Archeologen vinden enorme kuil

Stommeling JonesArcheologen hebben in Zuid-Limburg een verrassende ontdekking gedaan. Bij de opgravingen aldaar kwam er namelijk een enorme kuil tevoorschijn. Het is voor het eerst dat er in ons land een kuil van een dergelijke omvang gevonden wordt. Een woordvoerder deelde ons desgevraagd mede dat men nog niet precies weet wat men met de kuil gaat doen. Er zijn al mensen die zeggen dat de kuil eigenlijk tentoongesteld zou moeten worden, maar het probleem hierbij is dat het transporteren van de kuil nogal lastig is. De bij de opgraving betrokken archeologen zijn vast van plan het werk voort te zetten omdat zij vermoeden dat er nog veel meer te vinden is. Eén van hen verklaarde zelfs er vast van overtuigd te zijn dat de nu gevonden kuil niet een kuil op zich is, maar slechts een gedeelte van een veel grotere kuil die zich uitstrekt tot ver in Duitsland en misschien wel helemaal tot aan Warschau. Of zelfs nog verder. Hij deelde mede niet te zullen rusten voordat hij deze gehele kuil had blootgelegd. Vervolgens stak hij zijn schop in de grond en ging verder met graven.

Waar men met het vrijkomende zand heen moet, is nog niet duidelijk. Aanvankelijk was er sprake van onderhandelingen met sprookjespark de Efteling. De directie was eventueel geïnteresseerd in het zand in verband met een te bouwen nieuwe attractie, te weten een replica van de Mount Everest. Totdat evenwel een van de directieleden een plaatje zag van de Mount Everest en constateerde dat die ten eerste "heel erg hoog" is en ten tweede "opgetrokken uit rotsen". Over de eeuwige sneeuw had hij "helemaal niets" te zeggen.

De Duitse regering is niet van plan om op enige wijze medewerking aan de opgravingen te verlenen. Een woordvoerder zei niet in het bestaan van een dergelijke kuil te geloven. "Als er een dergelijke kuil zou bestaan, zouden wij ervan hebben geweten", zo sprak hij. "Wij hebben het echter niet geweten", zo voegde hij daaraan toe.

De Nederlandse regering ontkende intussen met de kuil in haar maag te zitten. "Neen hoor", was het antwoord op een vraag in die richting.09-08-2005 16.18 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere