Ontploffing bij moskee

Police probe blast outside Ohio mosque, zegt Boston.com. Het berichtje komt erop neer dat er in Cincinnati dinsdagavond laat een ontploffing is geweest bij een moskee en een huis waar een islamitische organisatie zit. De politie is nog aan het onderzoeken waardoor die ontploffing veroorzaakt is. Daarbij zijn straten afgesloten geworden en is het gebied uitgekamd met bomhonden (dat zijn honden die bommen kunnen ruiken, niet te verwarren met zelfmoordbomhonden, die misschien ook wel bommen kunnen ruiken, maar vooral geacht worden zelf te ontploffen. Bomhonden en zelfmoordbomhonden kunnen elkaar natuurlijk wel ruiken en dat opent perspectieven voor de bomhondenbegeleiders, maar ook voor de zelfmoordbomhondentrainers. Het heeft iets te maken met loopse teven. Wat er gebeurt als een bomteef een zelfmoordbomteef tegenkomt, weten wij eigenlijk niet. Bestaat het begrip bommoeder eigenlijk nog, in de zin van "bewust ongehuwde moeder" of is een bommoeder tegenwoordig automatisch de moeder van een zelfmoordbommer en dus eigenlijk een zelfmoordbommoeder? Het ploffietsje van Stommeling Jones heet hier op de redactie overigens ook wel 'de zelfmoordbrommer' en daarmee sluiten wij dit terzijde af. Waar hadden we het ook alweer over?). Hoewel er nergens staat dat er een bom gevonden is of dat het niet gewoon een gaslek of een poging de verzekering op te lichten was, staat er natuurlijk wel meteen een commentaartje bij van de directeur van de Raad voor Amerikaans-Islamitische Relaties in Cincinnati. Zij vindt het "very disturbing" ("zeer verontrustend", zeg maar) :
"And not only for this mosque and our community, but for the Islamic community in and around Greater Cincinnati."
Wij wisten niet eens dat ze daar moslims hadden en nu blijken de moslims er zelfs een moskee te hebben. Zo leer je toch dagelijks bij.

Boston.com heeft een diepgravend onderzoek aan de ontploffing gewijd. Men heeft de FBI om commentaar gevraagd en de moskee gebeld. Het resultaat was overigens niet al te spectaculair:

"A message seeking comment was left for an FBI spokesman. The phone number for the mosque was busy."


21-12-2005 12.42 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere