Jongeren moeten het recht hebben werkloos te zijn

Minister van der Hoeven en een ver familielid
Het kan aan ons liggen, maar wij hebben de indruk dat steeds meer politici en politici in spe niet begrijpen dat er niet genoeg banen zijn om iedereen aan het werk te helpen, ongeacht leeftijd of opleiding. Veel politici en politici in spe proberen nu stemmen te winnen door middel van de roep om een 'sociale dienstplicht' voor jongeren, of door te roepen dat jongeren op school moeten blijven tot ze er dood bij neer vallen, of de pensioensgerechtigde leeftijd hebben bereikt, afhankelijk van wat het eerst komt. Een volkskrantblogster die zichzelf "Kees van Loon, D66 Delfshaven" noemt, roept in haar stukje 'Vol lof': "[... ] elke jongere tot 30 jaar moet of een opleiding volgen of een baan hebben, tenzij hij mantelzorger is."

Het is maar goed dat uw captain dat toevallig net even zag, want nu kon hij onmiddellijk ingrijpen. Hij heeft dan ook de volgende reactie achtergelaten:

"'Elke jongere tot 30 jaar moet of een opleiding volgen of een baan hebben, tenzij hij mantelzorger is.' Te stom voor woorden. Er zijn mensen die op hun vijfentwintigste afgestudeerd zijn aan de universiteit en niet meteen een baan hebben. Die moeten dan zeker een opleiding gaan volgen tot putjesschepper. Dat noem je dus kapitaalvernietiging. Het is maar goed dat de Partij Zonder Idealen 66 bezig is zichzelf op te heffen."
Einde citaat. Overigens kan het helemaal geen kwaad om intelligente en overgekwalificeerde putjesscheppers, schoonmakers en ministers te hebben, maar in de praktijk worden ze niet aangenomen, juist omdat ze overgekwalificeerd zijn.

03-01-2006 12.50 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere