Staatsjournaal graaft vrolijk verder

Stommeling Jones
Het televisieprogramma naar aanleiding van vijftig jaar staatsjournaal, dat op dit moment wordt uitgezonden op Nederland 2 bestaat voor een belangrijk deel uit vraaggesprekjes in de studio. De een of andere broekeman, kennelijk een nieuwslezer van dit moment, laat zich door twee dikke oude mannen (Oh, nu horen wij wie het zijn: Wibo van der Linde en Rien Huizing) verhaaltjes over vroeger vertellen. Alles wat zij zeggen, vindt hij geweldig. Het gaat erin als God's woord in een ouderling (dat hebben wij nou altijd al eens willen zeggen).

Overigens laat het programma voornamelijk zien, dat het staatsjournaal nog nooit iets anders geweest is dan een buitengewoon kneuterig gebeuren en een kritiekloze spreekbuis voor regering en koninklijk huis. Door dit zo duidelijk te laten zien, graaft het staatsjournaal vrolijk verder aan het eigen graf (zie ook Staatsjournaal graaft eigen graf en Het staatsjournaal graaft rustig door). Het belangrijkste verschil met vroeger is volgens ons dat het nieuws tegenwoordig wat vaker door negerinnen wordt voorgelezen en dat ligt natuurlijk gewoon aan de voorkeuren van de heer Laroes, de hoofdredacteur die boos wordt als je hem de 'schnabbel-Gestapo' noemt, wat wij dan ook niet zullen doen.

Oh, wacht. De ellende gaat nog verder. Aldith Hunkar gaat nu Eef Brouwers interviewen. En dit gaat dan nog de hele dag door. Eef Brouwers? Die was toen toch naar de Rijksvoorliegingsdienst gegaan? Over ongezond nauwe banden gesproken. Maar goed, wij vinden dit programma een verspilling van tijd en geld. Tevens is het een extra argument om het hele staatsjournaal zo snel mogelijk op te heffen. Vanavond komt er trouwens een film op de staatsomroep over het staatsjournaal, waarin, als het een goede documentaire is, te zien zal zijn dat het staatsjournaal niet deugt. Als dat niet uit die film blijkt, is het geen goede film.

Overigens schiet ons nu iets vreselijks te binnen: aangezien het staatsjournaal het staatspropagandaprogramma is, graaft men helemaal niet zijn eigen graf met kritiekloze reportages en verhaaltjes over wollige beestjes. Ze houden zich gewoon aan hun opdracht en het programma zal dus wel een van de laatste programma's zijn die opgeheven worden. AAAAAAAAARRRRGHH!05-01-2006 12.05 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere