Boze Groninger weblogger zoekt ruzie

Alle wegen leiden naar Groningen
Er gaan dagen voorbij dat onze favoriete Groninger weblogger helemaal nix te melden heeft, maar vandaag heeft hij weer iets. Onder de kop SCHAAMTELOZE VRIENDJESPOLITIEK (Hij schrijft zijn koppen altijd in hoofdletters, wat een schreeuwerige indruk maakt, doch dit terzijde) beweert hij dat RTV Noord "schaamteloze vriendjespolitiek" bedrijft, "van onze belastingcenten". Het stukje gaat over een boek van ene Arjen Lubach (nooit van gehoord) en de Groninger weblogger zegt:
"Waarom RTV Noord dan dat ongelezen geschrift van een debutant uit Mokum zo in het zonnetje zet? En zulks op basis van diens eigen getuigenis? Nou, heel simpel, Lubach is bevriend met redacteur, verslaggever, producer en presentator Janine Abbring van RTV Noord."
Het zou niet voor het eerst zijn dat hij er naast zit (zie 'Technorati antwoordt niet'), dus wij dachten: "Kom, laat ons Janine eens vragen wat zij ervan vindt." Op de door de Groninger weblogger doorgeskakelde webzijde aangekomen, bleek ons dat hij daar zelf al een reactie had achtergelaten, waarna wij besloten om eerst dit stukje te schrijven, zodat wij in onze reactie daarnaar zouden kunnen verwijzen. Wij vragen ons af of de Groninger weblogger zijn beschuldiging hard kan maken en zijn reuze benieuwd naar de reactie van Janine Abbring.

Het internet is een uitstekend middel om op afstand ruzie te krijgen met halve zolen die je niet kent
[TOEVOEGING, 17.56 uur] Toen wij even gingen kijken op de beide webzijden, bleek Janine al gereageerd te hebben.

"[...] omdat je hiermee niet alleen mijn integriteit, maar ook die van mijn beste vriend in twijfel trekt [...] Nieuws komt niet alleen voort uit het ANP, de politievoorlichter of het kantinepersoneel van de faculteit Letteren. Het komt soms ook voort uit je eigen netwerk. [...] Ik proef een zekere frustratie in jouw post, die volgens mij meer te maken heeft met persoonlijke complexen op het schrijversvlak en een geschiedenis van RTV Noord affaires waar ik verder buiten sta. [...]"


06-01-2006 17.28 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere