Kwik, Kwek en Kwak hadden even moeten nadenken

De neefjes van Donald Duck zijn kennelijk niet al te slim. Op de voorplaat van Donald Duck Nr. 24 van 2016 staan zij afgebeeld terwijl zij een houten taxi bemannen en geld in ontvangst nemen van een jongetje van hun eigen leeftijd dat zo te zien een school binnenloopt.

Er is van alles mis met deze situatie en daar gaan wij nu even over vallen. Welnu: ten eerste getuigt het van slechte bedrijfsvoering als je voor een getrokken houten karretje een trekker, een chauffeur en een palfrenier gebruikt. Ten tweede dragen de neefjes alle drie dezelfde pet, zodat onduidelijk is wie er de baas is aan boord.

Ten derde is het niet slim om een karretje achter je aan te trekken zonder het te kunnen tegenhouden. Oftewel: zo’n karretje moet je niet aan riemen voorttrekken, maar aan stangen. Dan kun je best een harnas aan die stangen bevestigen, maar wij zouden het niet doen. Stel dat er iets misgaat, dan moet je toch gauw opzij kunnen springen en je taxikarretje, al dan niet inclusief passagier, chauffeur en palfrenier, aan zijn lot kunnen overlaten. Weliswaar zou je dan een proces aan je broek kunnen krijgen, maar je bent wel mooi de enige die het overleefd heeft, in het ernstigste geval.

Om even op die bedrijfsvoering terug te komen: ze kunnen beter in ploegendienst werken, zodat ze een vierentwintiguursservice kunnen opzetten. Het dochtertje van onze stagiaire suggereerde drie karretjes, maar dat leidt tot hogere aanloopkosten alsmede overcapaciteit, dus wij zouden het niet doen.

Intussen is het natuurlijk nog helemaal de vraag of deze onderneming daadwerkelijk toekomst heeft, daar de neefjes ontzettend leerplichtig zijn en ze dus alleen buiten schooltijd kunnen werken, zulx met aftrek van de tijd die ze aan hun huiswerk moeten besteden. Bovendien zitten ze nog bij de Jonge Woudlopers ook en daar moeten ze ook vaak voor op pad. Als ze het bij dit karretje houden, kunnen ze dus maar zeer beperkt rijden, wat onder normale omstandigheden zou resulteren in een kilometerprijs waar de honden geen brood van lusten. Het grootste deel van de inwoners van Duckstad (inclusief eerdergenoemd jongetje) ís hond, dus daar loert een probleem.

Daar staat wel tegenover dat de taxi gemaakt lijkt van sloophout, dat de neefjes niet in hun levensonderhoud hoeven te voorzien omdat ze daar Oom Donald voor hebben en dat ze waarschijnlijk zwart werken, zodat iedere cent die ze vangen pure winst is. Maar ja, nu ze op de voorplaat van de Donald Duck hebben gestaan, krijgen ze ongetwijfeld de Belastingdienst in hun nek, want dat zijn allemaal ambtenaren, dus die hebben alle overtredingen gegarandeerd geconstateerd.

12-06-2016 12.21 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Beesten in het nieuws, Bezopen, Juridisch, Onderwijs, Tekeningen

Er heeft iemand gereageerd op “Kwik, Kwek en Kwak hadden even moeten nadenken”

  1. Esther says:

    Is hier geen sprake van een gevalletje kinderarbeid?


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties