Kiest Peter Breedveld voor gezichtsverlies of reputatieschade?
Omdat Peter Breedveld zijn dreigtweet aan mijn adres nog steeds niet heeft weggehaald, heb ik hem vanmiddag het volgende bericht gestuurd:
16-08-2015 16.48 | Door: Arnold Kuijk | Categorie: Juridisch, Twitter“Breedveld,
Omdat ik nog steeds hoopte dat je minder geschift was dan je op Internet doet voorkomen en dat je je dreigtweet aan mijn adres zou verwijderen, heb ik je daartoe zeer uitgebreid de gelegenheid gegeven.
Helaas heb je niet positief op mijn alleszins redelijke verzoeken gereageerd, met als gevolg dat het aangekondigde persbericht inmiddels de deur uit is.
Weliswaar verwacht ik op dit moment niet veel van dat persbericht, maar als ik eenmaal aangifte heb gedaan en die aangifte door de ambtelijke molens is gegaan, duikt het vast wel weer op.
Misschien moet je toch even overwegen wat er belangrijker voor je is: gezichtsverlies door het alsnog verwijderen van je dreigtweet, of schade aan het restant van je reputatie door hem te laten staan en daarvoor veroordeeld te worden.
Kuijk“
Ik zie aan me water een artikel 12 aankomen.
Helaas, want zulke dingen zouden veel alerter aangepakt moeten worden.
Kleine correctie voor meneer Ruud: Het spreekwoord luidt:”het aan zijn water voelen”. Kijk maar: http://www.woorden.org/spreekwoord.php?woord=voel
Och, zelfs dit mag: http://www.telegraaf.nl/binnenland/24390513/__Oproep_moord_op_Facebook__.html
In de dreigtweet van meneer Peter wordt geen daad of middel genoemd dus einde verhaal (voor de aangifte).
Ik citeer uit het boek: ‘De gave angst’ van Gavin de Becker (uit 1997 maar nog steeds actueel)
“Communicatie is opbouwend, woordkeus is onderdeel van het bouwwerk, maar de woorden blijven instrumenten en zijn geen eindproduct.”
Een voorbeeld uit datzelfde boek:
“Schoon, mooie, bloemen, prachtig, opwachten.”
In de context geplaatst:
“Maak schoon schip en koop mooie bloemen, want God heeft mij opgedragen je naar een prachtig oord te brengen waar hij jou graag zal opwachten.”
Het moraal van mijn verhaal: bewaak de context en red jezelf zodra jij dat nodig acht, direct en zonder aarzelen. Een ander doet het niet.