Geert Wilders bedreigen mag, idioot citeren niet?

Ene Bert Brussen had een dreigement aan het adres van Geert Wilders geciteerd op zijn weblog. Volgens het OM mag dat niet, zo lezen wij in ‘Journalist moet dreigtweet van website verwijderen‘:

Volgens Brussen valt het opnieuw plaatsen van een dreigement binnen de vrijheid van meningsuiting en nieuwsgaring. Justitie vroeg hem al eerder om het bericht te verwijderen, maar daaraan gaf de journalist geen gehoor.

Wij weten niet of Brussen gelijk heeft, maar wij denken eigenlijk van wel, mits hij de bron erbij genoemd heeft. En zoiets korts valt volgens ons ook nog onder het citaatrecht, voor het geval de geciteerde idioot wat te mekkeren zou hebben. De tekst luidde volgens het door ons geciteerde stukje:

Rijkelijke beloning voor diegene die Wilders z’n keel doorsnijdt. Liefst van rechts naar links, maar van links naar rechts is ook ok!

Men voegt eraan toe:

Deze tekst was geschreven door Mohamed Ghabri, die onder de namen Momanagermo en MC Lyrical Tie optreedt in de Amsterdamse uitgaanswereld.

De publiciteit heeft in ieder geval al tot gevolg dat de text nu veel bekender is dan voorheen. Je zou haast denken dat het Openbaar Ministerie het expres doet, om Wilders bang te maken, of zo. Waarom pakken ze anders zo’n Bert Brussen wel aan en de oorspronkelijke idioot niet?

Het Openbaar Ministerie in Den Haag bevestigt de gang van zaken, maar een woordvoerder kan niet direct aangeven of ook de oorspronkelijke schrijver van het bericht wordt aangepakt. [Novum/Radio.NL]

5-08-2010 16.50 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Bezopen, Geert Wilders, Hondelulle, Juridisch, Kamerleden, Twitter

Er zijn 4 reacties op “Geert Wilders bedreigen mag, idioot citeren niet?”

 1. […] wilders dood? #datwilikook’, aldus de een of andere idioot op Twitter. GeenStijl citeert hem in ‘Hoi @BertBrussen! We komen even gezellig langs‘ […]

 2. […] Dibi bij ons weten iets tegen Geert Wilders heeft (Hm, zou hij misschien willen dat Geert Wilders bedreigen moet mogen?). Wij verwezen hierbij naar het stukje ‘Tofik Dibi is de domste‘, van Stommeling […]

 3. Wilders is een idioot de goed man is gestoord en levensgevaarlijk hij is hartstikke gek en echt heel gevaarlijk hij is niet goed in zijn hoofd je ziet het aan zijn ogen.
  Dat zijn de ogen van een waanzinnige een waanzinnig idioot die de weg totaal kwijt is.
  Ze moesten heb opsluiten en de sleutel weggooien.
  Mensen als Wilders zorgen vooen tweedeling in de maatschappij en dat is precies wat hij wil.
  Michien dat volkert van der G wat kan beteken die komt volgend jaar vrij.

  * NOOT VAN UW CAPTAIN: Wij hopen dat deze respondent snel alsnog zijn medicijnen inneemt. Waar zijn de mannen met de witte jassen als je ze nodig hebt? EINDE NOOT *


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties