Cpt. Iglo doneert bierglas voor Congo

Ondanx dat wij nog steeds niet weten waarom er nu gedoneerd zou moeten worden voor de bodemloze put Congo, besloten uw captain en de Vissticks tijdens de pubquiz (waarin geen prijs gehaald werd, doch dit terzijde) dat uw captain een poging zou ondernemen een bierglas te doneren voor Congo en het plaatje 'Ik verscheurde je foto' van Koos Alberts gedraaid te krijgen. Het glazen huis staat namelijk niet zo gek ver van de pubquizpub, dus zodoende.

De Vissticks naar huis gegaan zijnde en uw captain de laatste ronde meegemaakt hebbende, was het tijd voor actie. Die werd dan ook prompt ondernomen, dus tot zo ver was er nog niets aan de hand. Op de Neude was het reuzegezellig en uw captain zette zijn oude Empo (voor de leek: dat is een fiets) op slot bij een hokje waar twee mensen op hometrainers bezig waren en een derde hometrainfietsgeval leeg was. Hier moest dus gefietst worden en uw captain mag dan de nationale webzeikerd zijn, hij is de kwaadste niet en fietsen kan hij als de beste. Nadat hij via een korte sprint zijn snelheid had zien oplopen tot tussen de zeuventig en tachtig kilometer per uur (en stijgende) vond hij het wel weer leuk geweest en toen een jongere hem vroeg of hij (de jongere dus) "alstublieft" (asjemenou) op de homedinges mocht, aarzelde uw captain geen moment.

2
kleinere
glazen

Zodoende stond hij even later met zijn bierglas (halveliterofpintformaat) voor de bewaker bij de microfoon. Of hij maar even met de meneer wou praten door de brievenbus, want de bewaker begreep het allemaal niet zo. Na een kort gesprek, waarbij de meneer de platendraaier zich vooral afvroeg waarom uw captain door de brievenbus praatte, werd het bierglas afgevoerd door iemand van het productieteam, omdat het bierglas niet door de brievenbus paste en werd uw captain opnieuw toegelaten tot de microfoon. Helaas hebben wij geen opnamen van het gesprek, maar uw captain heeft in ieder geval de kans gekregen uit te leggen, wat dat met dat bierglas was:

"Het is namelijk zo, in 1961 was er een opstand in Congo, waarbij de internationale journalisten er schande van spraken dat de plunderende soldaten het zojuist buitgemaakte bier rechtstreeks vanuit het flesje in de keel moesten gieten. Wij hadden toen al het gevoel dat wij iets aan die misstand moesten doen en nu is er de gelegenheid. Dit glas kan dus rechtstreex naar de Congo, of het kan geveild worden, want het is het laatste glas waaruit Cpt. Iglo vandaag Guinness gedronken heeft en dat is ook wat waard."
Of woorden van gelijke strekking. Er werd nog veel meer gezegd en wie tussen 2.30 uur en 2.45 uur gekeken of geluisterd heeft, heeft het kunnen horen. De poging om 'Ik verscheurde je foto' gedraaid te krijgen liep op niets uit. Ze hadden deze klassieker niet. Op het voorstel van uw captain om zich te laten sponsoren om voor het oog der camera te wildplassen tegen het glazen huis werd niet serieus gereageerd en toen is uw captain, een deel van zijn taak volbracht hebbende, daar maar weggegaan. Op de redactie aangekomen heeft hij het jaartal nog even gecontroleerd en zoals u al vermoedde, was het niet 1961, maar 1960. Het desbetreffende fragment is te beluisteren op de elpee 'Onze jaren 45-70 in authentiek geluid' van omnia (nummer 1 van kant 2: "Onlusten in Kongo").

Op dit moment staat het glas nog niet tussen de te veilen objecten op eBay, dus zal het wel rechtstreex naar Congo gaan. Misschien komt het wel bij een van de soldaten uit 1960 terecht.22-12-2005 03.00 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere