Competentiediscriminatie

Hoewel discriminatie en racisme door veel te veel mensen als synoniemen worden beschouwd, zijn ze dat niet. Voorbeeld: door onze genetische predispositie voor suboptimaal presteren zijn wij regelmatig het slachtoffer van competentiediscriminatie, maar competentiediscriminatie is niet alleen niet racistisch, het is nog reuze verstandig ook.

Anders gezegd: wij zijn ontzettend lui en dom, waardoor wij nix weten en nix kunnen en bij de meeste van onze sollicitaties volkomen terecht worden afgewezen. De werkgever die ons afwijst omdat wij volslagen incompetent zijn, heeft natuurlijk groot gelijk, want je moet wel een enorme oetlul zijn om je bedrijf door een nieuw aan te nemen dwaas de grond in te laten rijden als je al genoeg idioten in de directie hebt zitten, die dat best zonder hulp afkunnen.

Of onze luiheid en domheid aangeboren zijn, weten wij niet, maar wij weten wel dat zowel luiheid als domheid tot op grote hoogte te verhelpen is met behulp van een beproefd middel, zijnde de enorme schop onder het hol. Competentiediscriminatie onderscheidt zich hierdoor dus van bijvoorbeeld leeftijdsdiscriminatie, want hoe hard je een bejaarde ook onder zijn hol schopt, hij zal er echt niet jonger op worden. Als je hard genoeg schopt, wordt hij ook niet ouder meer, maar dat is een heel ander verhaal.

Competentiediscriminatie is, zoals wij het nu zien, omdat we de term net bedacht hebben en er nog niet heel lang over hebben nagedacht, de enige echte vorm van positieve discriminatie en dient wat ons betreft als verplichting in de Grondwet te worden opgenomen, liefst als Artikel 1, aangezien dat een hoop ellende zou voorkomen. Immers, wie te stom is om voor de duvel te dansen, kan op grond van het nieuwe Artikel 1, ook wel te noemen het Competentieartikel, of het Incompetentieartikel, daar moeten we nog een competente commissie op loslaten, worden uitgesloten van bijvoorbeeld deelname aan de verkiezingen. Daar godsdienstwaanzinnigen niet helder kunnen denken, vallen zij ook in die groep. Hetzelfde geldt voor idioten die hun wereldbeeld laten bepalen door een godsdienst zonder god, of een ideologie, zoals sommige mensen zeggen.

Mensen die zich schuldig maken aan racisme, of ze dat nou beseffen of niet, zijn ook, al dan niet ongeneeslijk, dom en dat scheelt dus weer een hele hoop kiezers. Betekent dat dan dat intelligentie en competentie synoniem zijn, zo zult u vragen. Als u dat niet vraagt, valt u ook af, doch dit terzijde.

Het antwoord op uw vraag luidt: Neen, dat betekent het niet. Er zijn namelijk genoeg voorbeelden van intelligente mensen die niet alles kunnen en domme mensen die ergens heel goed in zijn. Maar hoe kwamen wij hier eigenlijk op? Welnu, wij hebben de afgelopen dagen op Twitter een ontstellende hoeveelheid domme Amerikaanse vrouwen zien verkondigen dat zij op Hillary Clinton gaan stemmen omdat zij een vrouw is. Wij vatten dat op als sexistisch, maar wij hebben een aantal discussies gezien waar een aantal van eerdergenoemde domme Amerikaanse vrouwen bij betrokken was en waarin die vrouwen de opmerking dat je ontzettend sexistisch bent als je op iemand stemt op grond van geslacht op de een of andere wijze wisten te interpreteren als een sexistische opmerking.

Ook hebben wij een ingezonden lezersbrief in het papieren AD van vandaag (dat door onze stagiaire al afgevoerd is, zodat wij u de naam van de inzender niet kunnen vertellen) gezien, waarin werd betoogd dat de even domme als onsympathieke raciste Sylvana Simons in een praatprogramma op de staatsomroep alleen maar gelijk gekregen had omdat ze een negerin is.

In beide gevallen denken wij dat men het eens met competentiediscriminatie zou moeten proberen. In het eerste geval zou dat kunnen betekenen dat die domme Amerikaanse vrouwen wél op Hillary Clinton gaan stemmen, maar níét omdat zij een vrouw is, doch omdat Donald Trump nog veel erger zou zijn. In het tweede geval zou Sylvana Simons niet eens in een praatprogramma terechtkomen.

24-05-2016 14.14 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Gekte en oplichterij, Godsdienstwaanzin, Juridisch, Politiek, Taal, Televisie, Twitter, Verenigde Staten, Wat een enorme lul, die uitzendkracht, Wetenschap

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties