Zich doodgeschrokken

Wij hadden geconstateerd dat er een muis op de redactie zat. Hoe dat mogelijk was, wisten wij niet, maar wel dat onze beide redactiekatten kennelijk hadden zitten slapen, wat wij overigens meer dan eens gezien hadden, dus dat klopte.

Balthasar

Balthasar

Omdat wij op zich nix tegen muizen hebben, ons Balthasar nog goed kunnen herinneren en de muis een paar keer hadden gezien en wel een grappig beestje vonden, besloten wij te proberen hem levend te vangen en dan los te laten in de redactietuin, achter de redactievilla, waar ook wel eens een egel zit, wat er nix mee te maken heeft, maar wat we toch even wilden zeggen, omdat we nu eenmaal zo zijn.

Gif en de klassieke muizenval waren dus geen optie. Van onze stagiaire hadden we zo’n gazen ding dat je ‘s zomers over je eten en je limonade kunt zetten, waarmede in de aanslag wij ‘s nachts zouden kunnen gaan klaarzitten om te proberen het over de muis heen te zetten. Maar omdat het dus gaas was hadden wij daar niet zoveel vertrouwen in; volgens ons zou de muis er meteen onderdoorschieten en ons voorlopig niet meer genoeg vertrouwen om nog dicht genoeg bij ons te durven komen voor een volgende vangpoging. Wij hadden derhalve iets beters bedacht: zo’n oud plastieken doosje voor floppys. Als de muis er in zou zitten, gelokt door onze daartoe aangebrachte broodkruimels, zouden wij er een schop tegenaan geven en zou de deksel dichtklappen. Muis gevangen, opdracht volbracht.

Wij hebben de muis gisteren nog een paar keer gezien: eerst ‘s avonds, toen noch hij, noch wij, dicht genoeg in de buurt van het doosje waren om er iets aan te hebben. Toen op het moment dat een van de redactiekatten de redactie opkwam en achter hem aan begon te jagen. Een paar uur later, toen de andere redactiekat hem had opgemerkt. De katten heeft hij overleefd.

Vanochtend vonden wij een dode muis, waarvan wij vermoeden dat het dezelfde is geweest, naast het doosje. Het doosje was dicht en het brood zat er nog in. Wij denken dat de muis per ongeluk het doosje licht heeft aangeraakt waardoor de op scherp staande deksel is dichtgeklapt en dat hij zich toen is doodgeschrokken. Anders weten wij het ook niet.

18-02-2016 12.20 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Beesten in het nieuws, Redactiezaken

Er zijn 2 reacties op “Zich doodgeschrokken”

  1. Hans Konings says:

    Ik heb wel eens op internet gelezen (op internet, dus dan is het zeker waar) dat redactiemuizen nog eerder uit de redactietuin terug op de redactie zijn dan de redacteur die hem daar losliet. Beter ware het om zo’n redactiemuis in de tuin van een andere redactie in een andere provincie los te laten.

  2. […] hadden wederom een muis op de redactie, maar nu wisten we hoe dat kwam: een paar dagen geleden hadden wij tijdens de nachtdienst om twee […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties