Peter Breedveld belastert Ebru Umar met de bewering dat zij zijn leven kapotgemaakt heeft

Op Twitter zegt Peter Breedveld:

Je behoort tot ‘t laagste van ‘t laagste als je Turkije nog meer munitie geeft tegen Ebru Umar, met je geklik.

Dat is dezelfde Peter Breedveld die onder de naam ‘Peter’ op zijn eigen blergh bijvoorbeeld het volgende zegt over Ebru Umar:

John, je bazelt. Wéér. ‘Verspreider van het vrije woord’? Serieus? Een racistische haatzaaier is ‘t, een hypocriete zeug, die zichzelf op de borst klopte dat ze Ayaan Hirsi Ali had aangegeven als leugenaar bij Verdonk, en hoe kom je erbij dat journalisten ten alle tijde ongelimiteerde vrijheid verdienen? Vrijheid om wat te doen? Op allochtonen te schelden, mensen te belasteren en kapot te maken, te liegen en te hitsen totdat eindelijk die politieke aardverschuiving van zich laat horen?

Laat je grondig checken, John, echt.

En zoals altijd gaat het al vrijwel meteen niet meer over degene waar het over gaat, maar over Peter ‘het gaat nu eenmaal altijd over mij’ Breedveld, die ook hier weer het enige echte slachtoffer is:

O, als dat zo is, waar bleef dan godverdomme de onvoorwaardelijke steun voor mij, toen ik te grazen werd genomen door Recep Tayyip Asscher, John? Kennlijk is de ene ‘verspreider van het vrije woord’ de andere niet.

In Nederland zijn de afgelopen tijd ook mensen gepakt en vervolgd wegens belediging van het staatshoofd, en voor nog veel andere onwelgevallige meningen. Ik zie dus niet waarom ik, nu er een racistische berserker is opgepakt in Turkije, ik die mijn onvoorwaardelijke steun zou moeten geven.

En echt joh, met je hysterische Godwin. De laarzen worden hier in Nederland gepoetst, al een paar jaar is dat gaande.

Het is werkelijk heel vreselijk wat men Peter ‘ik ben zielig’ Breedveld allemaal aandoet:

Ik relativeer niks, maar jij wel, John. Ach, ik ben niet van mijn bed gelicht, dus dan is er niks aan de hand. Dat er een team journalisten, dezelfde die nu moord en brand brullen over de VRIJHEID VAN MENINGSUITING van Ebru “Ik háát Marokkanen” Umar, naar mijn werkgever hobbelt om mijn ontslag te eisen omdat ik gezegd zóu hebben dat Asscher de grootste racist van Nederland is, dat stelt niks voor. Zonder baan ben je immers hartstikke goed af in Nederland, vooral met een besmeurde reputatie, waardoor je het solliciteren niet eens hoeft te probéren.

Je fietst er makkelijk overheen, John, maar volgens mij is een leven, dat kapotgemaakt is door Umar en de haren, door de constante laster, de constante intimidatie, het constante getreiter van deze ‘verspreiders van het vrije woord’, als ik die term even van je mag lenen, niet per se begerenswaardiger dan een paar maanden brommen in een Turkse gevangenis. Met dat laatste weet je je nog verzekerd van een heldenstatus in Nederland ook.

Ik heb totáál geen medelijden met Umar, ze krijgt mijn steun niet, maar ik vind natuurlijk wel dat je geen stukjesschrijvers in de gevangenis mag gooien. Dat betekent evenwel niet dat journalisten onbeperkte vrijheid horen te genieten. Dat is blakende nonsens. Integtendeel: ze hebben, in elk geval in Nederland, meer vrijheid dan ze aankunnen. Er mag best wel wat af. Er mag best wel een rem op al dat feitenvrije geleuter en al die haatzaaierij en al dat misselijkmakende racisme.

Ja, Peter ‘ik heb het zwaar’ Breedveld heeft het heel zwaar. In zijn parallel universum mag hij merkwaardigerwijze nix, terwijl hem in het onze helaas geen strobreed in de weg gelegd wordt:

De wet is nu al niet zo dat je ‘in alle vrijheid’ mag publiceren wat je wilt, John. En je doet nu net alsof allerlei media in gevaar zijn en dat ‘ook’ kan betekenen dat FN verboden wordt. Maar het is FN waar iedereen jacht op maakt, het is FN dat gevaar loopt, en verder geen enkel ander medium. Jan Dijkgraaf mag rechters bedreigen, Ebru Umar mag haar racisme eruit kotsen, iedereen mag alles, behalve Frontaal Naakt. Onder andere door Ebru en haar maatjes.

En die zou ik nu moeten steunen? Ha! In Nederland word je opgepakt voor het beledigen van een staatshoofd, in Turkije blijkbaar ook. In Thailand ook, trouwens. Moet je niet voor de ‘verspreiders van het vrije woord’ in Thailand op de bres?

Als wij Ebru Umar waren, zouden wij eens kijken of we FrontaalNaakt.nl niet uit de lucht konden krijgen, bijvoorbeeld door een rechtszaak aan te spannen wegens aanhoudende laster. Het geraaskal waaruit wij citeerden gaat overigens nog een poosje door, maar wij vonden het zo wel genoeg.

5-05-2016 13.26 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Juridisch, Loggers gelogd, Twitter

Er heeft iemand gereageerd op “Peter Breedveld belastert Ebru Umar met de bewering dat zij zijn leven kapotgemaakt heeft”

  1. Jack L. says:

    Heeft Ebru eigenlijk ooit wel iets geblogt over Peter Breedveld?

    Of gooit hij Ebru nu op één hoop met alle anderen die hij niet mag?


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties