Peter Breedveld is een smerige fascist

Peter Breedveld zegt in zijn stukje Lik pindakaas onder andere:

Kinderfeestje mijn linkse, islamknuffelende landverraderskont. Dit is een intimidatieactie van de plaatselijke fascisten. Een intimidatieactie zoals die inmiddels heel gewoon is geworden in Nederland. Ik mag hopen dat de politie er op 4 december flink op los nekklemt. Uit het zicht van de kinderen, uiteraard. Dit tuig mag niet eens in de straat komen waar die school staat. Handen af van onze kinderen.

In The Hutchinson Dictionary of Ideas lezen wij:

fascism political ideology that denies all rights to individuals in their relations with the state.

De genoemde actie zal ons een rotzorg zijn, maar waar wij over vallen is:

Ik mag hopen dat de politie er op 4 december flink op los nekklemt. Uit het zicht van de kinderen, uiteraard. Dit tuig mag niet eens in de straat komen waar die school staat.

Peter ‘ik ben nu eenmaal een vreselijk agressieve droplul’ Breedveld maakt hier weer eens duidelijk dat hij vindt dat de overheid moet bepalen wat mensen mogen vinden en hoe ze zich te gedragen hebben. Bovendien laat hij zien dat de overheid zich wat hem betreft niet aan de wet hoeft te houden en grof geweld mag toepassen. Wat dat betreft zit Peter ‘ik wil best de nieuwe Duce worden’ Breedveld op dezelfde lijn als wijlen Hans Jansen een aantal jaren geleden.

Gelukkig is Peter ‘de gefrustreerde schoolkrantredacteur’ Breedveld een volslagen onbelangrijk mannetje dat nooit enige macht zal krijgen, maar feit is dus wel dat hij een overtuigd fascist is. Zijn fascisme gekoppeld aan zijn antisemitisme maakt hem er niet sympathieker op, en dan drukken wij ons heel voorzichtig uit. Wij zouden hem trouwens zeker niet links willen noemen, maar dat is een heel ander verhaal.

22-09-2015 14.00 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Boeken, Geschiedenis, Loggers gelogd, Personen, Politiek, Taal

Er heeft iemand gereageerd op “Peter Breedveld is een smerige fascist”

  1. Jack L. says:

    “Ik mag hopen dat de politie er op 4 december flink op los nekklemt”

    En ik maar denken dat het verheerlijken van geweld excessief rechts was…


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties