Dertig dagen cel voor beledigen bolle uitvreter

In ‘Dertig dagen cel voor beledigen koning Willem-Alexander‘ lezen wij:

Een 44-jarige man uit Kampen is door de rechter veroordeeld tot een celstraf van dertig dagen voor het beledigen van koning Willem-Alexander.

Beledigd zijn is een keuze en schelden doet geen zeer, dus zijn wij tegen veroordelingen wegens belediging. Maar:

Volgens de rechtbank in Zwolle maakte de in Turkije geboren man zich schuldig aan opzettelijke belediging van het staatshoofd. Hij maakte de koning op Facebook uit voor “moordenaar, verkrachter en een dief”.

Ook plaatste hij een bewerkte foto van een executie van terreurgroep Islamitische Staat, waarop het hoofd van gevangene was vervangen door dat van Willem-Alexander.

Dat die stomme Turk die bolle uitvreter uitscheldt, is nog tot daar aan toe, maar die foto zou kunnen worden opgevat als een nauwelijks verkapte bedreiging. Dat iemand veroordeeld wordt wegens bedreiging, vinden wij in zo’n geval wel degelijk te billijken, hoewel je je ook kunt afvragen of de gek niet gewoon moet worden opgeborgen in een even vriendelijke als gesloten inrichting, in afwachting van het moment dat hij goed bij zijn hoofd is, of dood, afhankelijk van wat het eerst gebeurt.

We slaan een stukje over en lezen:

Het opzettelijk beledigen van de koning of zijn familie valt onder majesteitsschennis, dat strafbaar is in Nederland.

Dat “majesteitsschennis” in het Nederlandse strafrecht bestaat, is belachelijk, maar het laat wel duidelijk zien dat niet alleen democratie en monarchie niet samen gaan, maar monarchie en rechtsstaat evenmin. Als wij niet altijd iets beters te doen hadden, hadden we allang een politieke partij opgericht om de monarchie te lijf te gaan, maar omdat we dus wel altijd iets beters te doen hebben, is dat er nog niet van gekomen.

Wij vinden die bolle uitvreter een buitengewoon domme lul en wij hebben al vaak lelijke dingen over hem gezegd, dus de kans bestaat, kennelijk, dat wij binnenkort van ons bed gelicht worden en de bak indraaien wegens ‘majesteitsschennis’. Wij wijzen u daarom bij dezen maar even op ‘Monarchie en democratie gaan niet samen. Nederlandse koningen en Russische dictators wel‘, nu het nog kan. Oh, wacht, daar gaat de bel.

14-07-2016 15.40 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Bezopen, Juridisch, Monarchie, Terrorisme

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties