Cpt. Iglo en De Vissticks grijpen opnieuw naast de prijzen

Stommeling Jones
Het was weer tijd voor de pubquiz en vol verwachting klopte ons hart. De Sint was namelijk stilletjes ons huisje voorbij gereden dus weten wij nog steeds niet wie de koek krijgt, wie de gard en moeten we tot volgend jaar wachten op uitsluitsel, tenzij hij ons blijft negeren, want dan komen we er nooit achter, maar dat is een heel ander verhaal. Het team was zo compleet mogelijk, wat betekende dat Visstick A. (voor de muziek) en Visstick 'Trainersan' E. (ook voor de muziek en voor de buikspieren) verstek hadden moeten laten gaan, of niet gewaarschuwd waren, omdat ze toch wel weer verstek hadden moeten laten gaan, net als onze stagiaire (voor de muziek), die op de redactie de telefoon in de gaten moest houden (alle keren dat zij er wel bij was, is de telefoon op de redactie spoorloos verdwenen, zodoende).

De eerste ronde, die voor ons ouwelullenteam traditioneel vrij slecht verloopt ('News and entertainment') was nu een regelrechte ramp (de 'één of andere indiaan' bleek bijvoorbeeld Morales te heten en niet 'Shitting Bull'. Zelfs geen Qluqqluq.) en de tweede verliep zodanig niet veel beter, dat wij al zagen aankomen dat wij 'Tonight's Losers' zouden worden en daar waren wij niet zo blij mee. Tot zijn schande bleek uw en onze captain wel drie van de vier ABBA's van achternaam te kennen, doch slechts twee van de drie schepen van Columbus (waarbij hij zich, zoals aangekondigd, voor de Niña daadwerkelijk voor zijn kop sloeg, wat niet hielp en zichtbaar pijn deed. Wat een rund.). Dingen als het Phnom Penh en de Kingkongactrice (wier naam ons nu alweer ontschoten is) van Visstick G. en het relativerende "Nou dan laten we het toch zo" van Visstick R. bleken ook nu van onschatbare ware (alles wat ons helpt niet 'Tonight's losers' te worden is van onschatbare waarde, dus dit is een beetje een open deur, maar ja, je moet toch wat.), zodat wij ook nu weer met ere in de middenmoot eindigden.

Na de quiz verlieten De Vissticks al vrij snel The Florin. Uw en onze captain heeft nog geprobeerd Mr Balls, de onvolprezen quizmaster te bewegen tot een andere vorm van vraagstelling ("Meer vragen van voor iedereen zijn tijd"), maar dat was natuurlijk mosterd naar de zee dragen, of "passing water in the spilled milk under the bridge", zoals ze in Engeland zeggen.

Na de laatste ronde verlieten wij het pand, waarbij ondergetekende zich naar de redactie spoedde om op de televisie te kunnen zien of uw en onze captain erin zou slagen een bierglas te doneren voor Congo en 'Ik verscheurde je foto' van Koos Alberts (wij werken overigens aan een nieuwe hit: 'Ik verscheurde je foto van Koos Alberts', maar dat is een heel ander verhaal) gedraaid te krijgen, doch onderweg een lekke band kreeg, terwijl uw en onze captain ging proberen bij het glazen huis op de Neude een bierglas te doneren voor Congo en 'Ik verscheurde je foto' van Koos Alberts gedraaid te krijgen, waarbij hij als alternatief voor de camera zou gaan wildplassen. Wij hebben hem horen binnenkomen en wij zijn reuze benieuwd naar zijn verslag van datgene wat wij dus niet op televisie gezien hebben. Dat lezen we dan zometeen wel.22-12-2005 02.59 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere