog iets geleerd ook: de Orang Oetan heeft vooral last van palmplantages en een hele hoop producten in de supermarkt bevatten palmolie, dus iedere keer dat wij een supermarktpizza verorberen, dragen wij bij aan het uitsterven van de Orang Oetan, als het ware. Persoonlijk zitten wij daar niet zo mee, aangezien wij ons eigen uitsterven, of althans het voorkomen daarvan, net iets belangrijker vinden dan dat van exotische diersoorten, maar ons is gebleken dat een deel van de aanwezige ouders vrij snel op de kast te krijgen was met die mededeling, dus wij hebben ons ook wel vermaakt.

9-05-2015 17.41 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Beesten in het nieuws, Computerij, Kranten, Televisie

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties