Pim Fortuyn

Stommeling Jones

Pim Fortuyn, zegt die naam u iets? Een jaar of tien geleden was er een kale relnicht die Pim Fortuyn heette en die door alle politieke partijen in Nederland was uitgekotst omdat hij altijd ruzie maakte en er met hem niet samen te werken viel. Deze Pim Fortuyn was ook buitengewoon hoogleraar geweest, maar zijn contract was niet verlengd. Welnu, als je buitengewoon hoogleraar bent en ze verlengen je contract niet, doe je iets heel erg verkeerd.

Professor Pim, zoals hij zich graag mocht laten noemen, besloot dat hij een andere baan nodig had en aangezien hij niets wist en niets kon, zocht hij het in het ongeschoolde werk: hij zou premier worden. Waarom hij niet gewoon het onderwijs inging, zullen we nooit weten.

Malle Pim deed het op televisie niet slecht, met als gevolg dat hij erg populair werd. Zijn onnavolgbaar gezwets, waarin hij rustig drie keer per uitzending van standpunt veranderde, leverde hem een grote aanhang op. De aanhangers hadden met elkaar gemeen dat ze iets tegen de islam hadden en dat ze het helemaal niet erg vonden dat Pim Fortuyn het het liefst met kleine jongetjes deed.

Pim Fortuyn is doodgeschoten door een sukkel en dat heeft op sommigen meer indruk gemaakt dan op anderen. Jan Marijnissen schijnt er, net als wij, niet van onder de indruk te zijn geweest, wat hij onlangs in ‘zomergasten’ gezegd schijnt te hebben, met als gevolg dat er nu allerwegen (bijvoorbeeld hier en hier) commentaren opduiken van mensen die er schande van spreken. Het is toch wat.

Wij zijn bezig aan de biografie van Pim Fortuyn, die wij in de herfst, mooi op tijd voor Sinterklaas, in de winkel wilden hebben, maar nu denken wij dat we dat toch nog maar even moeten uitstellen. In ieder geval moeten we de titel veranderen, want ‘Het nutteloze leven van een waardeloze relnicht’ kon weleens verkeerd vallen, dacht u niet?

1-08-2010 12.34 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Boeken, Godsdienstwaanzin, Onderwijs, Politiek, Televisie

Er zijn 4 reacties op “Pim Fortuyn”

 1. Ruud Harmsen says:

  Dom zeikstukje. Overjarige puber.

  Nee! Ik weet het! Ik ga een biografie van het schrijverteam achter opinieleiders.nl schrijven, met de pakkende totel (tikfout, wel leuk, ik laat hem staan):

  “Het nutteloze leven van een overjarige puber”.

  Leuk hè?

 2. Ruud Harmsen says:

  schrijver-steam. kKom aardig op stoom nu.

 3. Ruud Harmsen says:

  Maar nog niet uit m’n oren gelukkig.

 4. Pim Fortuyn says:

  […] ‘Pim Fortuyn‘ […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties