Het is maar televisie, lees eens een boek (LXXI) - Hutspot Holland

Hutspot Holland, ISBN 90 450 1465 3
De meningen over ons log zijn verdeeld. Wijzelf vinden het I.G.L.O.log het belangrijkste, relevantste en intelligentste log van Nederland, maar vooralsnog zijn wij in de minderheid. Dat bleek toen wij aanduidden dat wij graag een voorpublicatie wilden voorpubliceren uit 'Hutspot Holland' (ISBN 90 450 1465 3), het recentste boek van Guido Derksen. "Vergeet het maar", was het antwoord, zij het iets anders geformuleerd. Nu het boek echter verschenen is, overwegen wij, om het te gaan recenseren, en in ieder geval willen wij het gaan lezen. Op dit moment beperken wij ons tot het maken van reclame, door het citeren van de flaptext:
"Er woedt al geruime tijd een debat over de multi-etnische samenleving. Politieke nieuwkomers en opinieleiders zoeken de oorzaken van veel maatschappelijk ongerief in de komst van migranten met andere culturele achtergronden, in het politiek-correcte denken, in doorgeschoten tolerantie en in het Paarse polderen; anderen bestrijden of nuanceren deze visie. De vrijheid van meningsuiting, de houdbaarheid van artikelen uit de grondwet, afgedwongen integratie en assimilatie, de gevolgen van religieus fundamentalisme, criminaliteit onder bepaalde etnische groepen, aanpassingen in het strafrecht, niets blijft onbesproken. Zeker na de moord op Theo van Gogh schiet het debat alle kanten uit. Dit boek tracht orde in die chaos te scheppen door beschouwers en opinieleiders aan de tand te voelen, over hun uitgangspunten in het multi-etnische debat. Opdat daarmee oplossingen voor lastige vraagstukken in beeld komen.

Het resultaat is een staalkaart van de multi-etnische staat van Nederland aan het begin van de 21ste eeuw."

Wij tekenen hierbij aan, dat men hier twee keer spreekt van opinieleiders, maar dat ons (die immers het domein opinieleiders.nl vullen) helaas nix gevraagd is. Wij zijn kennelijk nog niet belangrijk genoeg. Op de voorkant van het boek staan de namen van de geïnterviewden: Jan Marijnissen; Ruben Gowricharn; Han Entzinger; Mohammed Benzakour; Ruud Lubbers; Paul Cliteur; Job Cohen; Paul Schnabel; Femke Halsema; Marco Pastors; Anil Ramdas; Geert Mak; Jan van Hooff; Sadik Harchaoui; Ian Buruma; Gabriël van den Brink.

Uit betrouwbare bron weten wij, dat de heer Derksen ook geprobeerd heeft (onder anderen) Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali te strikken en dat het dus niet zijn schuld is dat die niet hebben meegepraat. Overigens heeft iemand ons verteld dat Femke Halsema het in dit boek op een bepaald punt met ons eens lijkt te zijn. Wij weten niet op welk punt, maar zodra we daar zijn aangeland, zullen wij onmiddellijk controleren, wat er aan onze mening niet deugt.23-12-2005 19.35 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere