Oud en nieuw doorslaggevend succes

De oudejaarsviering op de I.G.L.O.redactie is ook dit jaar weer een doorslaggevend succes geworden. De officiële start was om 17.00 uur, toen uw captain de traditionele oudejaarsvideo in een van de redactieapparaten stopte. Niemand weet waarom het elk jaar 'Mars Attacks' moet zijn, maar het werkt wel, vooral met voldoende bier erbij. Vanaf de openingsscène met de brandende koeien, via de eerste verschijning van de Marsbewoner op televisie (waarbij er elk jaar wel iemand opmerkt dat die marsbewoners net "Beavis en Butt-head op speed" zijn) en de brandende vredesduif, blijft het lachen tot het einde. Ook ieder jaar merkt uw captain op, dat hij nog steeds op zoek is naar Slim Whitman's 'Indian Love Call' op single. Dit jaar was er overigen voor het eerst iemand die opmerkte dat Jack Black, van Tenacious D, een rolletje heeft, als de fanatieke zoon, die bij de eerste schermutselingen gefrituurd wordt.
"Die, you alien shit!

Uh-oh.

I surrender"

Natuurlijk kon Stommeling Jones het niet laten om bij het zien van Tom Jones (geen familie) heel hard "Hup Ome Tom" te roepen, waarna hij met zijn reeds aangeschoten kop begon te beweren dat Ome Tom en 'Cousin Vinnie' bij de laatste familiereünie slaande ruzie hadden gekregen met Ome Terry en Ome Simon, omdat Terry en Simon zouden hebben vals gespeeld met bridgen, maar toen De Grote Vrager de foto's daarvan ook daadwerkelijk wilde zien, moest Stommeling Jones plotseling heel nodig plassen.

Foto: de redactie staat zich af te vragen wat er nou precies gebeurd is. Niet voor het eerst, overigens.
Er was dit jaar werkelijk bedroevend weinig op televisie, waarbij de speciale Koefnoenaflevering een positieve uitzondering vormde (zodat onze vaste columnist enthousiast begon te roepen: "Zie je wel. Dus toch het jaar van Koefnoen!"). Uw captain was daarop vooruitgelopen door Lebbis & Jansen op te nemen, zodat wij die met zijn allen konden bekijken, als ware het een echte oudejaarsconference. Later op de avond heeft onze stagiaire, die als enige nauwelijks alcohol drinkt, op de een of andere manier weten door te drukken dat de oudejaarsconference van Youp van 't Hek op ons televisiescherm verscheen, maar gelukkig was iedereen toen al te ver heen om zich daar heel vreselijk aan te ergeren. Nou ja, in ieder geval te ver heen om de afstandsbediening te bedienen. Hoewel, vooral te ver heen om de afstandsbediening te kunnen vinden. Wat onze stagiaire precies bedoelde met "het heeft zijn voordelen om nuchter te zijn", blijft onduidelijk. Het leed werd echter een stuk dragelijker gemaakt doordat onze stagiaire om 22.47 uur onder het roepen van "Wat is dat nou voor gekloot, een ouwejaarsconference zonder ouwejaar?" zelf wegzapte. "Het is echt niet grappig," zei ze ook nog, en: "Dat heeft echt nix te maken met wat u van Youp van 't Hek vindt, captain." Dat laatste was minder, want wij hebben graag een goede invloed, maar weg is weg, dus wij vonden het allang best.

Hierna werd alles nog onduidelijker dan het toch al was, maar wij weten nog wel dat wij om 23.30 uur het hele zootje bij elkaar geroepen hebben voor de groepsfoto, waar onze grafische afdeling gauw een textje overheen gezet heeft, zodat hij om 00.00 uur als nieuwjaarswens het web op kon, hetgeen dan ook gebeurd is. Nadat wij het traditionele nieuwjaarsconcert hadden aangezet (een elpee met daarop Wellington's Sieg en de Ouverture 1812) is een deel van de redactie naar buiten gegaan om vuurwerk af te steken en verder wordt alles erg wazig. Niemand weet te vertellen waar die agenten vandaan kwamen, of wat er precies gebeurd is. De enige die daartoe in staat zou zijn geweest, was vermoedelijk onze stagiaire, maar die lag toen net zo vermoedelijk allang op één oor.01-01-2006 14.50 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere