Aangifte tegen Peter Breedveld geweigerd

Op 29 maart 2015 heeft Peter Breedveld een tweet geplaatst met de tekst: “Je moet niet denken dat je veilig bent, Arnold Kuijk. Dat ben je niet.”

“Je moet niet denken dat je veilig bent, Arnold Kuijk. Dat ben je niet.”

“Je moet niet denken dat je veilig bent, Arnold Kuijk. Dat ben je niet.”

Ik heb die tweet weliswaar opgevat als bedreiging, maar omdat ik meneer Breedveld niet helemaal serieus neem, heb ik me er niet druk over gemaakt.

Op 16 juli 2015 heeft iemand die zei Peter Breedveld te zijn, of namens Peter Breedveld te spreken, mij gebeld. Ik was niet thuis en de beller wilde geen boodschap achterlaten, noch wilde hij teruggebeld worden. Hij sprak dreigende taal, die erop neerkwam dat hij ‘wel even langs zou komen’, of woorden van gelijke strekking. Aangezien ik mij op dat moment in de buurt van het politiebureau bevond, heb ik daar melding van gemaakt.

Inmiddels heb ik de heer Breedveld een aantal keren verzocht zijn dreigtweet weg te halen en te ontkennen dat hij iets met het telefoontje te maken had, of er zijn excuses voor aan te bieden en te zeggen dat hij het nooit meer zou doen.

Helaas heeft de heer Breedveld ervoor gekozen een screenshot van mijn eerste mailtje op Twitter te zetten (https://twitter.com/FrontaalNaakt/status/631567110066544640), met de mededeling dat hij “geen zin” had om erop in te gaan. Daarna heeft hij er de spot mee gedreven.

Nadat ik er voor mijn gevoel alles aan gedaan had om de dreigtweet verwijderd te krijgen, heb ik een persbericht verstuurd, in de hoop dat hij daarin aanleiding zou zien eieren voor zijn geld te kiezen, maar dat heeft niet zo mogen zijn.

Daarom ben ik naar de politie gegaan om aangifte te doen van bedreiging via Twitter door Peter Breedveld en bedreiging door Onbekend per telefoon.

Jammer genoeg weigerde de politie mijn aangifte op te nemen, wat best vreemd is, daar ze bij mijn weten wettelijk verplicht zijn iedere aangifte op te nemen, maar aangezien ik geen zin had om ruzie te gaan maken met mensen die ik misschien nog nodig heb, heb ik het maar zo gelaten. Wel heeft men een mutatie gemaakt van mijn melding van 16 juli, en dat is ook wat waard.

Volgens de politie (en daar hebben ze buiten mijn gezichtsveld, maar niet buiten mijn gehoorsafstand lang over zitten delibereren en nog telefoontjes voor gepleegd ook) was de dreigtweet van meneer Breedveld geen echte dreigtweet omdat er geen gevaar was voor ernstig letsel of dood mijnerzijds. Weliswaar ken ik meneer Breedveld niet persoonlijk, maar van de foto’s en uit de verhalen krijg ik bepaaldelijk niet de indruk dat hij de angstaanjagende mannetjesputter is die hij zou willen zijn en ik vond het dan ook best komisch om te merken dat de politie hem kennelijk wel kent, of ongezien op waarde weet te schatten.

Voor mij is hiermede voorlopig de kous af aangezien ik niet verwacht dat meneer Breedveld of zelfs maar een van zijn handlangertjes daadwerkelijk iets gaat doen om die malle tweet kracht bij te zetten.

Ik ben trouwens benieuwd of hij mij nog opnieuw gaat bedreigen, want hij wil erg graag serieusgenomen worden en nu wordt hij in feite door de politie in zijn gezicht uitgelachen. Dat is ook wat waard.

Peter Breedveld is dol op aandacht. Van zijn 7000 volgers hebben er maar twee deze geretweet. Dat is best zielig.

Peter Breedveld is dol op aandacht. Van zijn 7000 volgers hebben er maar twee deze geretweet. Dat is best zielig.

18-08-2015 12.01 | Door: Arnold Kuijk | Categorie: Juridisch, Twitter

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties