Pasgeborenen dol op ukelelespel

Foto: Cpt. Iglo had graag gezien dat de mandoline bovenaan geëindigd was
Het wetenschappelijk bureau van de Intelligente Goede Lijst Onafhankelijken heeft zojuist een onderzoek afgerond. Ten behoeve van dit onderzoek werd een aantal pasgeborenen in verschillende omstandigheden geconfronteerd met diverse vormen van ukelelespel. Ook andere snaarinstrumenten zijn beproefd, evenals verscheidene ceedees met uiteenlopende muzieksoorten.

De belangrijkste uitkomsten zijn: blije baby's vinden alles best, maar hebben een voorkeur voor levende muziek, waarbij het ukelelespel onbetwist bovenaan staat. Bij de muzikale ceedees gaat hun voorkeur uit naar ceedees met zo veel mogelijk banjo's. Het nummer 'Dueling Banjos' uit de film 'Deliverance' is daarbij favoriet, maar ook de ceedees van Sean Moyses vallen in goede aarde evenals het nummer 'Tiger Rag' van de Japanse Dixie Princess (met Tatsuko Kaneda op banjo).

Baby's met darmkrampjes, de hik, poepluiers en onverklaarbare huilbuien worden niet stil van ceedeemuziek, maar wel van levend ukelelespel (Het favoriete nummer was hier de uitvoering van de 'Dodenrit' op de b-snaar, doch dit terzijde). Andere snaarinstrumenten hebben hier geen effect. Baby's met honger houden soms gedurende een paar maten ukelelespel op met huilen, doch dat duurt nooit lang. Ukelelespel dient dan ook niet aangeboden te worden ter vervanging van moedermelk of flessemelk.

De onderzochte baby's waren alle jonger dan tweeënhalve maand. In een vervolgonderzoek zullen baby's ouder dan tweeënhalve maand bekeken worden.07-01-2006 19.06 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere