Blogger Peter Breedveld bedreigt eigenaar Opinieleiders.nl

Het onderstaande is een persbericht van Arnold Kuijk

Blogger Peter Breedveld bedreigt eigenaar Opinieleiders.nl

Blogger Peter Breedveld heeft op 29 maart 2015 een tweet geplaatst met de volgende tekst: “Je moet niet denken dat je veilig bent, Arnold Kuijk. Dat ben je niet.”1

Op 16 juli 2015 heeft Peter Breedveld dezelfde Arnold Kuijk gebeld of laten bellen in een kennelijke poging hem te intimideren.

Het is niet de eerste keer dat Peter Breedveld zich vergaloppeert: in november 2007 werd hij veroordeeld omdat hij via zijn weblog Frontaal Naakt een medewerkster van Vodafone lastigviel en in 2011 haalde hij de landelijke media met een tweet waarin hij leek te beweren dat PVV-ers moesten worden doodgeschoten.

Verder circuleert er op Internet een geluidsopname waarin Peter Breedveld telefonisch blogster Loor van het weblog ‘Loor schrijft’ lijkt te bedreigen.

Ondanks herhaalde verzoeken van Arnold Kuijk heeft Peter Breedveld tot op heden geweigerd de tweet te verwijderen. Ook heeft hij niet ontkend dat hij gebeld heeft, of iemand heeft laten bellen.

Arnold Kuijk is de eigenaar van de marginale website Opinieleiders.nl die zich de woede van Peter Breedveld op de hals gehaald heeft door hem kritisch te volgen.

Op Opinieleiders.nl zegt hij2: “De laatste maanden begint hij [Breedveld] zowel op Twitter als op zijn weblog steeds agressiever en fanatieker te worden. Dat is op zich nog niet zo erg, ware het niet dat er onder zijn aanhangers maar eentje zo gek hoeft te wezen om de daad bij Breedveld’s woord te voegen en ik ben de lul.”

1 Zie https://twitter.com/FrontaalNaakt/status/582223802827948032.

2 Zie http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=42963.

Voor meer informatie: info@arnoldkuijk.nl

17-08-2015 12.50 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Juridisch, Twitter

Er zijn 2 reacties op “Blogger Peter Breedveld bedreigt eigenaar Opinieleiders.nl”

  1. Ruud Harmsen says:

    Hoe werkt dat eigenlijk, een persbericht uit doen? Moet je het dan naar het ANP sturen of zo? Niet dat ik plannen heb, maar toch algemene belangstelling voor het onderwerp.

  2. VU says:

    Al reactie van de VU?

    Antwoord: Neen.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties