De Volkskrant verkocht aan Talpa

Een rat
Ons vorige stukje (Nederlandse journalistiek uitsluitend gericht op sensatie) bevatte de volgende passage over de vertalpaïsering van de De Volkskrant:
"Symptomatisch voor de afnemende journalistieke kwaliteit en integriteit van dagbladen vind ik verder ook de vertalpaïsering van De Volkskrant. De laatste tijd zijn er wel erg vaak grote interviews gepubliceerd waarin Talpacoryfeeën kritiekloos hun nieuwe broodheer mochten aanprijzen, los nog van de juichende recensie op de voorpagina van De Volkskrant na de eerste uitzendavond van Talpa. Jack Spijkerman, Linda de Mol, Frits Barend, Annet Malherbe en ook Angela Groothuizen, ze kwamen binnen een maand of twee, drie allemaal aan bod. Heb ik misschien steeds het cursiefje advertorial boven deze stukken gemist?"
We hadden het verdorie nog niet geplaatst of de De Volkskrant zette onze woorden kracht bij: vandaag heeft het blaadje een kerstnummer met daarin een PAGINAGROOT INTERVIEW MET JOHN DE MOL. AAAARRGGH!

Het lijkt wel of ze er geld voor krijgen en waarschijnlijk is dat ook zo. Wij gaan ervan uit dat de Volkskrant in stilte in zijn geheel is verkocht aan Talpa, want daardoor is alles in een keer verklaard. Wij zijn dol op Occam's scheermes, zodoende. Wij citeren uit 'The Hutchinson Dictionary of Ideas' (ISBN 0-87436-792-1):

"Occam or Ockham William of c. 1300-1349.English philosopher and scholastic logician who revived the fundamentals of nominalism. As a Franciscan monk he defended evangelical poverty against Pope John XXII, becoming known as the Invincible Doctor. He was imprisoned in Avignon, France, on charges of heresy 1328 but escaped to Munich, Germany, where he died. The principle of reducing assumptions to the absolute minimum is known as Occam's razor."


24-12-2005 13.57 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere