De muis in de zak vinden

We hadden wederom een muis op de redactie, maar nu wisten we hoe dat kwam: een paar dagen geleden hadden wij tijdens de nachtdienst om twee uur ‘s ochtends de deur geopend voor een onzer redactiekatten, die luid zat te mauwen. Wij kwamen er te laat achter dat hij een verrassend groot volume ten toon spreidde voor een kat met een muis in zijn bek, namelijk toen hij de muis losliet. De desbetreffende muis schoot onder de redactiekoelkast, waar wij hem uiteindelijk onderuit wisten te krijgen doordat er wieltjes onder zitten en je hem heen en weer kunt rollen (de koelkast, niet de muis, maar de muis had geen wieltjes nodig want was van zichzelf nog goed ter been, bleek).

Wij zijn toen samen met eerdergenoemde kat nog tot vier uur ‘s ochtends bezig geweest met de muizenjacht, maar dat was geen succes en toen was het beest spoorloos verdwenen, voor het laatst gesignaleerd zijnde achter de redactiepiano die wij zelfs nog op zijn kant gelegd hebben, wat nergens voor nodig was, maar wat gewoon even moest.

De volgende dagen hebben wij de muis niet meer gezien en wij dachten dat hij het pand verlaten had, tot gisteravond, toen wij hem weer zagen. Wij hebben toen dezelfde opstelling gemaakt als de vorige keer, maar zonder resultaat. Hedenmiddag, of hedenavond, afhankelijk van hoe laat het precies was, zaten wij echter aan de vrijmibo, toen onze stagiaire plotseling zei: “de muis zit in de chipszak.” Bedoelde chipszak was in principe leeg en lag op de grond, dus de muis zal gedacht hebben dat er misschien nog wat kruimeltjes te vinden waren. Op onze gesproken instructie (“Nou, waar wacht je dan op? Pak die zak en flikker dat beest naar buiten.”) reageerde onze stagiaire uitstekend, met als gevolg dat we van de muis afzijn en de zak in de kliko ligt. Nooit geweten dat muizen van paprikaribbelchips hielden, maar een mens is nu eenmaal nooit te dom om te leren. Het duurt alleen wat langer.

8-04-2016 23.08 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Beesten in het nieuws, Redactiezaken

Er heeft iemand gereageerd op “De muis in de zak vinden”

  1. Hans Konings says:

    Alhier is een muis nonchalant in een plastic bakje gesprongen waarin een muizenval al wekenlang op scherp stond. Dat was dom van die muis. Tijd om ervan te leren kreeg hij niet.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties