Groninger genoemd op webzijde Darwin Awards

Een onzer Amerikaanse correspondenten zond ons een eposteltje met de volgende text:"This allegedly happened in your country. True? False? Unknown?" Hij doelde op een stukje op http://darwinawards.com/darwin/darwin2004-17.html. Dat stukje gaat over de twintigjarige man die op 6 april 2004 van de Martinitoren gevallen is:
"[...] who decided to impress his frightened girlfriend with his devil-may-care nonchalance. He climbed up on the balustrade and swung his legs to the outside. Then, aided by a gust of wind, he "slipped away," [...]"
Het berichtje heeft de titel 'Flying Dutchman' meegekregen en de status '2004 Darwin Award Nominee Unconfirmed by Darwin'. Dat Darwin het niet als 'True' of 'confirmed' plaatst, heeft er vermoedelijk mee te maken dat de precieze toedracht nog steeds niet duidelijk is.

Vorige week heeft Rob Zijlstra een stukje gewijd aan de eerste zitting tegen de vriendin van de doodgevallene, onder de titel Martinitoren. De politie had eerst bekeken of het misschien zelfmoord zou kunnen zijn geweest en dacht later aan een tragisch ongeval:

"Maar bijna anderhalf jaar later meldde zich iemand bij de politie met een ander verhaal. 't Was Andrea geweest die Niels met opzet naar beneden had geduwd. Andrea had dat aan deze persoon verteld. De vrouw werd aangehouden en legde prompt een bekennende verklaring af."
Maar ja, u weet hoe dat tegenwoordig gaat met bekentenissen in Nederland: die bekentenis is later weer ingetrokken. De zaak loopt dus nog. Mocht het inderdaad moord, doodslag of zelfmoord zijn, dan komt de overledene niet in aanmerking voor een Darwin Award, maar dat zal hem en zijn nabestaanden hoogstwaarschijnlijk worst wezen.

30-12-2005 14.01 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere