Youp van 't Hek en Freek de Jonge

Zwarte kat
Zojuist was uw captain weer eens op zo'n sullig volkskrantlogje, waar de logster van dienst onder het kopje Creatief met Uitlatingen! een stukje bleek te hebben geplaatst over wat lullige dingen die de voormalige Freekdejonge√Įmitator Youp van 't Hek over zijn grote voorbeeld had gezegd. De volkskrantlogster knoopte hieraan een vraag vast over kwetsen en gekwetst worden:
"Vind jij dat kwetsen kan opluchten en/of heb jij een groot incasseringsvermogen? Probeer het tijdens de rest van dit weekend maar onder woorden te brengen."
Uw captain heeft daar zo zijn eigen gedachten over, maar over Youp van 't Hek hebben wij nog veel meer gedachten en daar is uw captain in zijn reactie wat dieper op ingegaan:
"Dat Youp van 't Hek lelijke dingen zegt over Freek de Jonge wil nog niet zeggen dat Freek de Jonge zich gekwetst hoeft te voelen. Het is immers Youp van 't Hek maar en het enige wat die ooit gepresteerd heeft is het schrijven van een grappig liedje over een kerstkonijn. Van de aandachttrekkerij van zo iemand hoeft de heer de Jonge niet echt wakker te liggen. Weliswaar is de heer de Jonge al een paar jaar over zijn top heen, maar de dieptepunten van de heer de Jonge liggen toch echt nog wel iets hoger dan de toppen van de brallende nepamsterdammer Van 't Hek. Zie Voorheen, en voorgoed voorbij en Oppassen dat het niet leuk wordt. Tevens De vrouw met de baard, waarin onder andere de zinsnede "Youp van 't Hek, de meester van de onjuiste observatie" kan worden aangetroffen. Ook Geen open deur: "[...] van die figuren zoals Youp 'ik ben een Amsterdammer, tenminste dat zeg ik omdat ik het mooier vind dan te zeggen dat ik gewoon een Gooische patser ben die zich een veel te duur huis in Amsterdam heeft laten aansmeren, maar in feite ben ik net zo Amsterdams als de Euromast' van 't Hek [...]". Trouwens ook Het is maar televisie. Lees eens een boek (LXII): "[...] Youp van 't Hek in een boek met grappige conférences. Hoe haalt die Van der Veer het in zijn harses [...]""


17-12-2005 19.07 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere