Shrek en de dag van de verkiezingen

Omdat wij hier nogal onderbetaald worden, namelijk helemaal niet, gaan wij weinig naar de bioscoop en kopen wij ook haast nooit een DVD. Soms kom je echter ergens waar de DVDs niet meer kosten dan het reserveren ervan in de openbare bibliotheek als ze hem van elders moeten laten komen, zijnde zegge en schrijve één uiro.

Onlangs troffen wij in een kringloopwinkel voor die prijs per stuk een aantal origineel Russische films en televisieseries aan, die wij dus niet konden laten liggen. Het waren ‘Otstavnik’ (1 en 2), ‘Zvezjdotsjot’ (afleveringen 4 t/m 6, van de twaalf), ‘Morskije Djavoly 2’ (geen idee welke afleveringen) en ‘Den vyborov’, een “fars-mazjornaja komedija”.

Otstavnik hebben wij inmiddels bekeken en die vonden wij wel aardig. Het gaat over een gepensioneerde kolonel van de Spetsnats die het in zijn eentje opneemt tegen de boeven en wint. Net als wij noemt hij Leningrad gewoon Leningrad, maar of hij het ook doet om te pesten, weten wij niet. Wij doen het in ieder geval expres.

Van Zvezjdotsjot en Morskije Djavoly 2 hebben wij geen hoge verwachtingen, dus die gaan wij bekijken voordat we aan Den vyborov beginnen. Die laatste lijkt ons namelijk wel wat, al was het maar omdat Diederik Samsom er in meespeelt, zoals u op bijgaand plaatje kunt zien.

denvyborov

En omdat wij het dochtertje van onze stagiaire bij ons hadden en dat ‘Shrek voor eeuwig en altijd’ zag liggen, hebben we die ook maar meegenomen.

De Russische versie van ‘Lions and Lambs’ ging ons dan weer ruim een stap te ver. Ten eerste is die ongetwijfeld niet in het Russisch nagesynchroniseerd, maar van een voisover (of voice-over, zoals sommige mensen zeggen) voorzien, en daar houden wij niet van, maar ten tweede en veel belangrijker is dat Robert Redford heel veel kan, maar niet in staat moet worden geacht een film met én Meryl Streep én Tom Cruise te redden.

16-04-2016 17.55 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Cultuur, Film, Politiek, Rusland, Taal, Televisie

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties