Peter Breedveld is ontzettend jaloers

Wij gaan onze tijd niet verspillen aan het kloosrieden van ‘Witte mannen breken, maar wijzen alleen even hierop:

Om ook eens een ‘ongemakkelijke waarheid’ voor het voetlicht brengen: sinds ik me publiekelijk uitspreek tegen racisme is mijn reputatie kapot, mag ik blij zijn dat ik nog een baan heb, word ik gestalkt en bedreigd en loopt bijna iedereen met een grote boog om me heen. Anousha N’zume en Quinsy Gario, daarentegen, zitten bij Pauw, staan regelmatig in de krant met een mooie foto en een interview, en worden als serieuze gesprekspartners beschouwd.

Dat vind ik heel goed en ik ben niet jaloers. Maar om nou te zeggen dat ik kosteloos tegen racisme kan zijn, nee. Als ik van tevoren had geweten hoe hoog de kosten zouden oplopen, had ik lekker mijn bek gehouden. Had ik gezegd: laat die N’zume het maar lekker opknappen.

Zoals zo vaak neemt Peter ‘maar ik wil zo graag’ Breedveld hier een loopje met de werkelijkheid. Voor zover hij een reputatie had, heeft hij die al lang geleden zelf om zeep geholpen met zijn twiet over het doodschieten van PVVjers. Op het moment van die twiet had hij zijn eventuele reputatie echter al forse schade toegebracht door zijn ommezwaai van voorvechter van het vrije woord naar uitgesproken tegenstander van het vrije woord. Dat helpt ook niet.

Inmiddels is zijn margeblerghje zo marginaal dat er maar weinigen zijn die ervan op de hoogte zijn dat Peter ‘maar ik ben echt wel heel invloedrijk’ Breedveld nog bestaat en zijn werkterrein verlegd heeft naar het dommere racismeroepen.

Dat hij blij mag zijn dat hij nog een baan heeft, is aan hemzelf te wijten en waarschijnlijk raakt hij die baan binnenkort kwijt: is het niet omdat hij gewoon wordt wegbezuinigd, dan is het wel omdat hij in tegenstelling tot de gemaakte afspraken nog steeds veel te veel Twittert in de baas zijn tijd en zijn werk en zijn hobbyblerghje niet gescheiden weet te houden.

Peter Breedveld beweert hier wederom dat hij gestalkt en bedreigd wordt, maar daarvan ontbreekt ieder bewijs. Er is wel bewijs voor de stelling dat hij zichzelf aan bedreiging schuldig maakt, al was het maar deze dreigtwiet, die er nog steeds staat.

Wij moesten het hardst lachen om: “Dat vind ik heel goed en ik ben niet jaloers.” Als er nou een ding is dat aan Peter ‘maar ik blijf kijken’ Breedveld vreet, is het wel dat ‘Pauw’ hem nooit uitnodigt, dus de voorgaande zin dient gelezen te worden: “Ik vind dat volkomen kut en ik vlieg van jaloezie tegen de muren op.” A propos “vlieg”: Erik de Vlieger had Peter Breedveld uitgenodigd voor een praatprogramma, maar toen durfde Peter Breedveld niet. Dat weten ze bij ‘Pauw’ natuurlijk ook, dus onze lobby om Peter Breedveld en uw captain of Peter Breedveld en onze doctorandus tegelijk uitgenodigd te krijgen, bijvoorbeeld voor een discussie over Twitternazis is naar alle waarschijnlijkheid vergeefs. En nu een kop koffie.

8-11-2015 13.24 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Personen, Televisie, Webzijden

Er heeft iemand gereageerd op “Peter Breedveld is ontzettend jaloers”

  1. dick jansen says:

    “…en ik ben niet jaloers.”

    Toen ik dat las kon mijn dag niet meer stuk.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties