Wikipedia fan van Pim Fortuyn

Een onzer medewerkers had in de Wikipedia bij het lemma Pim Fortuyn de volgende text aangebracht:

Maar, alle gekheid op een stokje: er zijn nog steeds mensen die Pim Fortuyn nooit als iets anders beschouwd hebben dan als een zwaar over het paard getilde waardeloze relnicht om wie je heel hard kon lachen. Gepresteerd heeft hij niets.

Tot onze verbijstering is het textje verwijderd en aangemerkt als vandalisme. Hierop heeft onze medewerker zich tot de helpdesk gewend met:

Een toevoeging die ik gedaan had op de pagina Pim Fortuyn is verwijderd en ik word beschuldigd van vandalisme.

Ik meende toch dat de Wikipedia bedoeld was als neutrale en betrouwbare encyclopedie. Vergis ik mij daarin?

Ik zal niet proberen de gewraakte tekst of een parafrase daarvan weer op die pagina te plaatsen, want dan wordt hij ongetwijfeld opnieuw verwijderd, maar ik vraag mij af of het mogelijk is dat iemand anders dan, ten behoeve van de objectiviteit, een toevoeging plaatst waaruit duidelijk wordt dat Pim Fortuyn als politicus en ‘wetenschapper’ zwaar overschat wordt en dat je kunt vaststellen dat hij in geen van beide hoedanigheden iets gepresteerd heeft? Als u er dan ook nog bij zet dat hij als showman en clown wel degelijk een doorslaggevend succes was, is uw encyclopedie weer iets betrouwbaarder.

Daar kwam niet echt een antwoord op. Iemand schreef:

Als u serieus denkt dat een encyclopedie beter wordt van bijdragen als deze, raad ik u sterk aan ergens anders uw plezier te beleven. Indien u daadwerkelijk neutraal, onbevooroordeeld en constructief wilt bijdragen, raad ik u aan om eerst eens deze pagina te lezen.

Welnu, als ze het zonder ons denken te kunnen, doen ze het maar lekker zonder ons. Met fans van Pim Fortuyn willen we sowieso niet samenwerken en de wikipedia kan zich ook zonder ons uitstekend belachelijk maken. Dat hebben ze in het verleden al overtuigend bewezen.

25-08-2010 20.51 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Bezopen, Computerij, Politiek, Wetenschap, Zoektermen

Er heeft iemand gereageerd op “Wikipedia fan van Pim Fortuyn”

  1. Pim Fortuyn says:

    […] ‘Wikipedia fan van Pim Fortuyn‘ […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties