De kater komt later

Stommeling Jones
'No evidence' hangover cures work, zegt de BBC. Wij hebben ook nooit het tegendeel beweerd. Eerder het tegendeel van het tegendeel, zoals u kunt nalezen in Het is maar televisie. Lees eens een boek (XIII). Een hangover is trouwens een kater, maar dat wist u ongetwijfeld allang. De onderzoekers hebben kennelijk op zichzelf geƫxperimenteerd en daarbij redelijk wat lol gehad:
"Edzard Ernst, professor of complementary medicine at the Peninsula Medical School, said: "We carried out our own - quite enjoyable - study to see if artichoke extract was an effective hangover cure."
Hoe het onderzoek "quite enjoyable" kon wezen, ontgaat ons een beetje, want zo lekker zijn artisjokken helemaal niet. Wij herhalen hier, met het oog op de komende zuipdagen, het advies van uw en onze captain:
"Het beste middel tegen een kater is overigens: niet drinken. Het een na beste middel is: alsmaar doordrinken."
Wij weten niet of u inmiddels bij de BBC gekeken hebt, maar op het plaatje dat ze erbij gezet hebben, is iemand afgebeeld met een drankje in een breed laag glas. In het licht van Laat je borrel serveren in een breed laag glas vinden wij dat wel grappig.

23-12-2005 10.37 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere