Fout, Wilders: zo praat je niet tegen de baas

Sommige van onze beste vrienden zijn Russen, maar dat neemt niet weg dat wij stevig partij gekozen hebben voor de Oekraïne, al was het maar omdat Poetin een oude KGBer is en wij weliswaar leuke ervaringen hebben met het afschudden van KGBers in de metro van Moskou (instappen, door de wagon lopen, net op tijd uitstappen en zwaaien naar de vertrekkende KGBer die het te laat doorhad), maar toch nooit fan van het Stalinisme of de Sovjetunie zijn geweest. Dat Poetin de Koude Oorlog nieuw leven wil inblazen helpt ook niet echt, want wij vonden de Koude Oorlog niet leuk, dat mag u best weten. Tot slot nemen wij Poetin de diefstal van de Krim en het neerhalen van de MH17 kwalijk.

Het zal u, het voorgaande begrepen hebbende, dan ook niet verbazen dat wij zeer gevoelig zijn voor Russische propaganda, namelijk overgevoelig, om niet te zeggen allergisch. Weet u wat, we zeggen het toch: wij zijn allergisch voor Russische propaganda. Tot onze stomme verbazing, om niet te zeggen uiterste verbijstering, blijkt die Russische propaganda bij complotters, aluhoedjes, extreemrechts en andere idioten juist uitermate goed te vallen, met als gevolg dat we nu een referendum gaan houden over het associatieverdrag van de EU met de Oekraïne. Dat is een bespottelijk idee.

Nederland is een parlementaire dictatuur, wat inhoudt dat de Nederlandse kiezer met enige regelmaat mag laten weten door wien hij nu weer belazerd wenst te worden en dat die bolle uitvreter en zijn Argentijnse goudzoekster het Nederlandse volk kunnen blijven bestelen zoals zijn voorouders dat al sinds 1815 met graagte gedaan hebben. Tot zover is er nog niets aan de hand en zolang ze ons verder met rust laten, gaan ze hun gang maar. Waar wij tegen zijn, is dat wij tussen de normale stembusgangen door worden lastiggevallen met flauwekul, als daar zijn referenda over associatieverdragen met de Oekraïne. Niet omdat wij niet weten waar het over gaat, maar wel omdat dat soort dingen in onze parlementaire dictatuur juist gedelegeerd is.

En nou niet gaan zeuren dat u met betrekking tot het associatieverdrag met de Oekraïne nooit iets gevraagd is, want dat is heel normaal en zo hoort het ook. Wie geen politicus is, hoeft zich ook niet met politiek te bemoeien, dacht u wel? Wij weten overigens nog niet of wij te zijner tijd überhaupt gaan stemmen, want als de opkomst laag genoeg is, hoeft de regering zelfs niet de moeite te nemen de uitslag na ampele overweging naast zich neer te leggen, maar kan de regering er meteen de regeringsreet mee afvegen. Wat wij wel weten, is dat Geert Wilders een onbeschofte vlegel is.

Dat hij niet goed bij zijn hoofd is, weten we al jaren en wij kunnen zelfs wel enige bewondering opbrengen voor de manier waarop deze mislukte VVDjer er indertijd in geslaagd is niet alleen zijn eigen kamerzetel veilig te stellen maar er nog een aantal bij te krijgen ook door aan de haal te gaan met de verkeerd begrepen erfenis van Pim ‘de even kale als overbodige relnicht’ Fortuyn. Dat is best knap voor zo’n domme lul.

Wij laten ons echter niet door de eerste de beste domme lul tutoyeren en al helemaal niet door een politicus. Wat zullen we nou krijgen, zeg. “Laat zien dat jij de baas bent”, zegt Geert ‘ik wil de baas worden in plaats van de baas’ Wilders. Fout, eikel. Zo praat je niet tegen de baas.

Dat zal hem leren.wildersovergeenpeil

23-02-2016 13.35 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Europese politiek, Gekte en oplichterij, Monarchie, Oekraïne, Rusland, Twitter

Er zijn 6 reacties op “Fout, Wilders: zo praat je niet tegen de baas”

 1. Ruud Harmsen says:

  > maar dat neemt niet weg dat wij stevig partij gekozen
  > hebben voor de Oekraïne,

  De aanleiding van het heroplaaiende conflict was dat ze opeens de taalfaciliteiten introkken waardoor Russischtaligen (al dan niet ook Russen) opeens alleen nog in een voor hen vreemde taal onderwijs konden krijgen, toch?

  Meteen weer ingetrokken, die intrekking, maar toen was het al te laat.

 2. Ruud Harmsen says:

  Ik schreef er dit over http://rudhar.com/politics/paisdemo/ia.htm en had nog een ander artikel in beraad of ontwerp, maar dat zal er wel nooit meer van komen omdat het inmiddels zwaar achterhaald is.

 3. Ruud Harmsen says:

  > Tot slot nemen wij Poetin de diefstal van de Krim […]
  > kwalijk.

  Een gebied dat altijd al Russisch geweest is (voorzover niet Tataars en dus Turks!) en dat alleen in theorie Oekraïens was omdat Breznjev (of Andropov? wie was het ook weer?) het weggaf.

  Dat noem ik geen diefstal, maar terughalen wat onterecht was weggegeven.

 4. Ruud Harmsen says:

  En die MH17 was een vergissing, denk ik, klunzen die wapens hadden waar ze mee om konden gaan. Twee keer heel kwalijkm dat wel, maar geen moord.

 5. Ruud Harmsen says:

  Wel een vooruitgang trouwens dat de jullie opinieleiders (meervoud) eindelijk weer eens inhoudelijk schrijft. Zoudt jullie meer moeten doen.

 6. Ruud Harmsen says:

  > Dat is een bespottelijk idee.

  Maar dat aan Garbatsjof beloften zijn gedaan over het niet uitbreiden van de NATO, beloften die door latere Westerse leiders geschonden zijn, dat is ook waar, toch? Van daaruit is de opstelling van Vladimir wel iets beter te begrijpen.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties