Merkwaardige reactie van NOVA

Naar aanleiding van het stukje NOVA wil scoren met Lucia de B. van Stommeling Jones had uw captain de televisierubriek Nova een eposteltje gestuurd, met als onderwerp: "Tendentieuze reportage over Lucia de B." Hij citeerde daarin Stommeling Jones:
"Wij weten niet of Lucia de B. schuldig is. Wij weten wel, dat de reportage van NOVA vooral riekte naar sensatiezucht en op zijn zachtst gezegd heel erg slordig overkwam. Er werd impliciet gesuggereerd dat het Julianaziekenhuis, waar de betrokken patiënten overleden zijn, Lucia de B. tot zondebok gemaakt zou hebben, om wantoestanden te maskeren. Als wij het Julianaziekenhuis waren, zouden wij onmiddellijk naar de rechter hollen om NOVA een proces aan te doen wegens vuige laster. Dat zouden wij trouwens ook doen als wij de rechters waren die Lucia de B. veroordeeld hadden, of als wij mevrouw Arda Derksen waren, wat wij allemaal niet zijn."
Uw captain vroeg: "Heeft de auteur hiervan zich te veel laten leiden door zijn kennelijke hekel aan NOVA en Clairy Polak?" en deelde Nova mee dat men eventueel kon reageren in het desbetreffende reactieveld op per epost.

Welnu, inmiddels is er een reactie binnen van Nova, per epost, en het is een heel merkwaardige. Elke vorm van aanhef of begroeting ontbreekt en ook is er geen ondertekening. Het eposteltje luidt, volledig, als volgt:

"Deze uitnodiging (om te reageren) is al wat ouder, maar ik neem aan dat we er sowieso niet op in zouden gaan. Maar dat is natuurlijk geheel aan jullie, heren van de hoofdredactie."
Wij hebben zo'n donkerbruin vermoeden dat degene die dit eposteltje aan ons gestuurd heeft de bedoeling had ons eposteltje door te sturen naar de hoofdredactie van Nova en per ongeluk op "Antwoord" ("Reply") gedrukt heeft, in plaats van "Stuur door" ("Forward"). In dat geval vinden wij dat de desbetreffende persoon zich aardig wat vrijheid veroorlooft, door aan te nemen "dat we er sowieso niet op in zouden gaan" en vervolgens badinerend te zeggen dat het geheel aan de "heren van de hoofdredactie" is om te bepalen wat ze doen. Onze stagiaire zou ons zoiets niet moeten flikken. Dat kan trouwens ook helemaal niet, want wij behandelen onze epost geheel zelf.

09-01-2006 10.00 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere