Alleen de PVV maakt niet dezelfde fout als de Democraten

Wij hebben altijd al een schijthekel gehad aan Hillary Clinton, maar wij hadden niet verwacht dat de Amerikanen zo’n pleurishekel aan dat zeikwijf hadden dat ze Donald ‘de horrorclown’ Trump zouden kiezen.

Het is niet voor het eerst dat wij er volledig naast zitten, want wij menen ons te herinneren dat wij bij de eerste keer Obama pontificaal beweerden dat de Amerikanen nooit een neger zouden kiezen en het zou best kunnen dat wij een honderd procent score hebben waar het op het verkeerd voorspellen van de Amerikaanse verkiezingen aankomt.

Overigens zijn wij ‘s ochtends om kwart over zes half zeven naar bed gegaan, toen het er nog om leek te hangen in onze voormalige thuisstaat Wisconsin, doch dit terzijde. En dergelijke. Maar wat wilden wij nu eigenlijk zeggen? Welnu, als volgt: laat ons niet overdrijven en laat ons niet in paniek raken.

Het Amerikaanse politieke systeem is zo ontworpen dat de president niet altijd alles kan doen wat hij zou willen. Verder is Trump wel degelijk een idioot, maar zelfs Trump gaat echt niet meteen met atoombommen gooien, al was het maar omdat hij als zakenman, of ‘zakenman’, zoals sommige mensen zeggen, best weet dat je je mogelijke zakenrelaties niet om zeep moet helpen voordat je daar enig praktisch nut van hebt. En daarna hoeft het ook niet meteen, want je kunt ze zomaar nog een keer nodig hebben.

Wij hebben trouwens even geanalyseerd wat Clinton nou afgezien van het feit dat het een onvoorstelbaar onsympathieke trut is nog meer de kop gekost heeft en onze conclusie luidt dat het de arrogantie en de domheid van de Democraten is geweest. Die hebben namelijk gedacht dat ze in bepaalde staten geen campagne hoefden te voeren omdat ze die toch al hadden en die zijn veel te druk bezig geweest met het binnenhengelen van de stemmen van allerlei minderheden, waarbij ze de meerderheid uit het oog verloren hebben. Ongeveer hetzelfde wat de politieke partijen in Nederland ook doen, met uitzondering van de PVV. Wat dat betreft moeten we vrezen dat bij de eerstvolgende kamerverkiezingen de PVV veruit de grootste wordt, maar ook hier geldt dat we ons daar niet heel veel zorgen over hoeven te maken, aangezien Geert Wilders net als Trump niet meer is dan een clown. Een psychopatische clown, weliswaar, maar toch een clown.

En nog even over dat ‘glazen plafond’ waarvan Hillary Clinton het slachtoffer denkt te zijn: gelul. Als Michelle Obama zich kandidaat had gesteld, was ze achter mekaar gekozen. De hekel aan Clinton is puur persoonlijk, zodoende.

12-11-2016 12.45 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Geert Wilders, Kamerleden, Politiek, Verenigde Staten

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties